Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Antti Rinne (Sdp, ay)

By | 20.3.2015
9 Comments
 • author avatar
  Arttu 4 vuotta ago Vastaa

  Oho, aikamoista foliohattuilua on tämä PB

  • author avatar
   metallivuori 4 vuotta ago Vastaa

   No kuinka niin, missä vedettiin alienit esiin? Nythän vain käytiin läpi Antti Rinteen kykyä / halua käsitellä tosiasioita

 • author avatar
  timo kurki 4 vuotta ago Vastaa

  No jos totta puhutaan, niin en ole Rinteelta koskaan muunlaista suhtautumista valtiontalouteen odottanutkaan. Ay-mies valtiovarainministerina on aivan yhta hyva valinta kuin pukki kaalimaata vartioimaan.

 • author avatar
  mr bikini 4 vuotta ago Vastaa

  Oikeaa isänmaallisuutta olisi poismuuttaminen ja sen avulla aiheutettu herätys tämän uppoavan laivan suunnan muuttamiseksi. Ei tämä vain voi loputtomiin jatkua niin, että vetovastuullinen joukko vain pienenee ja pienenee

 • author avatar
  Jere 4 vuotta ago Vastaa

  Suomi = Kreikka, numeroiden manipulointi ja ylioptimistiset arviot bkt:n kasvusta jatkuvat… miksi Rinne tukee numerokikkailua ja haluaa olla Tspiras?

 • author avatar
  Erkki Viherkari 4 vuotta ago Vastaa

  Vaikuttaa siltä, ettei PB:ssäkään ole täysin ymmärretty verotuksen tarkoitusta. Suomi voi huolettaa ottaa lainaa niin kauan kuin sitä markkinoilta saa ja sitten siirtyä omaan valuuttaan ja printata niin paljon rahaa kuin tarvitsee velkojensa maskuun.

  ”Verotuksen tärkein tehtävä on kuitenkin valuutan aseman turvaaminen. Niin pitkään kuin valtion verot on maksettava sen omassa valuutassa, on kaikilla taloudellisilla toimijoilla kannustimia hankkia valtion valuuttaa.

  Rahatalousjärjestelmä ei voisi toimia tehokkaasti ilman verotusta. Siitä huolimatta on haitallista ymmärtää väärin verotuksen funktio. Valtion talouspolitiikkaa ei saisi koskaan ohjata arkiajatteluun perustuva neuvo tulojen ja menojen tasapainosta. Valtion on tehtävä budjettialijäämiä ja -ylijäämiä sen mukaisesti, onko tarpeena lisätä vai heikentää kokonaiskysyntää. Tulojen ja menojen tasapainottaminen periaatteellisena tavoitteena on lähinnä vajaamielinen.”

  https://rahajatalous.wordpress.com/2011/09/03/mihin-verotusta-tarvitaan/

  • author avatar
   Kulutustaan vähentänyt 4 vuotta ago Vastaa

   Eikö kuitenkin ole parempi, mitä enemmän verotuloja valtio saa kerättyä? Nyt on kysymys siitä, miten veroaste on säädetty niin korkealle että veroina kerätyn rahan määrä sen kuin pienenee. Ei ole enää varaa kuluttaa.

 • author avatar
  Niko Kuusisto 4 vuotta ago Vastaa

  Eilisessä Pohjalaisessa Rinne vakuutteli talouden olevan kunnossa ja velan järjellisellä tasolla. Tämä AY-jyrä tahtoo vielä korottaa veroja. Kenties tahtona oikeasti on karkoittaa riistäjät maasta ja rajalla ottaa koppi heidän varallisuudestaan. Brrrr, selkäpiitä karmii.

 • author avatar
  Niko Levikari 4 vuotta ago Vastaa

  Taitaa Erkki Viherkarilla mennä se seikka että velkamaksetaan siinä valuutassa missä se on otettukin. Ei Venäjäkään voinut huuta velkojilleen 1998 että nyt dollarivelat vaihdetaan tästä näin rupliin. Vaikka niin kävisikin että markka tulisi niin ne 96 miljardia EUROA säilyvät edelleen. Sitten on vielä erikseen se dollareissa otettu velka http://www.treasuryfinland.fi/en-US/Funding_and_cash_management/Finland_issued_new_USDdenominated_bond%2846865%29 tuossa nyt vain yksi tranche esimerkkinä. Ei se niin mustavalkoista ole että otetaan velkaa ja sitten yks-kaks vaihdetaan maksuvaluuttoja ja määräillään millä kursseilla noita velkoja muunnellaan. Tästä esimerkkinä voidaankin katsoa Etelä-Amerikan Argentiinaa, joka on viimeisen sadan vuoden aikana 8 kertaa! http://www.economist.com/news/leaders/21610263-cristina-fern-ndez-argues-her-countrys-latest-default-different-she-missing vielä linkki viimeisimmän kurpun aikaiseen Economistin artikkeliin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.