Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Suomen Akatemia

By | 30.4.2015
16 Comments
 • author avatar
  Pilkun Viilaaja 3 vuotta ago Vastaa

  Mikäli teidän oli tarkoitus peittää tunnistamattomaksi tuolla mustalla palkilla nuo kommentoineiden ihmisten nimet, olette epäonnistuneet surkeasti. Eletään vuotta 2015, ja PB:nkin olisi hyvä osata edes alkeellisimmat kuvanmuokkaustaidot.

  Ps. Muuten teette kyllä oikein hienoa duunia!

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Älä nyt väitä, että oikeasti jaksoit tihrustaa, ketä tuohon keskusteluun oli osallistunut? :D

   • author avatar
    Pilkun Viilaaja 3 vuotta ago Vastaa

    Hienosti väistetty! Ctrl + hiiren rulla. Ei oo hirveesti vaivaa.

    • author avatar
     A. Utisti 3 vuotta ago Vastaa

     Voisihan nuo peittää miten pikkutarkkaan haluaa, mutta siltikin osallistujien nimet löytäisi katsomalla vain Honkasalon Facebook-sivuja. ”Ei oo hirveesti vaivaa.”

 • author avatar
  Jere 3 vuotta ago Vastaa

  Miten tuollaisilla tuloilla voi ajaa koyhien tyolaisten asiaa?

  Noilla tuloillahan on heti kirkkaasti top 10% tulojen mukaan.

  • author avatar
   Tutkija itsekin 3 vuotta ago Vastaa

   Nuo myönnetyt summat kattavat kaikki sivukulut, joita yliopisto lisää palkkojen päälle. Käytännössä voi laskea niin, että tutkijatohtorin kustannus tällaisissa budjeteissa on n. 100 000 eur/v, ja tästä 60% menee sivukuluihin ja n. 40% tulee bruttopalkkana tutkijalle, ja tästä sitten vähennetään ennakonpidätys. Bruttopalkka on tutkijatohtorilla 3300-3700 eur/kk luokkaa. 60%:lla maksetaan lakisääteisiä maksuja, mutta suurin osa siitä menee yliopiston omien kustannusten kattamiseen, esim. vuokriin, hallintohenkilökunnan palkkoihin yms. Tätä kutsutaan kokonaiskustannusmalliksi, ja jos keneltä tahansa tutkijalta kysytään, tällaisessa työn hinnoittelussa ei ole mitään järkeä.

  • author avatar
   Ville 3 vuotta ago Vastaa

   Suurin osa SA:n myöntämästä rahasta menee yliopiston omaan rahapussiin. Tutkija saa siitä itselleen palkkataulukon mukaisen palkan. Mikä ei tohtorin tapauksessa ole hirmuisen suuri.

 • author avatar
  Caj Koskinen 3 vuotta ago Vastaa

  Kirjoituksesi on siinä mielessä harhaanjohtava, että tosiaan jos Honkasalo olisi valittu eduskuntaan, niin hänen tilallaan rahoituksen olisi saanut henkilö, joka on 1. varasijalla tähän hankkeeseen, eikä eduskuntaan 1. varasijalla oleva. Eli vaikka tykkään sun kirjoituksista, niin tässä paistaa omat poliittiset mieltymykset ja turha provoaminen.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   No emme me ole kyllä koskaan väittäneetkään, että apuraha olisi mennyt vaalien varasijalla olevalle ehdokkaalle.

 • author avatar
  ahlroth eila 3 vuotta ago Vastaa

  Kukahan näiden viestien takana häärii? Onko siellä joku tieteen tekemiseen erkoistunut? Tunnette myös kaikki apurahan saajat ja heidän taustansa. Ei, käytätte vaan toisistaan irrallisia asioita yleistämällä leimaamiseen ja panetteluun.

 • author avatar
  tutkija 3 vuotta ago Vastaa

  Tutkijatohtorin palkka ei lähde 3300 eurosta. Joissain nimeltä mainitsemattomissa laitoksissa VAATI-taso on 5 ja HENKI 4-5. Joskus projektin ekana vuonna voi olla, että VAATI on ekana vuonna 4 kuten 4-5. vuoden jatko-opiskelijoilla ja taso nousee vitoseen vasta toisena vuonna. Riippuu paljon pärstäkertoimesta ja aiemmasta historiasta, mitä saa neuvoteltua. Lisäksi vuosittaisia palkkakeskusteluja varten on määritetty yliopiston ja laitoksen tasolla tietty alhainen korotusprosentti, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että vain osa voi saada HENKI-korotuksen, vaikka useampi olisi työskennellyt yli oman tasonsa. Palkka-asioissa on tästä syystä paljon helpompi löysäillä kuin sykkiä ja yrittää liikaa. Esim. HENKI-tason pudotus 5 -> 4 voi tarkoittaa työmäärän kevenemistä 30%. Tasomuutoksessa 5 -> 6 työmäärää voisi arvion mukaan tarvita lisää 50-100% eli roimasti ylitöitä. Tämänkään jälkeen ei ole varmaa, onko mitään saumaa ”ylennykseen”.

 • author avatar
  Panu Raatikainen 3 vuotta ago Vastaa

  Milläs ihmeen tieteellisellä kompetenssilla te arvioitte näitä tutkimushankkeita? Oletteko lukeneet kyseiset tutkimussuunnitelmat ja tutkijoiden ansioluettelot? Onko teillä alan tieteellinen koulutus? Sitähän minäkin…
  Akatemian rahoitus on erittäin ankarasti kilpailtua, ja kansainväliset asiantuntijat arvioivat hakemukset anonyymia ts. tietämättä kuka rahaa hakee. Mutta mitäpä tosiasioista.
  Tällaista nimimerkin takaa tapahtuvaa raukkamaista huutelua ja ölinää on iternet täynnä.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Alan tieteellinen koulutus? Tiedätkö, yhdelläkään naistutkimuksen harjoittajalla, gynekologia poislukien, ei ole ikuna kuuna kullan valkeana pääsyä palkintokomiteaan.

 • author avatar
  Esa 3 vuotta ago Vastaa

  Piste ei ole tuhaterotin.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Hieman off-topic, mutta tässä kohtaa suomalainen oikeinkirjoitusohje on kyllä mennyt metsään. Tuhaterottimen pitää olla näkyvä merkki, välilyönti on siihen huono, vaikka onkin toki virallisesti se oikea muoto. Loogisinta olisi toki käyttää pilkkua ja pistettä samoin päin kuin anglosaksit, esim. 1,000,000.00.

 • author avatar
  Anonyymi 3 vuotta ago Vastaa

  Thank you!

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.