Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: lakimies Petteri Snell

By | 4.5.2015
4 Comments
 • author avatar
  Olli Puolitaival 5 vuotta ago Vastaa

  Hienoa, että Suomessa on aito tuomarivalan vannonut lakimies, johon voi aina luottaa.

 • author avatar
  työmies72 5 vuotta ago Vastaa

  Juuri näin. Muutenhan tämä kko yms on ihan turhakkeita. Minusta nämä oikeuslaitokset voisi melkeinpä yksityistää niin tulisi enemmän tehokkuutta ja puolueettomuutta. Se on unohtunut näiltä tuomareilta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

   Itse asiassa, yrityspuolella tuomioistuinlaitos on jo valtaosin yksityistetty. Välimiesmenettely on suosituin riidanratkaisumuoto yritysten välisissä sopimuksissa ja pääsyynä siihen on julkisen oikeuslaitoksen romahdus ja todella pitkiksi venyneet käsittelyajat. Lainvoimaisen tuomion saaminen sopimusriidassa kestää julkisella puolella enimmillään 6-8 vuotta, yksityisellä puolella taas enintään 1 vuoden. Yksityinen riidanratkaisu tulee myös kokonaisuutena edullisemmaksi ja siinä osapuolet pääsevät valitsemaan asiantuntevan tuomarin. Julkisella puolella riidan käsittelijäksi taas tulee sattumanvaraisesti kuka sattuu, riippumatta siitä, onko ko. tuomarilla mitään ao. oikeudenalan erityisosaamista tai ymmärrystä liiketoiminnan luonteelle.

 • author avatar
  Rane 4 vuotta ago Vastaa

  Petteri muuten hävisi EU-tuomioistuimessa jutussa mainitun asian. Suomen alkoholilaki ei ole ristiriidassa EU-säädösten kanssa. Suomen viranomaiset ovat toimineet säännösten mukaan estäessään laittoman alkoholin välityksen ulkomailta. Kuten Petteri totesi etäosto on sallittua mutta etämyynti on kiellettyä. Etämyynnin kieltäminen Suomessa on todettu nyt EU-tuomioistuimessa EU-oikeuden mukaiseksi.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.