Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Valtiovarainministeriö, Kela-korvausten leikkaus

By | 15.8.2015
4 Comments
 • author avatar
  Jere 5 vuotta ago Vastaa

  Poronpapanoita sano lapin aija. Hallitus keskittyy napertelyyn ja janiksen papanoiden poimimiseen. Lantalajien lapioiminen jatetaan sitten taas lapsenlapsille, ja seuraavalle hallitukselle. Ehka silla seuraavalla hallituksella olisi munaa enemman.

 • author avatar
  Markus 5 vuotta ago Vastaa

  Tuosta julkisen puole lähes 100% korvauksesta voi olla montaa mieltä. Työssäkäyvänä mukava aika lääkärissä käymiseen on illalla tai viikonloppuna. Espoossa tuo tarkoittaa Jorvia, jossa yleislääkäri on 16-18 16e ja sen jälkeen 32e. Jos päätyy TK päivystyksen sijaan vaikkapa sisätautien päivystykseen, hinta on aina tuo 32e. Ja asian pitää vielä olla kiireellinen, että Jorvissa ovi aukeaa. http://www.espoo.fi/fi-FI/Sosiaali_ja_terveyspalvelut/Terveyspalvelut/Terveysasemat/Terveyskeskusten_asiakasmaksut%2810972%29

  Vastaavasti Dextrassa selviää arki-iltaisin viidellä kympillä ja viikonloppuisinkin 75 eurolla. http://www.dextra.fi/fi/Hinnastot/Paivystys. Duunipäivän jälkeen tuo 32e vs 51e ei ole niin valtava ero.

  Jorvin hinta toki sisältää labrat, kuvat jne, joista yksityisellä laskutetaan erikseen, joten vertailu on hiukan epäreilu. Mutta perus poskiontelontulehduksen tai venähdyksen osalta hinnat on tuollaiset. Ja yksityiseltä selviää kaikkineen kotiin tunnissa kun Jorvissa menee koko ilta.

  En siis sanoisi, että perus tk käynti on ”ilmainen”.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

   Anteeksi, että viestisi jäi pitkäksi aikaa kiinni filtteriin. Huomasimme sen vasta nyt ja hyväksyimme heti näkyville. Automatiikka oli jostain syystä linkkien takia väärin tulkinnut viestin roskapostiksi.

   Tk-käynti ei tosiaan ihan ilmainen, mutta maksukatto tulee vastaan hyvin nopeasti. ”Lähes 100 %” oli kyllä vähän liioittelua, mutta kokonaisuudessaan korvausosuus jää joka tapauksessa keskimäärin yli 90 prosentin. Hoidettavat tapauksetkin ovat kieltämättä myös monivaivaisempia kuin yksityisillä terveysasemilla, johtuen ihan siitäkin, että julkisten terveyskeskusten asiakaskunnassa köyhät vanhukset ovat edustettuina moninkertaisin määrin.

 • author avatar
  Pauliina Mäki 2 kuukautta ago Vastaa

  Yksityislääkärien Kela-korvausten ongelma on sama kuin asumistuen, jota aivan aiheesta paheksutte: kun valtio maksaa osan, niin myyjä voi korottaa hintaa. En edes päättele vaan tiedän, asiakkaana sekä minä että äitini olemme kuulleet lääkärin sanovan suoraan ääneen, että laitetaan tähän laskuun X, niin saadaan (parempi) Kela-korvaus / kun et saa Kela-korvausta, niin saat halvemmalla. Aioin yhä äänestää persuja Kankaanniemen tekstareista ja Elomaan torkuidta huolimatta.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.