Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Riihimäen pysäköinninvalvonta

By | 18.8.2015
5 Comments
 • author avatar
  tk 5 vuotta ago Vastaa

  Hyvin on toiminu jo toistakytävuotta sellainen suorakaiteen muotoinen missä on kello takana… eipä ole kukaan parkkipirkko huomannu, ovat vissiin liian tyhmiä siihen, vaan kuka täysjärkinen ny parkkipirkoksi ryhtyisikään?

 • author avatar
  Jessi 5 vuotta ago Vastaa

  Kyllä väärästä pysäköintikiekosta on jaeltu virhemaksuja ympäri Suomea, ko. tyypillä on vain ollut ”onnea” ettei aiemmin ole napsahtanut. Tuo ei siis ole mikään Riihimäen erikoisuus vaikka kohu-uutinen niin yrittääkin väittää.

 • author avatar
  valitettavasti suomalainen 5 vuotta ago Vastaa

  Tällaisille virkamiehille me maksamme palkkaa verorahoistamme. Siis sinä joka käyt töissä, maksat siitä että ”ihmiset” kiertävät sakottamassa muita veronmaksajia siitä, että heidän parkkikiekkonsa eivät ole suorakaiteen muotoisia. SIIS MITÄ …………..???

  • author avatar
   Kuisma Lappalainen 5 vuotta ago Vastaa

   Ei ne veronmaksajat sakottajien palkkoja maksa vaan sakonmaksajat.

 • author avatar
  Martian 4 vuotta ago Vastaa

  Tämä on tyypillistä kadejärjen käyttöä. Jos Parkkipirkko tai -pekka ei löydä mitään syytä sakottaa autoja, käytetään tuhottomasti aikaa ja siis verorahoja, jotta löytyisi syy pysäköintivirhemaksuun. Kun auto on muuten pysäköity oikein, niin muistukohan tarkastajakurssilta myös luento parkkikiekon rakenteesta. Tarkastajakoulutuksessa ilmeisesti ei opeteta lainkaan pysähtymisen ja pysäköinnin eroja tai yleensä käydä tieliikennelain asianomaisia kohtia niinkuin ne on sinne kirjoitettu. Pirkko tai Pekka tarkastajana näkee liikkumattomat autot aina pysäköityneinä ja kiinnittää heti virhemaksun. Onneksi liikennevalot ovat vielä riittävän ripeät. Tieliikennelain mukaan auto voi olla pysähtyneenä muutoinkin kuin pysäköitynä. Jopa pysähtymiskieltoalueella auton voi laillisesti pysäyttää matkustajien ottamiseksi tai jättämiseksi tai tavaran kuljettamiseksi. Ehdotan että kaikki Parkkipirkot ja -pekat kertaavat tieliikennelain etsien kaikki kohdat missä mainitaan pysähtymisestä ja pysäköinnistä. Omana esimerkkinä tiedän, että sairaalan etuoven viereen siihen missä ambulanssikin pysähtyy, ei saa pysähtyä jättämään potilasta virhemaksutta. Toivoisinkin, että PäivänByrokraatti ottaisi ohjelmaansa epävirallisen pysäköintitarkastajien ja – valvojien jatko- ja täydennyskoulutuksen vaikka yhtenä artikkelina. Parkkikiekko asiahan jo hoidettiin kuntoon uudella asetuksella. Uutena ilmiönä on myös ilman liikennemerkkiä oleva alue, jossa voi tapahtua luvaton maastopysäköinti. Helsingissä taitaa olla jo tilanne, että pysäköinti on sallittua vain siellä missä se on erikseen liikennemerkeillä sallittu ja tähän antaa mahdollisuuden maastoliikennelain käyttöönotto. Nyt pirkko löytää auton myös tien ulkopuolelta: https://www.google.fi/maps/@60.166555,24.9049036,3a,75y,293.41h,60.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1szdMERM-td4m8lkctRiGEow!2e0!7i13312!8i6656

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.