Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Paavo Arhinmäki (vas)

By | 21.8.2015
5 Comments
 • author avatar
  Jere 5 vuotta ago Vastaa

  Lisaa syomavelkaa vain! Se on kannikalan (PA) vastaus kaikkeen. Toisaalta kaverin ainoa oikea tyo on ollut ruohonleikkaaja rakennusvirastolla (wiki). Muuten politrukki ja ammattipoliitiikko. Ei ole yllatys, etta taloustietamys on rajattua.

  Velkaa otetaan nyt, etta voidaan taata korkea elintaso taman hetken tyottomille, virkamiehille ja elakelaisille.
  Joku muu maksaa velan pois.

  Vasemmiston ehdotus tarkoittaa lasten taloudellisen tulevaisuuden uhraamista, jotta nykyista rallia ja tuhlaamista voidaan jatkaa.

  • author avatar
   Arttu 5 vuotta ago Vastaa

   Olet väärässä.

   Jos Suomi ottaisi velkaa 2000 miljardia euroa ja sijoittaisi sen Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoille jossa tuotto on ollut keskimäärin 9 % vuodessa, me tekisimme joka vuosi 180 miljardia euroa fyffeä. Se on lähes koko Suomen BKT:n verran. Se voitaisiin jakaa kansalaispalkkana, eikä meidän tarvitsisi kenenkään enää koskaan tehdä päivääkään töitä. Sama voitaisiin tehdä muuallakin, ja koko maailma vapautuisi rahan vallasta ja työväestön sorrosta.

   • author avatar
    anomuumi 5 vuotta ago Vastaa

    ”eikä meidän tarvitsisi kenenkään enää koskaan tehdä päivääkään töitä.”

    Omissa paskoissamme vaan köllöteltäisiin ilman ruokaa, juomaa ja mahdollisuutta liikkua. Hieno tulevaisuudenkuva, Hermanni.

   • author avatar
    kk 5 vuotta ago Vastaa

    Jos osakemarkkinoille sijoittaminen olisi noin tuottoisaa, meillä olisi jo nyt tuo tilanne. Eläkerahastot ovat pelanneet pörssicasinolla jo pitkään ja silti eläkkeitä leikataan.
    Voi olla myös mahdollista, että nuo yhtiöt ovat varastaneet suomalaisten rahat.

 • author avatar
  Cheep Cheep 5 vuotta ago Vastaa

  Taantuman aikana tulisi investoida ja ottaa tarvittaessa velkaa, että saadaan talouden rattaat pyörimään kun taas hyvinä aikoina säästetään ettei talous ns. ylikuumene. Nämä jutut opetettiin meille taloustieteessä ekoilla kursseilla. Hyvä esimerkki on Yhdysvallat 2008 jälkeen; elvytettiin ja otettiin valtavasti velkaa, ja nyt menee helvetin hyvin. Suomessa nämä toimenpiteet jäivät puolitiehen. Budjetin paikkaaminen velalla ei ole riittävä määrä elvytystä, jos sitä voi edes sellaiseksi kutsua.

  Tietenkin tässä on jälleen kerran se käsitys alla, että valtion talouden toiminta (ja velanmaksu) on jotenkin verrattavissa yksittäiseen kotitalouteen, jossa velanotto on melkein poikkeuksetta paha juttu. Kirjoittajalla on myös käsitys, että Suomella olisi aivan hirveä määrä velkaa muihin maihin verrattuna kun näin ei todellakaan ole.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.