Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Suomen hallitus esittää liikeaikalain kumoamista

By | 25.8.2015
8 Comments
 • author avatar
  ainoa politiikkani on oma politiikkani 4 vuotta ago Vastaa

  – kumota työehtosopimusten yleissitovuuden , tämä heikentäisi työoloja ja samalla alentaisi ihmisten palkkoja heikentäen ihmisten ostovoimaa ja yleistä elämäntasoa, ei synnyttäisi myöskään työpaikkoja käytännössä. Tämä johtuu siitä että työnantajaa ei kiinnosta työntekijöiden hyvinvointi tai työkyvykkyys vaan oman yrityksen menestyminen. en kannata

  – muuttaa arvonlisäveron kokonaan maksuperusteiseksi (liikevaihdon suuruudesta riippumatta maksuvelvollisuus vasta asiakkaan maksun myötä) tämä on fiksu veto, kannatan

  – poistaa kirjanpitovelvollisuuden sellaisilta pieniltä yhtiöiltä, joiden koko maksuliikenne kulkee yhden pankkitilin kautta, lisäisi rahanpesua, en kannata

  – kumota alkoholilain lukuunottamatta säännöstä alkoholin luovuttamisesta alaikäiselle, minkä säännöksen voi siirtää esim. rikoslakiin, kannatan jollakin asteella, myyntiajat ja viinit kauppoihin, viinassa hyvä pitää 20v ikäraja

  – poistaa kuljetusalan toimilupavelvoitteet ja sitä kautta vapauttaa mm. raideliikenteen ja taksit kilpailulle, taksialalla kävisi kuin ruotsissa eli hinnat nousisivat, raideliikenteen kilpailun vapautus olisi hyvä mutta tänne ei tulisi kilpailijoita, koska meillä on ainutlaatuinen raidesysteemi maailmassa (raideleveys venäjän leveyttä, muut järjestelyt euroopan)

  – muuttaa ansiotulojen verotuksen tasaveroksi samalla verokannalla, jolla pääomatuloja verotetaan, ehkä jos tällä saadaan sama verosumma kuin nykyään, järkevämpää olisi muuttaa ansiotulojen verotus tasaveroksi ja nostaa pääomaverotusta samalle asteelle

  -300 miljoonaa euroa saisi poistamalla ay-jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuuden, tällä ei olisi merkitystä yhtään mitään mihinkään joten ei mielipidettä.

 • author avatar
  My way 4 vuotta ago Vastaa

  – kumota työehtosopimusten yleissitovuuden. Ei tämänhetkisessä tilanteessa mitään järkeä pienentää palkkoja. Rahan pitää kiertää mahdollisimman paljon että yrityksiä ei kaadu. Ehkä sen jälkeen kun Suomi on nostettu suosta ja jokaiselle on tarjolla työ josta saa kohtuullisen vähintään 2000€ kuukausipalkan.

  – muuttaa arvonlisäveron kokonaan maksuperusteiseksi (liikevaihdon suuruudesta riippumatta maksuvelvollisuus vasta asiakkaan maksun myötä). Thumb up

  – poistaa kirjanpitovelvollisuuden sellaisilta pieniltä yhtiöiltä, joiden koko maksuliikenne kulkee yhden pankkitilin kautta. Kannatan. Pieni käteisellä myynti ei maata kaada ja yrittäjän pitää elää.

  – kumota alkoholilain lukuunottamatta säännöstä alkoholin luovuttamisesta alaikäiselle, minkä säännöksen voi siirtää esim. rikoslakiin. Kyllä.

  – poistaa kuljetusalan toimilupavelvoitteet ja sitä kautta vapauttaa mm. raideliikenteen ja taksit kilpailulle. Ehdottomasti ja muilta aloilta toimilupavelvotteita pois myös.

  – muuttaa ansiotulojen verotuksen tasaveroksi samalla verokannalla, jolla pääomatuloja verotetaan. Minusta jyrkempi progressio olisi parempi niin että Alle ~1000€ tuloista ei mitään veroja, tasavero ~1000-4000 euron kuukausituloille ja siitä ylöspäin nykyistä kovempaa verotusta. Sama pääomatuloille.

  • author avatar
   Pyry 4 vuotta ago Vastaa

   ”Ehkä sen jälkeen kun Suomi on nostettu suosta ja jokaiselle on tarjolla työ josta saa kohtuullisen vähintään 2000€ kuukausipalkan.”

   Tämä sama(netto)palkkaisuuden idea ja yleinen vaatimus pitää Suomen työttömyyden ikuisesti tapissa, talouden kuralla, elinkustannustason korkeana ja suuren osan kansasta työttömyyden kautta pysyvästi syrjäytyneenä.

   • author avatar
    My way 4 vuotta ago Vastaa

    Bruttopalkkaa tarkoitin. Ei nykyään ole inhimillistä elää tuota pienemmillä tuloilla. Raha pitää vain saada vapaasti kiertämään ja esteitä palveluiden tuottamiselle poistettava.

 • author avatar
  Seppo 4 vuotta ago Vastaa

  Ruotsissa ja Tanskassa ei ole yleissitovuutta, ja ylijohtaja Juhana Vartiaisen tietojen mukaan Norjassa yhtään sopimusta ei ole julistettu yleissitovaksi.

 • author avatar
  My way 4 vuotta ago Vastaa

  No parastahan olisi jos työntekijät vain myisivät vapailla markkinoilla omaa osaamistaan ja kaikki vakuutukset olisivat vapaaehtoisia. Jokaisella oma vastuu ja päätösvalta. Eli meinaan että jokainen olisi yrittäjä omalla y-tunnuksellaan mikä periaatteessa voisi olla sama kuin sotu. Työnantajilla eli työn ostajilla ei olisi mitään työnantajakuluja. Olisi vain keskinäistä palvelun ostamista ja myymistä.

 • author avatar
  Jussi Lehmus 4 vuotta ago Vastaa

  Pari lisää:

  – Poistaa opiskelijoilta tienestirajat, jotka ovat sidoksissa nostettuun opintotukeen. Tällä on aikanaan haluttu varmistaa opiskelujen eteneminen, mutta sen tekee jos opintopisteiden sidonnaisuus suoritettuihin opintopisteisiin.

  – Osinkoverotuksen yhtenäistäminen. Yritys on vastuussa osinkoveron suorittamisesta valtiolle maksuvaiheessa. Tällöin maksajiksi tulisivat myös säätiöt, ulkomaiset holding-yhtiöt sekä yli 10% omistavat. Ongelma koskee eniten pörssilistattuja yhtiöitä, jossa suomalainen säästäjä maksaa koko veropotin.

  – Yhteisöveron poisto yrityksiltä ensimmäisen 5v ajan, jos raha investoidaan toimintaan (lue=ei nosteta ulos yrityksestä).

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.