Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Juha Sipilän hallitus ja lomarahasekoilu

By | 29.9.2015
7 Comments
 • author avatar
  Jarski 5 vuotta ago Vastaa

  Paskaa. Minä en ymmärrä, miksi helvetissä kaikki on valmiita antamaan jotakin vapaaehtoisesti? Ei minulta ainakaan saa poistaa lomarahaa, ei missään nimessä. En ole halukas osallistumaan ”talkoisiin” kun näillä lomarahan poistoilla tai sairasajan karensseilla ei maata pelasteta. Tämä on aivan täyttä paskaa. Väitän, että vaikka tuo 5% saadaan jostakin kursittua kasaan, ei se vaikuta työllisyystilanteeseen juuri millään tavalla. Sen sijaan se vaikuttaa siihen rahaan, jota ihmisillä on käytössä – tai siis ei ole enää tämän hölmöilyn jälkeen.

  Kyllä se vika on jossakin aivan muualla kuin Rauno Rappaajan lomarahassa tai sairaslomassa.

 • author avatar
  Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

  Jarski ei vaikuta ekonomistilta, joten pidetään ajatusleikki yksinkertaisena. Jos olet sitä mieltä, että nykyisen tasoinen lomaraha ei vaikuta lainkaan työllisyyteen, sitten kai olet samaa mieltä 10 kertaa suuremmasta lomarahasta? Entä 100 kertaa suuremmasta? Tai 1000 kertaa suuremmasta?

  Jos kerran työllistämisen kustannukset eivät vaikuta tarjolla olevien työpaikkojen määrään, niin eikös meidän kannata sitten säätää minimipalkaksikin 1000 euroa tunnissa ja eletään kaikki herroiksi miljonääreinä?

  Vinkki: kyllä ne kustannukset vaikuttavat.

  • author avatar
   John Maclane 5 vuotta ago Vastaa

   Päivän Byrokraatti ei vaikuta pystyvän asialliseen keskusteluun. Miksi tahdotte työnantajille vallan irtisanoa miten huvittaa? Näitä systeemin hyväksikäyttäjiä on melkoisesti milloin esimerkiksi käytetään osaajien hyödyntämistä koeaikoina sesonkiapulaisina tai harjoittelijoita pätevämpien työtehtävissä – kyllä, lupaukset voivat olla kuitenkin toista. Jotenkin naiivi byrokraatti olisi parempi nimike.

   Niin ja mikä on tämä turha 20% julkiselta sektorilta, eli kuka sen saa päättää? Itse veisin monen viraston paperin pyörittäjän tehtävän pois hankaloittamasta yrittäjän elämää, mutta osa taas luonnollisesti vähentäisi sairaanhoidon ja opetuksen ammattilaisia… kuka saa päättää?

   • author avatar
    Päivän Byrokraatti 5 vuotta ago Vastaa

    Ei miten huvittaa, vaan työsopimuksen mukaisten irtisanomisaikojen puitteissa.

    Kyse ei ole systeemin hyväksikäytöstä, vaan joustavuudesta. Paluuta ei enää ole entisaikojen 25 vuoden mittaisiin uriin yhden työnantajan palveluksessa, vaan nykyajan työmaailma on dynaaminen ja työpaikat vaihtuvat nopeassa tahdissa. Tätä muutosta ei voi paeta sulkeutumalla pohjoiskorealaisittain omien kansallisten sääntöjen suojaamaan lintukotoon, vaan kilpailussa on pärjättävä sellaisilla säännöillä, jotka mahdollistavat yrityksille kannattavan toiminnan.

    Allekirjoittanut ottaisi mielellään tehtäväksi valita julkisen sektorin 20% leikkauskohteet. Totta kai niitä vastustavat nostavat aina ensimmäiseksi varoittavaksi esimerkiksi tuottavaa työtä tekevän suorittavan portaan – kuten juuri esimerkiksi opettajat, sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta eihän leikkauksia niihin pidä kohdistaa, vaan esimerkiksi julkisen sektorin hallintoon ja etuuskäsittelyyn liittyviin tehtäviin. Muutama kymmenentuhatta henkilöä löytyy pelkästään päättämästä erilaisista harkinnanvaraisista etuuksista.

  • author avatar
   Karski 5 vuotta ago Vastaa

   Paljonkos se lomaraha on? Sillä rahallako yritys nyt sitten palkkaa uuden vakituisen työntekijän? Juu enkä ole minäkään ekonomisti, ihan omalla järjellä arvioin että ei palkkaa.

   • author avatar
    Arttu 5 vuotta ago Vastaa

    Voisko noita asioita yrittää laskea edes vähän omassa päässäänkin?

    Kun yllä lukee, että lomaraha on ollut 5 % koko palkkakustannuksesta, niin eikö se nyt ole aika selvää, että 20 hengen lomarahat vastaa yhden tyypin koko palkkaa.

    Totta helvetissä palkkakustannusten nousu johtaa siihen, että yrityksen kyky palkata uusia työntekijöitä heikkenee. Ei sen takia ,että fyrkka olisi välttämättä vähissä, vaan sen takia, että työntekijän pitää kyetä tuottamaan yritykselle enemmän kuin mitä aiheuttaa kulua palkkansa muodossa. Kun se kustannus nousee, niin aina osa porukasta tippuu kannattavuusrajan alle ja he ovat sitten joko niitä tulevaisuuden irtisanottavia tai niitä, joilla jäi paikka saamatta, kun se juuri muuttui kannattamattomaksi.

 • author avatar
  Pölhö Populistiliini 5 vuotta ago Vastaa

  Ois se oma raha hyvä. Jarskillakaan ei olisi mennyt aamukaffet kurkkuun kun Sipilä olisi ilmoittanut että markkaa devalvoidaan 15%

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.