Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Trafi itsetuhoisissa ajatuksissa

By | 28.2.2016
1 Comments
  • author avatar
    ceterum censeo 3 vuotta ago Vastaa

    Tämä ajattelun kukkanen todella ansaitsee Päivän Byrokraatti -palkinnon. Byrokraattihan ajettelee, että hän on tehtävänsä tehnyt, kun asiasta on saatu aikaan säädös. Hän ei ajattele, toimiiko se. Hän ei ajattele, onko määräys ylipäätään valvottavissa. Ja aivan ehdottomasti hän ei ajattele, mitkä ovat sen käytännön vaikutukset.

    Tässä tapauksessa seuraukset ovat ennakoitavissa. Potilaat eivät uskalla kertoa masennusoireista, lievistäkään. Lääkärit lätkivät varmuuden vuoksi ajokieltija, joilla on kielteisiä vaikutuksia ihmisten toimeentuloon ja muuhin elämään. Ja ne, joilla niitä itsetuhoisia ajatuksia on, laskettelevat sen rekan otsaan ilman sitä ajolupaa, koska mitäpä sillä nyt on enää väliä. Joissakin tapauksissa se kortin hyllylle pano saattaa jopa olla se korsi joka katkaisee kamelin selän. Mutta virkamies on saanut painetuksi sen oman Eskon puumerkkinsä jatkuvati kasvavaan säännösten ja määräysten pinoon.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.