29
touko
2016

PAB: Hääkylttiä varten ei tarvitse enää lupaa, vaan ilmoituksen

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon, joskin hyvin pienikokoisen sellaisen, saa Juha Sipilän (ML) hallitus, joka osana norminpurkutalkoita lakkauttaa tienvarsiin pystytettävien hääopasteiden lupamenettelyn.

 

Hätä pois, suurta julkista sektoria rakastavat ystävämme vasemmalla. Yksikään virkamies ei silti menetä uudistuksen vuoksi työtään, sillä vaikka tilapäisiin tienvarsi-ilmoituksiin ei enää jatkossa tarvittaisikaan erillistä lupaa, olisivat kyltit silti edelleen ilmoituksen varaisia.

 

Ilmoitusten käsittely on lähes yhtä työllistävää kuin lupien, olkoonkin että prosessista jääkin pois tyydyttävin osa, jossa hallintoalamaista voi juoksuttaa erilaisin täydennyspyynnöin ja hylkäävin välipäätöksin.

 

Päivän Byrokraatti kirjoitti hääkylttien vaatimista luvista elokuussa 2013. Koska Sipilän hallitus etenee vatuloimatta ja loogisesti, voimme olettaa, että hallitus käsittelee ensi vuonna juttujamme vuodelta 2014, ja tämänhetkiset valituksenaiheemme korjattaneen vuoden 2019 paikkeilla. Tarvitaan siis vain tilkka kärsivällisyyttä!
 

>> PB 10.8.2013: “Päivän Byrokraatti -palkinnon saavat ELY-keskukset, jotka ovat vakaasti sitä mieltä, että hääkylttien pystyttämiseen yleisen tien varteen tarvitaan ELY-keskuksen lupa.”
 

Aamulehti 26.5.2016

Aamulehti 26.5.2016