Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Vihreät vaativat itselleen vegaaniruokaa, mutta eivät salli liharuokaa muille

By | 3.6.2016
8 Comments
 • author avatar
  didi 2 vuotta ago Vastaa

  Tässä taitaa olla pieni ajatusvirhe. Eihän kukaan oikeasti ole lihansyöjä, eli pysty tai halua syödä _pelkästään_ lihatuotteita? Suurin osa ihmisistä tai ns. lihansyöjistä on sekasyöjiä eli syövät sekä kasviksia että lihatuotteita. Tällöin sekasyöjä voi aivan hyvin syödä vaikka pinaattilettuja tai kasvissosekeittoa. Näitä voi syödä myös kasvissyöjä ja voilah, kaikille on kaikkea tarjolla. Oikeasti syrjimisestä olisi kyse jos kasvisruokaa tarjoilevaan tapahtumaan olisi tulossa vieraiksi ihmisiä jotka pystyvät syömään pelkästään pihvejä ja makkaroita ja heille ei olisi näitä tarjolla.

 • author avatar
  Jari oja 2 vuotta ago Vastaa

  Journalistilta toivoisi tietenkin jonkinlaista kannanottoa, että mikä on nimenomainen vakaumus, joka vaatii lihan tai kalan syöntiä. Tottumus tai normi ei sitä Ole.

  • author avatar
   ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

   Mikä se on se vakaumus, joka pyhittää jonkun mieliteon tai haluamisen? Jos henkilö A ei halua syödä lihaa, hän perustelee sen sanalla vakaumus. Jos henkilö B haluaa ruokavalioonsa lihaa ja kalaa, niin yhtä hyvä vakaumus se on kuin tuo A:n haluaminen. Mielipiteestä ja tahtomisesta noissa asioissa on kysymys. Selityksiä toki voi sorvata ja sorvataankin. Ainoa ero taitaa olla se, että henkilöllä B on mielipiteelleen tai vakaumukselleen biologinen perusta. Iihminen kun on sekaravintoinen otus vähän niinkuin vaikkapa karhu.

   • author avatar
    liinuli liinuli 2 vuotta ago Vastaa

    Vakaumusasiat käsitetään yleensä toisin kuin vain jonkin haluamisena… Karrikoiden – Isikselläkin on vakaumuksensa.

 • author avatar
  didille 2 vuotta ago Vastaa

  Aiheeseen liittyen 2010 tjsp. tehty päätös Helsingissä pakollisesta kasvisruokapäivästä. Tuo oli myös puhdasta terroria sekasyöjiä kohtaan, osoitus siitä ettei vihreät oikeasti salli sekaruokailijoiden valita ateriaansa vapaasti.

  Ylipäätään kommunistisessa kouluruokailusysteemissä ruuan tarjoaa keskuskeittiö, joten aika luonnollinen valinta olisi noudattaa enemmistön ruokailutottumuksia ja tarjota koko kansalle sekaruokaa. Kasvissyöjät poimikoon keittiön runsaasta tarjonnasta itselleen vakaumukseensa sopivat palat.

  • author avatar
   Fasismia vastaan on taisteltava siellä, missä sitä esiintyy 2 vuotta ago Vastaa

   Niin. Vihreässä aatteessa siintää pohjalla totalitärismi, kuten näissä aiemmissakin ”väriaatteissa”. Mutta onhan siinä tietenkin eräänlainen värisuora, jos jo manalle menneiden punaisen ja ruskean pakkovallan lisäksi näemme vielä vihreänkin. Toivottavasti tosin emme…

  • author avatar
   liinuli liinuli 2 vuotta ago Vastaa

   Pelkillä aterian höysteeksi tarjotuilla kasviksilla ei pysty koostamaan riittävän ravitsevaa kasvisateriaa. jokapäiväiseksi kouluateriaksi. Olen samaa mieltä aiemmin kommentoineen kanssa siitä, että eivätköhän kaikki ”sekasyöjät” syö myös kasviksia eli kasvisateria ei ole terroria, joka muutenkin tässä kohdassa on aika vahva ilmaisu. Miksei voida laajentaa ns. sekasyöjien tottumuksia esim. tarjoamalla yhtenä päivänä täysipainoinen (toivottavasti) kasvisateria?
   Eräs tärkeä näkökulma asiaan on se, että lihansyönti kuluttaa maapallon luonnonvaroja enemmän kuin kasvisruokailu ja lihan syönnistä on todettu myös ihmisen terveydelle haittavaikutuksia. Toki kasvisateria pitää osata koostaa oikein.

   • author avatar
    Fasismia vastaan on taisteltava siellä, missä sitä esiintyy 2 vuotta ago Vastaa

    ”ja lihan syönnistä on todettu myös ihmisen terveydelle haittavaikutuksia”

    Niin, siis oikeassa elämässähän nämä haittavaikutukset ovat kylläkin paljon pienempiä kuin pelkän kasvisruokavalion aiheuttamat:

    http://tinyurl.com/m9t8ct9

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.