Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Sisävesilaivoilla ei ongelmia, mutta Trafi vaatii silti laivojen arvoa kalliimpaa remonttia

By | 21.6.2016
6 Comments
 • author avatar
  Masa Ajalo 4 vuotta ago Vastaa

  Voinko pyytää lähteet noille 1929 ja 1934 onnettomuuksille?

  Sisävesillä, joista suurin on tietysti Saimaa, tapahtuu onnettomuuksia. Joskus jopa kuolemaan johtavia. Em. vuosille lähdetiedot ovat moniselitteiset, joten pyydän tarkennusta. Lehtileikkeitä tai muuta ko. ajan uutisoitintia, jos sopii!

  Wikipedia valitettavasti ei kata Suomen sisävesien matkustajaliikenteen tilastointia.

  • author avatar
   mikko ekberg 4 vuotta ago Vastaa

   1929 onnettomuus varmasti viittaa Näsijärvellä Kuru-laivan onnettomuuteen 7.9.1929, josta lisää linkissä: http://www15.uta.fi/koskivoimaa/liikkuminen/1918-40/kuru3a.htm

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Hei, kiitos kysymyksestä. Tässä viitataan yksinkertaisesti oheisen Keski-Uusimaan artikkelin tietoihin (avautuu klikkaamalla kuvalinkkiä). Tieto koskenee vain matkustajaliikenteessä olevia sisävesilaivojen kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Se on selvä, että muille veneille toki sattuu onnettomuuksia tuon tuosta (ja juhannuksena saadaan taas tilastoihin varmasti pari lisää), mutta harvemmin nekään palavat.

  • author avatar
   ksee 4 vuotta ago Vastaa

   1934 onnettomuus tarkoittaa varmaankin S/S Louhen kaatumista ja uppoamista Suvasveden Enonlahdessa lähellä Leppävirtaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/S/S_Louhi

 • author avatar
  Masa 4 vuotta ago Vastaa

  Jos lähdettäisiin siitä, että näillä säädöksillä pelastettaisiin ihmishenkiä, täytyisi soutuveneisiin määritellä pakolliseksi pelastuslautta ja lisäksi soutuveneet käyttökieltoon touko-syyskuun ajaksi. Juhannuksena erityisesti.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Eräässä vanhassa Päivän Byrokraatti -tapauksessa Punkalaitumen terveystarkastaja sai palkinnon vaadittuaan pelastusvenettä kaksimetriseen uintiavantoon. Ehdotuksesi ei ole niin toteuttamiskelvoton, etteikö jokin virkamies voisi sitä jopa tosissaan ehdottaa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.