Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Antti Palola (STTK): ”Jos työ nykykorvauksilla sunnuntaina ei kannata, jääköön tekemättä”

By | 3.8.2016
5 Comments
 • author avatar
  Jari Hollsten 4 vuotta ago Vastaa

  Olen täysin kauppojen aukiolo vapauksien puolesta. Mutta mites se sitten on lisännyt kokonaismyyntiä niin sitä en oikein ymmärrä. Kai syödään saman verran ruokaa kuitenkin.
  Eiköhän vastaavat työpaikat ole pikkukaupoista ainakin osaksi hävinnyt tai häviämässä.

 • author avatar
  Keijo Lepistö 4 vuotta ago Vastaa

  Mistä saadaan se tarve niille työntekijöille? Se lähikauppa pyörii nytkin sunnuntaisin loistavasti, niin miksi sinne otettaisiin lisää työntekijöitä syömään tulosta sunnuntailisien poiston jälkeen?

 • author avatar
  M. Helminen 4 vuotta ago Vastaa

  Jos argumenttiaan perustelee Lafferin käyrällä, joka on siis alunperin nenäliinaan tuherrettu ajatusleikki jolla ei ole mitään faktaa tukemassa sitä, argumentti on automaattisesti sieltä kehnommasta päästä. Lafferin käyrä kuulostaa kivalta niille jotka ideologisesti taipuvat ajattelemaan verotusta jonkinlaisena yhteiskunnan edistymistä ja taloutta hidastavana tekijänä, mutta kyse on tosiaan taloustieteen homeopatiaosastosta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Parahin Mikko, voit toki kiistää Lafferin käyrän olemassaolon ja kiistää, että verokertymä alkaa vähentyä veroprosentin noustessa riittävän korkealle, mutta sinulla on villin teoriasi kanssa edessä mielenkiintoinen dilemma. Ovatko verotulot sittenkään huipussaan, kun veroprosenttina on täysi sata, vai saisiko niistä vieläkin korkeammat, jos prosentin nostaisi kerralla vaikkapa kahteensataan? Onnea ja menestystä teoriasi jatkokehittelyyn!

   • author avatar
    Tilannetta seurannut 4 vuotta ago Vastaa

    Oikeastaan todistit M. Helmisen näkemyksen puolesta kuin sitä vastaan.

    Aina on niitä, joille mikä tahansa veroprosentti on liikaa. Ja on myös niitä, jotka kykenisivät ”ottamaan osaa yhteisiin talkoisiin” suuremmallakin veroprosentilla, mutta aina vaan keksivät keinoja kiertää veroja, anteeksi, ”verosuunnitella”.

    Lafferin käyrän olemassaoloahan ei kielletty missään kohden, vaan sen merkitys elävässä elämässä.

    Jos aikuisten oikeasti oltaisiin huolissaan liiallisista palkanlisistä, olisi edetty sitä tietä, että sivutuloprosentti olisi harmonisoitu päätulon kanssa, eikä jotakin mieletöntä 60 prosenttia ihan pikkutuloista.

    Järkevä hallinto olisi romuttanut koko sivutulokäsitteen, jonka jälkeen verotus olisi yksinkertaistunut ja kaikkia palkkatuloja kohdeltaisiin samalla tavalla ilman byrokraattista paperityörumbaa.

    Toki samaan aikaan pitäisi luopua myös pääomatulojen verovapaasti osuudesta, joka pääomatulosta riippuen saattaa olla kymmeniä tuhansia vuositasolla. Mutta se ei käy.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.