Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Venezuelan talousarkkitehti ja Kelan pääjohtaja korjaisivat sosialismin ongelmia lisäämällä sosialismia

By | 21.8.2016
4 Comments
 • author avatar
  Karl Kroos 4 vuotta ago Vastaa

  Tässä asumistukijärjestelmässä on huomattavissa erikoinen uutisointi. Kun aikaisemmin vasemistopuolueet vaativat asumistukea, niin nyt sama porukka selittää, että tuki valuu rikkaalle kiinteistönomistajalle joka hyötyy järjestelmästä. Siis kun aikoinaan tällaista tukijärjestelmää on oikeistossa vastustettu ja vasemistossa kannatettu, on vasemisto kääntämässä tämänkin tukijärjestelmän lopputulosta rikkaiden ja oikeiston syyksi.
  Kerrataanpa nyt tämä ihan yksinkertainen asia. Kaikki tuet johtavat vääristymiin ja näivettää kehityksen. Erityisesti, jos tuki on jatkuvaa.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Juuri näin.

 • author avatar
  ceterum censeo 4 vuotta ago Vastaa

  Jokaiseen monimutkaiseen ongelmaan on ratkaisu, joka on yksinkertainen, selkeä ja väärä. Varsinkin, jos ongelmaan oikeasti vaikuttavat toimet ovat päätöksentekijän ideologian ja taloudellisten etujen vastaisia ja. Niin on myös tässä tapauksessa. Vuokra-asumisen kustannuksia nostavat rakennusmääräykset, jotka johtavat kalliiseen rakentamiseen. Kustannuksia nostaa ei-työperäinen maahanmuutto, joka lisää vuokra-asuntojen kysyntää yli tarjonnan juuri siellä, missä asuminen on kalleinta, eli suuremmissa kaupungeissa. Kustannuksia nostaa riittämätön kaavoittaminen, jonka jarruna ovat usein erilaiset luonnonsuojeluksi nimetyt syyt (esimerkiksi Östersundomin alue) tai päättäjille rakkaiden alueiden säilyttäminen vajaakäytössä (esimerkiksi Kivinokka) . Kustannuksia nostaa myös rakentamisen suuntaaminen erittäin kallista pohjarakentamista vaativille alueille, kuten Malmin lentokentälle. Vuokria puolestaan nostaa, rakentamiskustannuksista riippumatta, asumistukien valuminen päättäjiä lähellä oleville vuokranantajille, kuten VVO:lle ja Satolle.

  Jos siis asumiskustannuksiin, niihin todellisiin, ei subventioiden jälkeen maksettavaksi jääviin, haluttaisiin oikeasti vaikuttaa, rakennusmääräyksiä yksinkertaistettaisiin, kaavoitusta nopeutettaisiin ja se suunnattaisiin helposti käyttöönotettaville alueille, kuten esimerkiksi Sipoolta otetuille alueille, Viikin ja Tuomarikylän pelloille sekä Kivinokkaan. Työssä käymättömät maahanmuuttajat asutettaisiin sinne, missä asuminen on edullista. Omilla rahoillaan jokainen saa tietysti asua aivan missä haluaa. Ja asumistuelle asetettaisiin sellainen yläraja, joka rajoittaa näiden ”yleishyödyllisten” mahdollisuuksia tukien lypsämiseen. Mahdottomaksihan sen voi tehdä vain tuet lopettamalla, mutta se ei liene mahdollista.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 vuotta ago Vastaa

   Jälleen kerran loistokommentti, kiitos Ceterum Censeo. Kivinokan osalta olemme kyllä hieman eri mieltä virkistysaluekäytön vuoksi, mutta muuten tuon voisi suoraan allekirjoittaa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.