Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Onko erikoislääkäri-kunnanvaltuutettu huolissaan limuviinoista vai lähestyvistä vaaleista?

By | 10.12.2016
3 Comments
 • author avatar
  Tommi Salo 3 vuotta ago Vastaa

  Tässä täytyy tietää, että suomalaiset ovat muihin eurooppalaisiin verrattuna lapsen kaltaisia ja jälkeenjääneitä ressuja, jotka eivät pärjäisi omin voimin ilman byrokraatin lempeää ohjausta. Suomen pisa-tulokset ovat kyllä jostain syystä ihmeen korkeita, mikä ei lainkaan sovi tähän asetelmaan, mutta onneksi viisaat päättäjämme ovat ottaneet tämänkin huomioon ja alkavat nyt innolla taannuttaa koulujärjestelmää kohti neuvostotyylistä propagandalaitosta. Saadaan ne tulokset tippumaan, ettei kansa luule itsestään liikoja ja ylpisty. Tiedä vaikka nousisi kapinaan holhoajaa vastaan ja purisi ruokkivaa kättä! Tai no, ruoskivaa kättä joka vie suurimman osan ruoasta itselleen, mutta kuitenkin!

 • author avatar
  Harri Sarkola 3 vuotta ago Vastaa

  Ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin asti ja huomaa että juomatavat ovat erilaiset. Se joka vertaa Suomea muihin Euroopan maihin näkemättä juomatavoissa eroja ei ilmeisesti juurikaan tunne muiden maiden juomatapoja. Suomessa on selkeästi humalahakuisempi juomakulttuuri.

 • author avatar
  hm 3 vuotta ago Vastaa

  Harri Sarkola: ”Ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin asti ja huomaa että juomatavat ovat erilaiset. Se joka vertaa Suomea muihin Euroopan maihin näkemättä juomatavoissa eroja ei ilmeisesti juurikaan tunne muiden maiden juomatapoja. Suomessa on selkeästi humalahakuisempi juomakulttuuri”

  Humalahakuisesta alkoholikulttuurista on nimenomaan kiittäminen raittiusliikettä, kuten hyvin tiedetäänkin. Kieltolaki räjäytti alkoholinkulutuksen taivaisiin. Toisena haittana se käytännössä loi järjestätyneen rikollisuuden – kuten kävi Yhdysvalloissakin.

  Suomihan sai EU:n alkuaikoina 10 vuoden siirtymäajan vähentää alkoholiveroa jolloin hintojen laskun olisi voinut olettaa tuovan kulutuksenkin eurooppalaisemmalle tasolle. Siirtymäaikaa ei kuitenkaan hyödynnetty, vaan yhdessä päivässä viinapullon hinta puolittui. Raittiusliike epärehellisesti sitten tätä käytti todisteena sille että suomalaiset eivät osaa juoda.

  Logiikka ”Meillä se vain on eri asia” ei ole argumentti. Se on väite, ja väitteet tulee perustella.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.