Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Verohallinto vaatii eläkevakuutusta joulupukille

By | 24.12.2016
7 Comments
 • author avatar
  Kypsä 2 vuotta ago Vastaa

  Nopeusrajoitusten noudatttaminen (missä ovat kameratolpat?) on joulupukin reestä puhuttaessa pikkujuttu. Paljon vakavampi asia lienee, että en usko rekeä saati poroja olevan Ilma-alusrekisterissä. Mahtaako olla tyyppihyväksyttykään ilmailulaitteeksi, edes experimental -luokkaan kuuluvaksi sellaiseksi? Uskon vakaasti useita muitakin Tärkeitä Säädöksiä rikotun julkeasti
  http://www.trafi.fi/ilmailu/lentokelpoisuus/lentokelpoisuusmaaraykset

  Taannoinhan DIY -mies Pohjois-Suomessa väsäsi itselleen lentokoneen (siipikangas mm. apulantasäkeistä) ja lenteli sillä matalalla vesialueen päällä. Julkea touhu ei loppunut ennen kuin poliisi tuli ja vei koneesta potkurin.

  Kantelin juuri asiasta Trafille. Kyseenalaistan myös voimakkaasti itse Joulupukin kelpoisuuden kuljettaa luvatonta ilma-alustaan:
  http://www.trafi.fi/ilmailu/henkiloluvat

  • author avatar
   Jussi 2 vuotta ago Vastaa

   Kyseinen kaverihan oli nimeltään Päätalon Raimo ja on rakentanut vissiin ainakin kolme Tiira-merkkistä konetta. Todellinen yhteiskunnan vihollinen siis.

 • author avatar
  Joululahjavero 2 vuotta ago Vastaa

  Ja missä ihmeessä viipyy joululahjavero?!

  Joku voi saada enemmän lahjoja kuin joku toinen! Pakkohan tähän on saada joku Solidaarisuus!

  Jos joku saa kolme lahjapakettia, ja toinen saa vain yhden, voisi SDP lähettää punakaartit kiertelemään ihmisten oville ja keräämään liikaa saadut lahjat pois, kunnes lahjaerot on saatu tasoitettua.

  Pitäähän tässä nyt edes Tasa-arvoa kunnioittaa!

 • author avatar
  Absurdialandia 2 vuotta ago Vastaa

  Ehdotus seuraavaksi päivän byrokraatiksi

  Sakottava viranomainen tai tyytymättömyytensä ilmoittanut syyttäjä

  Absurdia

  … Helsingin käräjäoikeus antoi joulukuussa poikkeuksellisen tuomion sakkorangaistuksen täytäntöön panosta. Kyseessä oli lievä valtionrajarikos: sakon saanut henkilö oli tuomion mukaan matkustanut Suomesta huviveneellä Viroon ja takaisin ylittäen rajan ilman matkustusoikeutta osoittavaa asiakirjaa.

  Käräjäoikeuden tuomiossa kerrotaan, että henkilöllä oli mukanaan ajokortti, jonka hän esitti rajavalvojille. Ajokortti ei kuitenkaan ole matkustusoikeuden osoittava asiakirja: Suomesta Viroon matkustaessa henkilöllä on oltava mukanaan passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

  Koska henkilöllä ei ollut tarvittavaa asiakirjaa mukanaan, rajavalvonta kirjoitti hänelle rangaistusvaatimuksen 15 päiväsakosta. Kyseisellä veneilijällä oli voimassaoleva passi ja rajavartijat olivat tarkastaneet sen tiedot tietokoneelta.

  Päiväsakon rahamäärä määräytyy vähentämällä nettokuukausituloista peruskulutusvähennys 255 euroa ja jakamalla saatu erotus luvulla 60. Päiväsakon alin euromäärä on vähintään 6 euroa eli henkilö, jolla ei ole ollenkaan tuloja tai varoja olisi saanut tässä tilanteessa sakkoja 90 euroa.

  Kyseisessä tapauksessa veneilijän viimeksi toimitetun verotuksen mukaisesti päiväsakon rahamääräksi muodostui 6 350 euroa eli yhteensä 92 250 euroa. Myöhemmin paljastui, että vastaajan tulot olivat tuosta vielä nousseet, joten todellinen euromäärä olisi ollut vielä korkeampi. Sakkoa ei kuitenkaan koroteta vastaajan tappioksi valitusprosessissa, jos ne ovat kasvaneet.

  Sakon saaja kertoi käräjäoikeudelle, että hän oli siinä uskossa, että ajokortti on riittävä henkilöllisyystodistus Viroon matkustettaessa. Hän kertoi myös, että passi oli ehkä koko ajan mukana kassissa, mutta hän ei erityisesti etsinyt sitä, koska piti sakon myöntämisen perusteita virheellisenä ja järkyttyi sakon suuruudesta.

  Vastaaja arvioi, että harhaluulo ajokortin riittävyydestä Viroon matkustettaessa on yleinen. Passivapaus koskee kuitenkin vain Pohjoismaita, joissa henkilöllisyys on yleensä todistettavissa myös ajokortilla.

  Viroa koskevat muissakin Schengen-maissa voimassa olevat säännöt eli matkustusasiakirjat on voitava esittää, vaikka niitä ei rajalla enää systemaattisesti tarkasteta. Rajavalvojat puolestaan korostivat, että asiasta tiedottavia kylttejä on esimerkiksi Katajanokassa, joka oli veneen kotisatama.

  Käräjäoikeus katsoi, että vastaajan olisi pitänyt tietää, että hänellä on oltava mukanaan matkustusasiakirja. Vastaajan katsottiin siis syyllistyneen valtionrajarikokseen. Myös rajavalvojaviranomaisen kirjoittama päiväsakkojen lukumäärä on käräjäoikeuden mukaan vastannut rangaistuskäytäntöä.

  Tuomioistuin katsoi kuitenkin, että kyseessä oli varsin vähäinen rikkomus, josta ei aiheutunut vaaraa, vahinkoa ja eikä vastaaja saanut siitä hyötyä. Tapaukseen olisi sopinut paremmin kiinteämääräinen rikesakko, mutta sitä ei voida lievän valtionrajarikoksen tapauksessa käyttää. Lähes 100 000 euron sakko oli päätöksen mukaan yleisen oikeustajun vastainen, vaikka tekijä olisi tekoon syyllinen ja sakotettavalla olisi myös maksukykyä.

  Lopputuloksena oli, että käräjäoikeus jätti vastaajan kokonaan tuomitsematta rangaistukseen.

  ”Samaa lopputulosta voitaisiin perustellusti käyttää teon laadun perusteella myös sellaisten vastaajien kohdalla, joilla päiväsakkojen rahamäärä jää pieneksi”, päätöksessä kerrotaan.

  Syyttäjä aikoo valittaa tuomiosta, joten se ei vielä ole lainvoimainen.

 • author avatar
  Absurdialandia 2 vuotta ago Vastaa

  Missä on yhdenvertaisuus lain edessä

  Tai dublinin sopimuksen ensimmäisen maan sääntö, silloin kun täysin passiton syyrialainen sotapakolainen tulee ilman papereita koko eun läpi tänne absurdialandiaan

  Ei ole hulluudella perälautaa

  Sama ku yllä

  Hyvää loppuvuotta kaikille omilla aivoillaan ajattelijoille

 • author avatar
  Jaakko 2 vuotta ago Vastaa

  Mitäs tälle sivustolle on tapahtunut, kun ei ole enää uusia postauksia? Juuri kun kävijämäärät olisivat lähteneet huimaan kasvuun. Onko taustalla jotain painostusta, oikeustoimia tai lahjontaa?

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Heh, ei. Me vaan olemme bisneksessä ja työssä kiinni olevia ihmisiä, joilla on välillä todella kiire. Eiköhän tässä kohta taas kirjoitella.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.