Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Suomi taas Nanny State Indexin ylivoimainen ykkönen

By | 23.2.2017
4 Comments
 • author avatar
  tarttis päästä pois 3 vuotta ago Vastaa

  Erittäin monella mittarilla varsin paska maa. Varsinainen sosiaalidemokraattinen painajainen.

 • author avatar
  Elintasopakolainen 3 vuotta ago Vastaa

  NSI-saitti näyttää vielä viime vuoden lukuja ja kaikki tässä mainitut luvut ovat tasan samoja kuin saitilla. Onko jossain siis julkaistu jo vuoden 2017 lista vai muisteleeko PB wanhoja?

 • author avatar
  Olavi Koskela 3 vuotta ago Vastaa

  Sinänsä hyväntahtoisen typeryyden voi toki antaa anteeksi, ja siihen voi yrittää soveltaa pikkuhiljaa jotain korjaavaa järkeä. Mutta pelkäänpä, että kyseessä on jokin paljon syvemmällä oleva tarve kontrolloida ja pomottaa kanssaihmisiä. Kovin kummoista asemaa ei tarvitse saavuttaa, kun tarve nostaa päätään. Kaikkihan tuntevat tuon Kelan tai TE -keskuksen sosiaalitanttatyypin asenteen. Jo kunnallispolitiikkaan pyrkivät broilerit esittävät kovin huolestuneita äänenpainoja suomalaisten alkoholinkäytöstä. Kun otat selvää, mitä keinoja ehdokas sitten ottaisi käyttöön, niin esiin nousevat nuo tutut: rajoituksia, kieltoja, verojen korotuksia. Lieneekö taustalla suomalaisten pitkä historia öykkäreiden alamaisina, autoritaarinen kasvatus ja (ainakin aikaisemmin) koulujen toimintatavat, vai mikä. Vaikea tietää, mutta kyllä tässä holhousvaltiosijoituksessa olisi todella kansallisen itsetutkistelun paikka.

 • author avatar
  Nanny Index 3 vuotta ago Vastaa

  Nuo ovat ihan vääriä nannyindexejä. Kun me emme osaa käyttää alkoholia, lukea tuoteselosteita, suojautua myrkyllisiltä kaasuilta tai muutoin oikeasti vahingollisilta asioilta, siitä pitää jotenkin huolehtia. Sen taas kokisin ongelmalliseksi, että minut pakotetaan suojautumaan, laatimaan satoja paperilappuja, jos aion rakentaa jotain. Se on oma riskini (ja vakuutukseni), jos en tajua rakentaa oikealla tavalla omalle maalleni.

  Lukemat siis pitäis tulla autoilusta, byrokratiasta ym. asioista.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.