Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Pääkaupunkiseudun kunnat kustantavat synnyttäjille tulkin

By | 24.2.2017
7 Comments
 • author avatar
  cisp 1 vuosi ago Vastaa

  Kyllä jokaisella on oikeus nettomaksajien rahoilla järjestettäviin palveluihin. Ihmisen oikeutta vaatia ja saada ei pidä rajoittaa. Lisäksi Taikaseinä myös työllistää, joten missä tässä nyt on se ongelma?

 • author avatar
  ceterum censeo 1 vuosi ago Vastaa

  Tämä on Suomelle ominainen korruption muoto. Kehitetään tarpeettomia tai kyseenalaisia julkisia palveluja joista hyötyä saa lähinnä palvelun tuottaja. Näitä palveluja sitten pakkomyydään tai annetaan täysin riippumatta siitä, onko niille todellista tarvetta. Ja viimekädessä, jos joku keksii ryhtyä karsimaanjotakin täysin tarpeetonta, esiin pomppaa perustuslöakijuristi, joka väittää, että se karsiminen on perustuslain vastaista.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

   Perustuslakiin ehdittiin tuolla fb-keskustelun puolella vedota jo nyt, joskaan ei sentään ihan perustuslakijuristien toimesta. Joillekin näet ehti tästä ilmaisesta tulkkauksesta tulla jo peruuttamaton ihmisoikeus, vaikka sitä ei ole käytössä missään muualla maailmassa, eikä edes suurimmassa osasta Suomen kunnista…

 • author avatar
  piipuli 1 vuosi ago Vastaa

  Huomaituksena nyt että kun useimmin kyseessä lienevät kuitenkin pakolaiset tai turvapaikanhakijat, heidän (riittävä) englannin kielen taito ei ole itsestäänselvyys (toisin kuin ulkomaille vapaaehtoisesti muuttaneet ihmettelivät että kyllä ovat englannilla pärjää)
  Samaten myös huomautus pb:lle että joskushan Suomeen tullaan myös raskaana, eikä tällöin välttämättä ole aikaa opetella yhdeksää kuukautta kieltä.

  Vaikka olisikin ainakin raskausaika oppia kieltä, niin vuosikin on melko lyhyt aika oppia kieltä sillä tasolla että pärjäisi hyvin lääkärissä, ja osaisi selittää vaivansa, riippuen kyllä tietenkin omasta kielipäästä, motivaatiosta ja opiskeluun mahdollisesta ajasta (esim. jos kyseessä ei ole ensimmäinen lapsi, naisen aika taitaa kulua aika hyvin kotitöissä, tämä perustuen stereotypiaani turvapaikanhakijoista).

  Yllä olevasta huolimatta, voisin kyllä olla sitä mieltä että ainakin osa tulkkauskustannuksista (en tiedä mikä on tulkkauksen todellinen hinta) tulisi laittaa tulkkausta tarvitseville. Toisaalta taas, mitä se auttaisi, jos suurin osa tulkkia tarvitsevista on turvapaikanhakijoita, joilla ei ole töitä, tällöinhän rahat tulkkaukseen tulevat kuitenkin valtiolta?

 • author avatar
  Ihmettelijä 1 vuosi ago Vastaa

  ”Kysyntä on kasvanut ihan valtavasti. Me lähdemme siitä, että aina kun tehdään viranomaisasiointia, paikalla olisi hyvä olla tulkki, toteaa toimitusjohtaja Susanna Taipale-Vuorinen.”

  Ohhoh yllättävää että löytyy kysyntää tälle hienolle palvelulle! Luulisi Susannankin tietävän ettei kysynnällä ole järjellistä ylärajaa jos laskun maksaa joku muu… Minä lähden siitä että minullakin olisi hyvä olla yhteiskunnan tarjoama ilmainen tulkki matkassa Espanjan lomamatkoilleni, eihän sitä tiedä vaikka joutuisi viranomaisten kanssa napit vastakkain.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

  Kysyntää olisi pohjolan yksinäisille miehille bordelli palveluakin, mutta en olisi silti valmis maksamaan toisten ukkojen huorissa käyntiä vaikka terveydellisesti tämä olisikin varmaan tärkeämpää kuin synnytystulkkipalvelut, toisaalta minä olenkin yksi näitä ”mulkkuja” jotka ihmettelee miksi minä joudun maksamaan kaiken näköiset jutut.

 • author avatar
  ultrafeministi 1 vuosi ago Vastaa

  Irtisanouduin justiinsa. Karenssi tuli, mutta säästöjä on sen verran että loppuelämän pärjää. En maksa enää senttiäkään tästä arseilystä. Nyt on siis prosessin valvojan paikka auki jollekkin matulle ja sen tulkille. Voin ruveta taas veronmaksajaksi kun eu:n ja suomen rajavalvonta toimii ja palautus on tehokkaampaa kun vastaanotto.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.