Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Mistä Jussi Halla-aho itse asiassa tuomittiin?

By | 4.6.2017
3 Comments
 • author avatar
  Töttöröö 1 vuosi ago Vastaa

  Olen pistänyt useammankin ihmisen lukemaan Halla-ahon kirjoituksen, näiden otettua esille tuon tuomion esimerkkinä siitä millainen ihmishirviö Halla-aho on. Luettuaan tekstin yksikään ei ole aluksi uskonut silmiään ja ovat epäilleet tuomion tulleen sittenkin jostain toisesta kirjoituksesta. Kun olen saanut heidät uskomaan että kyseessä on todellakin se kirjoitus josta tuomio tuli, heidän suhtautumisensa suomalaiseen mediakulttuuriin on muuttunut kertaheitolla. Mieleeni jäi erityisesti erään melko kliseisen vihervasemmistolaisen humanistimiehen lakoninen kommentti:

  ”Oikeassahan Jussi on.”

  Siinä mielessä kirjoitus – ja tuomio – oli todellakin tärkeä osa suomalaista poliittista kulttuuria. Se toimii hyvänä herättäjänä siitä miten media ja politiikka Suomessa todellisuudessa toimii.

  Erosen hihamerkkikohu olisi voinut olla toinen samanlainen opettavainen tapaus, mutta Uusi-Suomi häpeäkseen poisti kirjoituksen niin nopeasti että harva on sitä onnistunut löytämään ja lukemaan. Halla-aho taas hallitsi omaa serveriään ja kirjoitus taitaa olla edelleen jokaisen luettavissa otsikolla ”Muutama täky Illmanin Mikalle”.

 • author avatar
  Joku Toinen 1 vuosi ago Vastaa

  Halla-Ahon rikos näyttää olleen suomalaisten pitäminen samanarvoisina muiden ihmisten kanssa. Muiden, kuten ruotsalaisten. Tai somalien.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

  En tiedä onko Halla-aho se kaikkein ”suvaitsevaisin” ihminen mutta ainoa syy miksi sai tuomion oli se että hän oli kuuluisa ja kirjoitti hyvin. Faktallisesti siinä ei ollut mitään väärää ehkä vähän leikittiin ”rasismin” kanssa mutta käytännössä siinä ei loukattu tai kiihotettu.
  Miettikääpä sitä, että tämä meni korkeimpaan oikeuteen? Siis oikeasti, miettikää sitä. Halla-ahon muslimi somali kirjoitus käsitelteen korkeimmassa oikeusasteessa Suomessa? Ja jotenkin siellä löydettiin tuomi ”kiihottaminen kansanryhmää kohtaan” jota ei löydetty käräjillä eikä hovissa. Sekä tietysti pidettiin voimassa uskonrauhan rikkomus tuomia. Se mikä tästä koko jutusta tekee huvittavaa, että hänen piti poistaa ne osat teksteistä siis toisin sanoen ”polttaa kirja” ja että Suomen laki on täysin EU lain vastainen mutta kukaan ei ole tässä asiassa haastanut sitä?
  Se mitä Ruotsin Alko sanoo tekstissä panetellaan suoraan suomalaisia ja täyttää täten ”kiihottamisen” tunnusmerkin sillä ei ole edes merkitystä onko väite faktallisesti totta kuten Halla-ahon muhammed väite.
  Mutta näköjään vanha siirtomaaherra saa sanoa mitä haluaa ja tämmöinen puhe ei, mutta pitää muistaa, että Suomen oma lehdistö tekee tätä lähes päivittäin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.