Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Ranskassa täyskäännös. Vasemmisto katoaa, oikeistoliberaaleille ehdoton enemmistö

By | 8.6.2017
6 Comments
 • author avatar
  mikko mikanen 3 vuotta ago Vastaa

  Katos kun on lepomäki fanboy ollut taas vauhdissa. Macron ei ole lähellekään yhtä oikealla kuin lepomäki, eikä heillä ole oikeastaan samanlaisia tavoitteitakaan, paitsi ehkä työmarkkinoiden avaaminen. Jos suomalaiseen puoluekenttään macronia ajaisi niin ehkä hän olisi kokoomuslainen (profiililtaan samanlainen kuin petteri orpo) tai sitten keskustalainen. Lepomäkeläiseksi häntä ei saa vaikka kuinka libertaarit yrittävätkin pestä suosittua poliitikkoa samanlaiseksi.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Mehän kirjoitimme: ”Onko Macron sitten yhtä hyvä kuin Lepomäki? Ainakin Ranskan vaaleissa hän oli talouspoliittisesti vasta toiseksi liberaalein ehdokas.”

   Rautalangasta väännettynä: kyllä Lepomäki on paljon puhdasoppisempi klassinen liberaali, ja Macron on korkeintaan oppipoika.

 • author avatar
  AK 3 vuotta ago Vastaa

  Thatcherhan on tunnettu siitä että se sai britannian talouden kukoistamaan?

  • author avatar
   Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

   Juuri niin kävi pitkän alamäen jälkeen. Hyvä lisäys Sinulta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Ranskan tilanne tänä päivänä muistuttaa etäisesti sitä, mikä Britanniassa oli tilanne ennen Thatcheria. Britannian teollisuus oli taantunut, ja ylivahva ay-liike piti yhteiskuntaa panttivankinaan. Jatkuvilla lakoilla ja lakonuhilla ay-liike jatkoi etujen puristamista itselleen, vaikka sen seurauksena menetettiin valtava määrä työpaikkoja ja Britannia oli kurjistumisen kierteessä. Thatcher pisti kovan kovaa vastaan, murskasi ay-liikkeen lakonuhista välittämättä ja liberalisoi Britannian talouden juuri sillä hetkellä kivuliaalta tuntunein toimin. Työväenluokka toki vihasi rautarouvaa juuri sillä hetkellä, mutta Thatcher oli silti heidän pelastajansa. Lääkkeet toimivat ja Britannia harppasi valtavan nopeaan talouskasvuun, joka toi paljon työpaikkoja kaikkiin yhteiskuntaluokkiin. Myöhemmin Thatcheria on haukuttu siitä, että rikkaat rikastuivat vielä enemmän kuin köyhät – vaikka nämäkin vaurastuivat. Niin se menee aina. Vain kurjuutta voi jakaa tasaisesti.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Jos joskus saataisi Lepomäestä pääministeri niin olisi jotain toivoa Suomeenkin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.