Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Helsingin kaupunki perui rekrytoinnin, koska työntekijä pyysi mahdollisuutta rukoushetkeen

By | 26.6.2017
4 Comments
 • author avatar
  Joku Toinen 3 vuotta ago Vastaa

  Ehkä hänen olisi pitänyt vain pitää ruokatuntinsa aina kello 12 alkaen, silloin ehkä kukaan ei olisi huomannut, että hän rukoilee perjantaisin?

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Se on paha kysymys, koska periaatteessa olen sitä mieltä, että pitäisi ehdottamasti olla oikeus omaan taikauskoonsa, mutta toisaalta se ei saisi laittaa ketään”erikoisasemaan” muihin verrattuna sen takia, että kyseinen auringonpalvonta vaatii erikoisjärjestelyjä.

  Jos tämmöinen hyväksytään niin mitenkäs meditointi? Miten varmistettaan, ettei myöhemmin kyseinen druidi päätä syytellä työnantajaa ”rasismista” ja uskonnon loukkaamisesta. Eli joko kaiken näköiset jeesustelut pitää olla poissa (varsinkin kun puhutaan valtion hommista) tai siihen pitää moukata erikseen samat säännöt.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Samaa mieltä yksistä pelisäännöistä kaikille. Tässä tapauksessa jäi jutussamme mainitsematta, että työpaikalla oli käytössä ns. joustava työaika. Parturissa käynti olisi ollut ok, rukoilu ei.

 • author avatar
  Bogreol 3 vuotta ago Vastaa

  Helsingin kaupunki teki oikein, kun ei palkannut henkilöä, joka vaati erityiskohtelua toisarvoisesta syystä. Sen verran pitäisi olla kokemustietoa muslimien erityiskohtelusta maailmalta, että sillä on taipumus eskaloitua ja aiheuttaa työnantajalle ongelmia, joten parempi varautua kuin maksaa oppirahoja myöhemmin. Kaiken lisäksi islam antaa myös muslimeille mahdollisuuden hoitaa rukousasiat vapaa-ajalla, mikäli työ on senluontoista. Henkilö on nähtävästi niin uskonnollinen, että hän olisi pitänyt ramadanit ja muut uskonnolliset velvoitteet myös välttämättöminä. Miten tehokasta on työpäivä ilman ravintoa. Ehkä Helsingin kaupungilla on jo huonoja kokemusta vastaavista pyynnöistä. Islam sallii myös taqiyyan, joten luottamus parempi.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.