Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Ely-keskus ei periaatteesta maksa laiturista vuokraa, maanomistaja ei periaatteesta vuokraa ilman

By | 28.6.2017
5 Comments
 • author avatar
  Oliskosittenkin 2 vuotta ago Vastaa

  ”Jos maanomistaja haluaa tuloa satamastaan”

  Mahtaako olla ihan näin yksiselitteistä kuitenkaan?

  1. Tietääkseni kyseinen satama on aikanaan rakennettu siihen rantaan valtion varoin -> tulisiko saman logiikan mukaan uuden omistajan maksaa sen laiturin käyttämisestä vuokraa, tai hoituuko veronmaksajien omaisuuden siirtäminen yksityisomistukseen jatkossa ilmoitusluontoisesti ”tää on nyt mun”?

  2. Muille maanomistajille joilla on yhteysaluslaituri maallaan ilman vuokratuloja tämä maksuttomuuskysymys ei tiettävästi ole kynnyskysymys sillä he saavat vastineeksi parantuneet kulkuyhteydet. Ettei vaan tämänkin jutun maanomistaja mahda ajella tontilleen yhteysaluksella (tai -aluksilla) jotka kiinnittyvät jonkun maksuttomasti maa-alueensa käyttöön antaneen tontille rakennettuun satamaan?

  • author avatar
   ksee 2 vuotta ago Vastaa

   Eikös case tässä tapauksessa ollut sellainen, että laituri rakennettiin aikoinaan sopimuksella, jonka mukaan vuokraa ei makseta sopimusajalta ja laituri siirtyy maanomistajalle, jos sopimusta ei uudisteta. Se kämmi, joka tässä tapahtui, oli se, ettei kukaan ELY-keskuksessa muistanut uusia sopimusta sen rauetessa.

   Maaomistaja on siis tässä vain hyödyntänyt tilannetta. Toki alkuperäinen tarkoitus varmaankin oli, että laituri siirtyisi maanomistajalle vasta siinä vaiheessa, kun se olisi muuttunut valtiovallalle tarpeettomaksi ja olisi ollut eräänlainen korvaus siitä, ettei maanomistajalle olisi maksettu vuokraa vuosikymmeniin.

   Syyttävän sormen pitäisi tässätapauksessa osoittaa ELY-keskuksen tunareiden suuntaan, mutta tässä meidän puolisosialistisessa kansantasavallassa viranomaiset voivat ilmeisesti aina paikata virheensä konfiskoimalla vastaanpullikoivien kansalaisten omaisuuden….

  • author avatar
   Arttu 2 vuotta ago Vastaa

   No, jos minä rakennan tontinvuokralaisena siihen talon, niin juttu on kyllä niin, että vuokrakauden päättyessä lakkaa minunkin oikeuteni siihen taloon, jollen siirrä sitä muualle. Miksi valtion rakentaman laiturin pitäisi olla eri asemassa? Olisihan valtio voinut kasata sen kivet ja laudat ja siirtää laiturin eri paikkaan.

   • author avatar
    Oliskosittenkin 2 vuotta ago Vastaa

    Ei taida tuo laituri ihan pelkkiä ”kiviä ja lautoja” siirtelemällä liikkua… ;)

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

     Eivät kyllä talotkaan… Se on yleisesti ottaen vuokralaisen, ei vuokranantajan ongelma.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.