Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Poliisi antaa ensin luvan, sitten takavarikoi luvan mukaisen aseen

By | 19.7.2017
14 Comments
 • author avatar
  J.V. 10 kuukautta ago Vastaa

  Heh, juu, asejutut on hervottomia. Niin on muutkin. Niin paljon säätelyä, säädöksiä, kiusanteon kaltaista mielipulisuutta.
  Tsemppiä ja jaksamista!

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 10 kuukautta ago Vastaa

  Näin ollen tarinan aseharrastaja voi hakea uuden luvan aseelleen ja kenties ostaa sen poliisilta takaisin muutaman kuukauden päästä, ehkä vain menettääkseen sen taas uudessa takavarikossa.”

  Tämä tekee koko hommasta ehkä naurettavimman, luulenpa kans että ainoa syy miksi koko homma hylättiin on se että ei tykännyt poliisisetä sinä päivänä miltä tyyppi näytti ja H&K MR308 on ns. muunnos ase eli muutettu Saksan lainmukaan siviiliversioksi harrastus ja metsästyskäyttöön mutta näyttää silti ”rynkyltä” mutta ei sitä ole ja on TÄYSIN lainmukainen ase millä monet Suomessa harrastavatkin lähinnä tarkkuusammuntaa.

  Tämän henkilön olisi kannattanut liittyä metsästys- ja tai reserviseuraan niin olisi varmaan tullut lupa.

 • author avatar
  A.K. 10 kuukautta ago Vastaa

  Mitäs mieltä olet siitä että ihan vain googlaamalla ”H&K MR308 Magazine” löytyy monia, helposti saatavilla olevia 20 kudin lippaita? Entä jos henkilö olisikin saanut aseen, mennyt ostamaan noita isompia lippaita ja ampunut kansalaisia paikallisen ostarin kadulta, niin olisitko haukkumassa viranomaisia siitä kuinka eivät ottaneet vaarallista asetta pois?

  Koetteko oikeasti tärkeäksi ihmisoikeusrikkomukseksi että joku ei pääse ostamaan action-leffojen designilla olevaa asetta ja ampumaan metsään tai radalle? Kaupasta saa lihaa ja tarkkuusammuntaa voi harjoittaa ilmakiväärillä. Vai haluaako Päivän Byrokraatti tukea paluuta omavaraistalouteen?

  Ihan kuin teidän mielestä yhteiskunnan velvollisuus olisi antaa jokaiselle halukkaalle ase, aivan kuin antaa jokaiselle halukkaalle ilmaiset sosiaalituet.

  Ymmärräthän, arvon kirjoittaja, että ulkopuolisin silmin teidän ja äärivasemmistolaisen erolla ei ole mitään eroa paitsi pahan olon syypäät.

  • author avatar
   Pour Homme 10 kuukautta ago Vastaa

   Lähes kaikkiin lippaallisiin aseisiin saa tilattua ”suuritilavuuksisia” lippaita. Taikka usean lippaan pienemmällä tilavuudella, joka vastannee samaa tulivoimaa? Entäs sitten? Edellä mainittu ase on itselataava ase, joita maamme metsästäjiltä löytyy pilvin pimein. Kaliiberikään ei ole eksoottinen ”ylimitoitettu’ vaan yleisin metsästyskiväärin kaliiberi. Ongelmahan tässä on se, ettei ase näytä ulkoisesti perinteiseltä puutukkiselta metsästyspyssyltä, jollaisia on muuten sodissa käytetty vallan paljon ja kordinaateista riippuen käytetään yhä. Miksei tuota perinteistä puutukkimuotoilua sitten pelätä niin paljon kuin modernimpaa modulaari -muotoiltua, sitä en ymmärrä. Ja juu, lihaa saa kaupasta ja voihan sitä olla syömättä kokonaankin, jos siltä tuntuu. Itselleni kuitenkin maistuu tuo oma pyytämä lähiruoka paremmin kuin tehokasvatettu häkkiliha. Ihme itkemistä degeneroiduilta ihmisiltä jotka vieraantuu täysin ravintoketjusta… onneksi näille juuri keksittiin proteiinipirtelö, joka saadaan tuotettua ihan ilmasta.

   • author avatar
    A.K. 10 kuukautta ago Vastaa

    Mielenkiintoista kuulla.

    Jos viranomainen saa viboja että tälle tyypille ei pidä antaa tällaista asetta, niin eikö se sinusta ole yhtään tärkeää?

    Suomessa tapahtuu kuitenkin 1250 lievää ampuma-aserikosta vuodessa kun luvun pitäisi olla nolla. Mites muuten lukua saadaan alas kuin viemällä aseet kaikilta asehulluilta.

    Ainiin, jos haluat että poliisi valvoisi ampuma-aserikoksia paremmin eikä ottaisi asetta pois, sun kannattaa äänestää vasemmistoliittoa sillä he eivät leikkaa poliisin määrärahoja. Lue: Ihan oma vika jos äänestit keskustasta oikealle.

    • author avatar
     Pour Homme 10 kuukautta ago Vastaa

     No viranomainen on saanut omituisia viboja kyllä. On antanut aseen ostoluvan metsästysperusteella metsästäjälle. Metsästäjä on lupaa vastaan hankkinut täsmälleen semmoisen aseen, johon lupa oikeutti. Kaikki hyvin tässä vaiheessa. Viranomainen on kuitenkin pahoittanut mielensä, kun hankittu ase ei miellyttänytkään esteettisesti häntä ja ottanut aseen säilöön mielivaltaisesti. Lähtökohdan pitäisi olla se, että niin kansalaisen, kuin viranomaisenkin pitäisi noudattaa samaa lakia. Tässä tapauksessa viranomainen päätti soveltaa mielivaltaa. Onko mielivaltainen poliisiviranomaisen toiminta sinusta oikein? Metsästäjähän ei tehnyt asiassa mitään lainvastaista.

    • author avatar
     Kokonimi 10 kuukautta ago Vastaa

     Viranomainen varmaan sitten perustelee sen jotenkin muuten kuin ”liian tulivoimainen ase”, jossa ei ole mitään järkeä kun ensin kerran lupa juuri tuollaiselle aseelle oli myönnetty. Hitto eihän tässä ole edes kyse siitä myönnetäänkö lupaa vai ei, vaan viranomaisen älyttömästä mielivallasta jossa ensin lupa myönnetään ja sitten myöhemmin takavarikoidaan luultavasti tuhansien eurojen arvoinen ase ilman mitään perustelua. Lisäksi ase vielä todennäköisesti myöhemmin myydään, rahat tuskin palautuvat kansalaiselle. Käytännössä tuossa tapahtuu laillinen ryöstö.

   • author avatar
    Eräs 4 kuukautta ago Vastaa

    Kyllä se kotimainen Valmet Petra on ihan yhtä vaarallinen, ja siihenkin on yhtä suuria lippaita saatavilla. Siltikin sitä pidetään jostain syystä täysin hyväksyttävänä metsästysaseena, kun taas MR308 tai muut AR-10 -tyyppiset aseet ovat jostain syystä pelottavia, kun ne näyttävät sotilasaseilta.

  • author avatar
   JarkeaSaaKayttaa 10 kuukautta ago Vastaa

   Kyllä huomaa, ettei arvon A.K. tiedä juuri mitään aiheesta, josta hän kuitenkin kovasti tahtoo suurisuisesti jauhaa. Tämä selviää viimeistäänkin silloin, kun henkilö rinnastaa ilmakiväärin tuliaseeseen ja vääntää melkoisen mentaalijumpan avulla tikku-ukkelit väitteistä, joihin ei voi vastata loogisesti olematta samaa mieltä. Tässä kohtaa A.K.:n on ehkä ihan hyvä vaieta, näillä eväillä.

  • author avatar
   jari 8 kuukautta ago Vastaa

   Tarkkuusammuntaa voi harrastaa ilmakiväärillä, no voihan sitä tissiä hieroa talvirukkaset kädessä ja nänniä imeä laamapaidan läpi, rallia voi harrastaa polkuautoilla, jos ymmärrät pointin. No kun et kuitenkaan asiaa ymmärrä niin kerron syyn, ammunta rekyyliaseilla on AIVAN toisesta maailmasta kuin ilma-ammunta. Jaa että lipaskapasiteetin suurennos tekee aseen omistajasta automaattisesti massamurhaajan. Miten tähän liitty sosiaalituet kaikille. Kansa voi ostaa Toyota Corollan kaikissa muissä väreissä muttei mustana, kun se nyt on vaan niin vaarallinen.

   • author avatar
    Trumpester 8 kuukautta ago Vastaa

    Joo, ja vielä ihanampaa olisi ampua tykillä! Tykärinä intissäkin aina molo kovana, jos ei jo housuunkin tullut, kun jyske alkoi. Ihmisoikeuksiani loukataan, jos en saa harrastaa tykkiammuntaa, josta saan aivan eri luokan kicksit kuin jostain nynnypistooleista tai papattikivääreistä.

 • author avatar
  Kalle Kello 10 kuukautta ago Vastaa

  ”Koetteko oikeasti tärkeäksi ihmisoikeusrikkomukseksi että joku ei pääse ostamaan action-leffojen designilla olevaa asetta ja ampumaan metsään tai radalle?”

  ”Jos viranomainen saa viboja että tälle tyypille ei pidä antaa tällaista asetta, niin eikö se sinusta ole yhtään tärkeää?”

  Lupa oli jo kertaalleen saatu. Mikä oli muuttunut ostamisen aikana? Oletteko varmoja ettei ensimmäisessä ostoluvassa ollut määriteltynä aseen lataustapaa? Viestinne ovat aika leimaavia yksilöä kohtaan.

  Mikäli poliisi ei jo kirjaa hankkimislupaan aseen toimintaperiaatetta se olisi syytä aloittaa ja lopettaa tämänkaltainen perseily.

  • author avatar
   Joku Toinen 7 kuukautta ago Vastaa

   ”Oletteko varmoja ettei ensimmäisessä ostoluvassa ollut määriteltynä aseen lataustapaa? ”
   Tuskinpa kukaan asekauppias olisi myynyt väärällä ”lataustavalla” toimivaa asetta. Se toimintatapa kun on kirjattuna siihen lupäpäätökseen. Sinulla ei taida olla mitään kokemusta aseen ostamisesta ja myymisestä?

  • author avatar
   Eräs 4 kuukautta ago Vastaa

   Se toimintatapa on pakko olla tiedossa jo aselupahakemusta jätettäessä. Ilman määritettyä toimintatapaa ei voi lupapapereita saada, siellä on pakko lukea se, ja olisi myyjän puolelta rikos myydä ase eri toimintatapaluokassa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.