Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Vihreiden aluejärjestön puheenjohtaja osallistui mellakoihin mustan blokin mukana

By | 19.7.2017
17 Comments
 • author avatar
  Kumitonttu 1 vuosi ago Vastaa

  Sellainen täsmennys tuohon tägiin #äärivasemmistolaisuus että tämä ei ole ÄÄRIvasemmistolaista. Äärivasemmistoa on kovan linjan kommunismidiktatuuri kuten Koreassa ja Stalinin komennossa. Samalla laillahan Stalinin lanseeraama termi fascismista ääriOIKEISTOLAISENA ilmiönä toteutui natsi-Saksassa.

  Tämä Hampurin G20-mellakointi on pikemminkin jonkinlaista feminismivasemmistoa tai anarkiavasemmistoa, mutta ei siis missään tapauksessa ÄÄRI-ilmiö – olihan paikalla sentään kymmeniä tuhansia vasemmistolaisia.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

   Potatos, potatoes. Määritelmäkysymyksistä voi väitellä vaikka koko loppupäivän, mutta Päivän Byrokraatti luokittelee sekä vihreät että vasemmistoliittolaiset aktivistit äärivasemmistoon. Kun polttopullot, tiiliskivet ja polkupyörätelineet lentävät ja poliisit ja poliisihevoset saavat astaloista, niin meininki on tälle määritelmälle jo ihan riittävän radikaalia.

  • author avatar
   Njaa 1 vuosi ago Vastaa

   ÄÄRImikätahansa on mielestäni enemmänkin käsite joka viittaa siihen, että haetaan radikaalia muutosta nykytilanteeseen radikaaleilla keinoilla. Fasismihan ei esimerkiksi talouspoliittisessa mielessä ole äärioikealla vaan monella tapaa kallistuu selkeästi vasemmalle. Se poliittinen spektri kun ei ole niin kaksiulotteinen, että liikuttaisiin vain jonkun äärivasemmiston ja äärioikeiston välillä, jotka määritellään jonkin historiallisen mittatikkuvaltion mukaan.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 1 vuosi ago Vastaa

  Äärivasemmiston mielenosoituksesta oli blogi, jonka beef jäi minulle hieman hämäräksi. Sen sijaan kirjoituksen kommenteissa oli tunnelmaa yllin kyllin!

  https://vastavalkea.fi/2017/07/10/media-kalusi-klikit-g20-aiheista-vain-luu-jai-kateen/

 • author avatar

  Erittäin mielenkiintoinen pätkä. Saas nähdä kauanko kyseinen blogikirjoitus pysyy ylhäällä. Veikkaanpa, ettei vasemmistolta kuulu pihaustakaan moisesta toiminnasta, kun kyse ei ole ”äärioikeistosta”, patriarkaatista tai muusta vakiomöröstä.

  No, ainakin ko blogaus on nyt tallessa archivessa, jos vaikka sattuisikin käymään niin että kansanedustajan blokkipartyt muuttuvat kiusalliseksi.

  http://archive.is/m1v8y

 • author avatar
  ceterum censeo 1 vuosi ago Vastaa

  Näyttää pahasti siltä, että 70-luku on täällä taas. Sitä osoittavat nuo Marianne Niemelän ja hänen hengenheimolaistensa suorastaan valtavirraksi muodostuneet kirjoitukset, kuten myös vasemmiston ja vihreiden kaksoisstandardit, joissa jokseenkin samaan hengenvetoon julistaudutaan väkivallattomiksi ja ihannoidaan oman kuppikunnan harjoittamaa väkivaltaa, julistetaan liberaalisuutta sekä vaaditaan sananvapauden rajoituksia ja totalitarismia lähentelevää kontrollia.

  Ilmeisesti tässä on kyseessä ruton tapainen kulkutauti, joka toistuu lähes määrävälein. Alkuun päästyään epidemia leviää, tekee tuhojaan ja hävitystyönsä tehtyään jättää sen kokeneisiin immuniteetin. Aikanaan sitten kasvaa uusi sukupolvi, jolla tätä immuniteettia ei ole ja epidemia uusiutuu. Taudin historiaa voi seurata alkaen Ranskan vallankumouksen jakobiineista ja heidän jälkeensä se on toistunut jokseenkin samanlaisena tuottaen joskus enemmän, joskus vähemmän tuhoja. Neuvostoliiton romahdettua väestön immuniteetti oli lähes täydellinen ja tartunnan kantajat piilossa, mutta nyt siitä ajasta on taas mennyt yksi sukupolvi.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

  Saa aikapaljon kärpässieniä syödä jos luulee lehdistön puuttuvan siihen mitä Vihreä Lesbo Feministi sanoo, jos vielä olisi värillinen olisi Suomessa semmoinen satuolento, että korotettaisiin lähes jumalien asemaan ja täysin koskematon, sitä voisi mennä A-studion toimitukseen ja sanoa että ”tapetaan joka kolmas valkoinen hetetromies” ja ei tulisi kuin aplodeja.
  Nämä vihervasurit tulevat saamaan aikaan vielä suunnatonta poliittista tuhoa ennen ihmiset järkiintyy ja potkii heidät taas pihalle.

  • author avatar

   Nyt on kyllä hieman ylilyöntiä tämä sinun kirjoittelusi :D

   Veikkaan että olet sellainen macho mies joka kuitenkin on vähän kuin teini joka saa satunnaisen säännöllisiä raivareita ja sitten kaahaa raivopäissään liikenteessä! Kiire kotiin päästä päivän päätteeksi mouhottamaan PB:n kommenttiosioon siitä kuinka vituttaa että naiset ei enää suostukaan pompoteltavaksi. ”Ei kuulemma enää saa puristaa perseestä tai kehua sen tissejä”. Onneksi sentään oma vaimo pysyy vielä hyvin hellan ja nyrkin välissä sillä kyllähän se vituttais jos se lakkais kokkaamasta tai nappais itselleen jonkun oikean miehen joka on sinut itsensä kanssa.

   Onko kivaa kun sinusta kirjoitetaan samaan tyyliin kuin kirjoitat muista? Ymmärräthän että viestisi antaa yhtä yksinkertaisen kuvan sinusta kuin tuon naisen kirjoitus antaa hänestä itsestään. Onnittelut jos pääsit lukemaan tätä viestiä raivopäissäsi edes näin pitkälle.

   Mitä jos vaikka sivistyisit? Voisit saada viestisi paremmin perille. Eiku ainiin, silloinhan joku voisi loogisesti väittää vastaan ja joutuisit toteamaan että maailma muuttuu ja sinä olet jäänyt jälkeen.

   • author avatar
    Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

    Sulle on muutama kärpässieni (vai valkkariako sitä lomilla menee) tainnut maistua? Siis tämä Vihree nain on oikeasti ”Lesbo Feministi” ei se ollut mikään haukkuma ? Mutta älä huolestu, en loukkaannu mitä joku netissä projektoi, mutta kerrothan jos tarviit halia?
    Oletkohan ikinä yrittänyt keskustella loogisesti näiden ”vihervasurien” kanssa politiikasta tai vaan maailman realiteeteista. Voin kokemuksesta kertoa, että se ei onnistu, he kun elävät omassa kuplassaan ja heidän kuplassaan ei tilaa todellisuudelle.

    Uskotko sinä valkoiseen patriarkiaan? Minä ja monet muut uskomme klassiseen liberalismiin niin taloudessa kuin sosiaalisissakin asioissa.
    Jos luulet olevasi niin edellä niin googletapa ”generation z conservative” olenko jäänyt jälkeen vai edellä aikaani?
    Ainoa asia mikä maailmassa on muuttunut on teknologia, ihmiset ovat vielä aika pitkälti apinatasolla etsien seuraavaa uskontoa ja tämä antifa, sjw, ”vihervasurius” miksi haluat sitä kutsua on se minkä tylsistyneet länsimaalaiset ovat löytäneet, ilmeisesti koska skeptinen ajattelu on liian vaikeaa. Siinä sinulle sitä logiikkaa.
    Live long and prosper

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

     Pidetään kiitos keskustelun sävy asiallisena, eikä kommentoida toisia keskustelijoita ilkeästi.

 • author avatar

  Hei Päivän Byrokraatti!

  Ymmärrätkö jutun kirjoittajana että tuollaisen yhden G20 kokousta vastustavan mielenosoituksen tuhot ei ole mitään verrattuna vapaan kapitalismin aiheuttamiin tuhoihin ihmisiä ja ympäristöä kohtaan?

  Mitä mieltä olet tästä ajatuksesta?

  Ystävällin terveisin,
  Ystäväsi

  • author avatar
   Leikko 1 vuosi ago Vastaa

   Logiikka ei nyt oikein ole puolellasi. On nimittäin niin, että G20-kokouksessa sovitaan pelisäännöistä globaaliin talouteen. Vastustamalla G20-kokousta ei siis vastusteta ”vapaata kapitalismia”, vaan nimenomaan yrittystä suitsia sitä sopimalla yhteisistä pelisäännöistä.
   Tosiasia myös on, että kapitalismi on nostanut satoja miljoonia pois köyhyydestä. Vastaavaan ei ole pystynyt mikään muu järjestelmä. Kun kommunistisista valtioista suurelta osin päästiin 1990-luvun alussa eroon, niin tahti on vain kiihtynyt. Absoluuttinen köyhyys väheni alle kolmannekseen vain reilussa parissakymmenessä vuodessa. Onneksi elintason noustessa ihmiset kiinnostuvat enemmän myös ympäristöstään ja siitä huolehtimisesta. Ja ymmärtäähän sen, että jos lapset itkevät nälkäänsä niin ei siinä nuotion hiili- ja hiukkaspäästöjä ehdi miettimään. Kun perusasiat on kunnossa, niin sitten sitä aikaa riittää muuhunkin kuin välttämättömään.

   • author avatar

    Kiitos hyvästä tarkennuksesta. Totta, G20 kokouksen vastustaminen on tyhmää. Sinun logiikkasi on kuitenkin silti väärä tämän korjauksen suhteen.

    Mieti asiaa näin: Jos henkilö menee eduskuntaan osoittamaan mieltään parvelle, niin vastustaako henkilö silloin automaattisesti eduskuntaa? Vai olisiko kyseessä enemmänkin käytännöllinen tilaisuus ilmaista mielipide kaikille henkilöille jotka ovat siellä?

    Olet nyt asettanut oletuksen että henkilöt vastustaisivat G20 kokousta. Tätä asiaa et kuitenkaan voi tietää sillä siinä porukassa on monenkirjavaa henkilöä ja kaikilla tuskin on täysin samanlaiset syyt tai motiivit. Varmasti mukana on niitä henkilöitä jotka vastustavat G20-kokousta, mutta silti tilaisuus on aivan täydellinen foorumi näyttää maailmalle että tämä ihmisryhmä ei hyväksy kapitalismia jne.

    Liittyen loppuosaan viestistä:

    Olet aivan oikeassa ja olen about samaa mieltä.

    • author avatar
     Leikko 1 vuosi ago Vastaa

     Samoilla sivuilla siis olemme. En ole asettanut oletusta, että kaikki mielenosoituksiin osallistuvat vastustaisivat G20 kokousta. Kommenttini liittyikin ensimmäisen viestisi kohtaan”G20 kokousta vastustavan…”, josta ainakin minulle tuli käsitys että mielenosoittajat vastustivat kokousta.
     Kaipa isossa joukossa on monenkirjavaa väkeä, osa asiallista ja osa vähemmän sellaista. Väki- ja ilkivalta ei silti ole perusteltua tai oikeutettua. Ei Hampurissa eikä eduskunnan parvella, vaikka kuinka olisi asioista eri mieltä.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 1 vuosi ago Vastaa

   Talousjärjestelmänä kapitalismi, eli vapaa markkinatalous ja pääomamarkkinat, on vastuussa miljardien ihmisten nostamisesta köyhyydestä, ja koko siitä hyvinvoinnista, mitä saamme elää. Tämän kirjoittajan perheen toinen puoli sukua tulee ex-kommunistisesta maasta, ja olemme nähneet myös sen tuhon, jota kapitalismin vastakohta, eli sosialismi ja kommunismi aiheuttaa. Ympäristö ei ole säästynyt yhtään sen enempää kuin ihmiset ja talouskaan. Kuka vastustaa kapitalismia, toivoo käytännössä kurjuutta ja tuhoa.

   Ympäristöstä kuitenkin sen verran, että se on toki äärimmäisen tärkeä arvo, ja taloudellisissa insentiiveissä on välttämätöntä ottaa huomioon myös luontoarvojen näkökulma. Parhaiten se tapahtuu siten, että luonnolla on omistaja, jolloin automaattisena seurauksena jollakulla on myös intressissä sen suojelu. Tästä ehkä joskus tällä palstalla lisää.

   • author avatar
    Sosdem 1 vuosi ago Vastaa

    Tuosta luonnonsuojelusta omistuksen kautta: sehän ei oikein ole toiminut tähän asti. Tuntuisi olevan enemmän sääntö kuin poikkeus hyödyntää omistuksiaan välittämättä mahdollisista tuhoista laajemmassa mittakaavassa. Kun se on omaa, niin sillehän saa tehdä mitä lystää, eikö? Luontoarvojen huomioon ottaminen taloudellisissa insentiiveissä on jäänyt lähinnä valtion tehtäväksi.

    Kaipa itseohjautuvuus markkinataloudessa toimisi, jos ympäristötuhot heijastuisivat tuotteiden hinnassa, tai henkilökohtaisena vastuuna, mutta näin ei näytä tapahtuvan. Ihminen on itsekäs eläin, eikä elä kovin pitkään. Mitäpä minä välittämään jostain, jonka seuraukset näkyvät kymmenien vuosien päästä.

    Tästä paatoksesta huolimatta odotan mielenkiinnolla asiaa käsittelevää tekstiänne.

 • author avatar
  Pikkuporvari 1 vuosi ago Vastaa

  ”verrattuna vapaan kapitalismin aiheuttamiin tuhoihin ihmisiä ja ympäristöä kohtaan”

  No markkinatalousmaat sentään lotkauttavat _jollain_ tavoin korvaansa em. haitoille, toisin kuin itäblokissa aikoinaan kukaan. Kommunismin saldo oli kymmeniä miljoonia kuolleita joko välillisen tai välittömän väkivallan takia ja raiskattu ekosysteemi – ja kaaderit sen kuin nauroivat päälle ja ryyppäsivät votkaa.

  Eli mieluummin vapaahko kapitalismi kuin minkäänlainen sosialismi, kiitos.

  PS. Pahin maapallolle paskoja on muuten nykyään kommunistinen Kiina.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.