Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Suunnitelmatalouselämä käynnisti uudet jakovarapuheet

By | 25.7.2017
1 Comments
  • author avatar
    ceterum censeo 1 vuosi ago Vastaa

    Uskovaisten mielestä on autuaampi antaa kuin ottaa. Aritmetiikan alkeet tunteva kyllä tietää, että kun ei voi ottaa, täytyy lainata. Ja vaikka laulussa sanotaan, että ainahan on maksettava eikös juu, minkä tässä maailmassa velkaantuu, niin uskovaiset uskovat, että valtion ei tarvitse maksaa velkojaan vaan se voi ottaa aina lisää velkaa. Eikä se voi mennä konkurssiin. Kun uskovaisille näytetään, että kyllä velkojat vaativat valtioltakin saatavansa kun eräpäivä koittaa ja valtioiden konkurssit eivät ole edes harvinaisia he tyynesti toteavat, että autuaita ovat ne jotka uskovat vaikka eivät näe ja vielä autuaampia ne, jotka uskovat sitä huolimatta että näkevät. Joskus 1700-luvun lopulla vähän samansukuista talouspolitiikkaa harjoittavat siellä Ranskanmaalla sanoivat huolettomasti, että meidän jälkeemme vedenpaisumus. Mutta kyllä se vedenpaisumus tuli jo heidän aikanaan. Sillä kun on taipumus tulla pyytämättä ja äkkia, kun alkuun pääsee.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.