Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Muu maailma elää 24/7, Suomen Posti vähentää jakelua

By | 26.7.2017
5 Comments
 • author avatar
  tarkkailija 3 vuotta ago Vastaa

  mikä on postilaki , siitä ei ole ennen kuultukaan …joten jos aloitetaaan tiistaista….onko pakko jakaa keskiviiikkonakaan jne?

 • author avatar
  Joni 3 vuotta ago Vastaa

  Nyt ei voi olla samaa mieltä. Kuka tai ketkä tarvitsevat saada jokainen päivä mainospashaa, laskuja tai lehtiä postilaatikkoonsa? Sanomalehdet jakaa toimia kuin pisti. Itse en edes käy laatikolla kuin kerran kaksi viikossa.

 • author avatar
  kepulainen 3 vuotta ago Vastaa

  Eikai kysymys ole ay-liikkeen vaatimuksista, vaan postin liiketoimintapäätöksistä ja kepusta.

 • author avatar
  Eerikki 3 vuotta ago Vastaa

  Tällä kertaa PB meni kyllä arvailullaan metsään ja syvälle – Ay-liikkeellä ei ole postilain noudattamattajättämisen kanssa mitään tekemistä. Aivan vastaavasti voisi arvella, että PAU:n saamattomuus on syynä tähän… miettikääpä millainen työjärjestys Postissa olisi, jos AKT hoitaisi postin henkilöiden edunvalvontaa.

  Kirjepostin jakeluvelvoite viitenä päivänä viikossa on kirjattu myös uudestettuun postilakiin, mutta Postin johto on päättänyt jättää lakia noudattamatta. Toisaalta uutisten mukaan Posti myy yrityksille myös tiistain jakelun kovaan hintaan. Samalla innovatiivisella logiikalla voisi vaikkapa Poliisi, palokunnat ja sairaalat saada Suomen julkisentalouden kerralla kuntoon – julistetaan työviikko vain 3…4 päiväiseksi ja maksamalla extraa saa palvelua myös näinä muina päivinä.

  Postin ongelmat johtuu ennen kaikkea kilpailun puutteesta, joka mahdollistaa yhä heikkenevän palvelun. Monopoliaikaan auton katsastuksessa ei tarvinnut sanaakaan sanoa, mutta kilpailun tultua alalle samat tarkastajat tajoavat paremman palvelun lisäksi kahvia jne.

 • author avatar
  Pikkuporvari 3 vuotta ago Vastaa

  ”Uudistuksessa tärkeintä lienee, että se täyttää kaikki ammattiliiton tiukat vaatimukset.”

  Ei ole, koska PAU on nimen omaan vastustanut tätä tiistaimuutosta. Eli perseelleen meni tuossa kohtaa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.