Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Tulevaisuudessa häämöttää arvotyhjiö?

By | 28.7.2017
6 Comments
 • author avatar
  Jere Markus 3 vuotta ago Vastaa

  Onko tassa mitaan ongelmaa? Lapsilla on kivaa, heilla ei ole ongelmia ja suomi-kone porskuttaa taysin purjein eteenpain. Nyt on PB ”keksinyt” ongelman, jota kukaan muu Suomessa ei ole huomannut. Valeuutinen?

  • author avatar
   Pikkuporvari 3 vuotta ago Vastaa

   No jos Jere Markus ei ymmärrä nk. klassisen kasvatuksen hyvien puolten kuten asiallisten käytöstapojen tärkeyttä, niin täytyy vain toivoa, ettei hän ole itse mennyt sikiämään ja täten ongelmaa omalta piskuiselta osaltaan pahentamaan. Vaan mitenkähän lienee?

   • author avatar
    Kööperi 3 vuotta ago Vastaa

    Byrokraatti puhuu asiaa.
    Tulevaisuus näyttää pelottavalta.

 • author avatar
  Markus-setä 3 vuotta ago Vastaa

  Jos Jere Markus on joskus asunut tai edes matkaillut Suomen ulkopuolella, niin on perin helppoa yhtyä byrokraatin kommenttiiin.

 • author avatar
  JJ 3 vuotta ago Vastaa

  Hymyillen luin. Kahteen kertaan. Mietin samalla onko kirjoitus kieliposkella, pienessä humalassa(koska terä puuttuu) kirjoitettua sarkasmia vai kopioitua tekstiä jostain keski-ikäisten angstipalstalta? ”Ennen vanhaan kaikki oli niin hyvin”

  Päivän byrokraatti siis vaatii kouluihin(vai koteihin) lisää ruoskaa ja sääntöjä, haluaa kouluista kasvatuslaitoksia?(puoltaa näkökulmaa että kirjoitus oli sarkasmia)
  Kai niitä nostalgisia muistoja omasta lapsuudesta tarvitaan, oli ne todellisia tai ei.

  Itse elän huvikummussa, keskellä sherwoodin metsää. Vapaampi kasvatus näkyy parempina tuloksina ja hyvänä käytöksenä.
  Huono käytös ja ongelmat johtuvat pääsääntöisesti piittaamattomuudesta(joka mielletään yleiskielessä ”vapaaksi kasvatukseksi” tai liian tiukasta kurista.
  Ongelma on yleensä hihnan toisessa päässä. Eli jos nykynuorilla on ongelmansa, katsottakoon heidän vanhempiaan.
  Mutta onneksi näin ei ole, vaan pääsääntöisesti nykynuoriso ja lapset on avoimempia ja muut huomioon ottavampia kuin me ”aikuiset” olemme.
  Ja suomalainen koulu on edelleen parempi kuin ranskalainen tai saksalainen. Ja siihen on syynsä. Ja se on juuri se vapaus.

  Aika paljon olen lasten kanssa tekemisissä ja aika suuri osa huonosti käyttäytyvistä lapsista peilaa käytöksellään omia vanhempiaan. Halveksunta koulua, yhteiskuntaa ja muita kohtaan on opittu kotona. Sillä ei ole yhtään mitään tekemistä minkään vapaan kasvatuksen tai sääntöjen ja kurin kanssa. Päinvastoin ne älyttömät säännöt, tiukka kuri ja kasvatus voimistaa tuota halveksuntaa.
  Ihan silkasta ilosta syön tänään lasten kanssa pöydän alla. Sormin. Haarukan annan koiralle ja moitin jos ei se sitä käyttää osaa. Sietäis osata. Talossa on säännöt!

  http://pikkurikollisenpaivakirja.blogspot.fi/2011/05/lapsuus.html
  https://vimeo.com/77909425

 • author avatar
  Faija 3 vuotta ago Vastaa

  Kyllä se suomalainen koulu on vielä toistaiseksi hyvä vaikka aivopesua harrastetaan kiihtyvässä määrin mutta sekin riippuu lähinnä opettajista.

  Jos jonkun neuvon kokemuksesta voi antaa niin etsippä mahdollisimman ”valkoinen” koulu. Tämä ei ole rasismia vaan realismia, mitä ”monikulttuurillisempi” koulu sitä enemmän häiriöitä, väkivaltaa ja huonoja oppimistuloksia, lähinnä johtuu opettajien kyvyttömyydestä puuttuä häiritsevään käyttäytymiseen, koska leimataan rasistiksi. Nyt joku ajattelee, että mites pikku petestä kasvaa maailman kansalainen? No se on sinun tehtävä vanhempana opettaa hänelle, matkustaa ja kannustaa kiinnostumaan eri kielistä ja kulttuureista, mutta tässähän puhuttiin kouluista?

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.