Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Päivän Byrokraatin iltasatu

By | 9.8.2017
7 Comments
 • author avatar
  Rainer Bergman 1 vuosi ago Vastaa

  Onko yksi osa ongelmaa se että 7-21 (sekä 8-16 ja myöskin 9-15) ei käytä lainkaan omia resurssejaan sekä valtaansa varmistamaan että hallinto ajaa hänen etuaan?

  Onko monilla se asenne että ’hallinto ja poliitikot hoitaa mitä hoitaa’ ja itselle kuuluu tulla tarjottimelle juuri oikeanlainen kattaus ilman että itse pitää aikaa tai vaivaa käyttää? Kun kaikki ei mene täydellisesti niin sitten vain valitetaan, eikä ajatella että varsinkin tuossa asemassa olisi syytä myös itsekin tehdä jotain? Asialle jotain tekeminen vaatisi ehkä siitä helpoimmasta rutiinistaan luopumista, muutos toimettomasta sekä kasvottomasta takarivissä istumisesta ’hankalaksi tapaukseksi’ tuntuu liian epämiellyttävältä? Tai edes kulutustottumuksiensa, rahankäyttönsä muuttaminen siten ettei vain osta niiltä helpoimmilta lähikartelleilta ihan kaiken mitä mainostetaan ja josta saa bonuspisteitä yms.

  Korkeintaan jotkut vähemmän asialliset käyttävät niitä omia resurssejaan lahjoakseen omaa tilannettaan yhä paremmaksi, mikä tietenkin sotii kohti parempaa hallintoa pyrkimistä vastaan. Uskaltavat vain lahjoa kun tietävät että voivat sopia niin että saavat välittömän edun vastineeksi. Pitkän tähtäimen hyvään hallintoon panostamista ei juuri näy, ei hyvän hallinnon tukemista.

  Minusta on pitkään näyttänyt siltä että monella alalla huippuarvostetuissa, kovapalkkaiset ja varakkaat välttävät KAIKESTA ENITEN sanomasta ja tekemästä yhtään mitään yhtään millään tapaa, ettei vain riskeeraa yhtään mitään. Pää alhaalla signaloivat vain että he ovat tottelevaisia ja tyytyväisiä paikkaansa yhteiskunnassa. Kunnes jotkut muuttavat pois.

  Tämä on ymmärrettävä dilemma äärivasemmistolaisessa banaani-ja mafiavaltiossa sillä ’hankalaksi ryhtyminen’ voi oikeastikin aiheuttaa kohtalokkaat seuraukset. Siksi on niin ikävää että kun on koolla suuri määrä fiksuja, kykeneviä, aivan varmasti tilanteeseen tyytymättömiä niin ovat kaikki yksin siinä suuressa joukossaan. Hyvät ihmiset ovat hiirenhiljaa.

  • author avatar
   Rainer Bergman 1 vuosi ago Vastaa

   En usko että pienessä Suomessa tarvitse olla paljon: edes muutama arvostetussa asemassa oleva henkilö joilla on jonkin verran valtaa omalla alallaan jotka toisivat edes vähän järjen ääntä framille. Kuten Päivän Byrokraatti. Täydelliseen ’järkityhjiöön’ sellaisella voi olla dramaattinenkin vaikutus, totaali-DDR:stä voisi moni muukin havahtua sekä moni rohkaistua.

   Kun muutama järkevä, arvostettu, menestyksekäs ihminen tuo järkeä pöytään niin ei silloin klepto-hallinto uskalla alkaa väittää vastaan (tottakai heillä on järjestelmä jossa usuttavat tietyt alemmat jäsenensä asialle luomaan häiriötä, sekoittamaan viestiä ym.). Ja se mahdollisesti avaa keskustelua.

   Suomessa ikävä kyllä tuppaa olemaan sellainen asenne että ideologiat, järjestelmät ja ajatusmallit ovat jotain täydellisiä asioita jotka täytyy vain yhdessä sopia tai ennemmin ’valistunut eliitti sanelee’ ja sitten kaikki hoituu itsestään. Otetaan käyttöön jokin ideologia niin sitten voidaan nojata taakse ja siinä se. Eikä niin että kaikessa on tehtävä jatkuvasti työtä aina sekä pitkän tähtäimen kurssilla pitämiseksi että eteen tulevien tilanteiden, uhkien ja mahdollisuuksien mukaan. Tai että koko yhteiskunnan hyvinvointi perustuu jatkuvalle työlle aivan kaikilla elämän osa-alueilla. Se on minusta suurin ongelma Suomessa: on liian Neuvosto/DDR -tyylinen ’sosialismi hoitaa’ meininki, joko niin että sosialismi hoitaa mannaa kaikille (tai ainakin itselle) tai sitten sosialismi ei vielä ole hoitanut kaikkea mutta kohta hoitaa kunhan vain nuo ja nuo tekevät vielä noin ja noin sekä maksavat XXX ja YYY…tai sitten sosialismissa en voi toimia ja mitään en asialle voi.

 • author avatar
  Jeesuksen toinen tuleminen 1 vuosi ago Vastaa

  Onko tässä taka-ajatuksena että korruptionkaltaisella toiminnalla rahansa ansainneet jotenkin ovat sen paremmin ansainnet? Vasemmistolle tällä hetkellä turha naureskella kun oikeistoajattelu ollut muodissa tämän vuosituhannen puolella. Tuntuu että ihan oikein ahneutta pyytää työstä palkkaa kun muut kärsii, kun tosi kapitalismissa työstä maksetaan moninkertaisesti pienemmällä veroprosentillakin ja hammashoitokin on yleensä firman puolesta hyvässä duunissa. Että semmoinen kepulainen DDR tämä maa on. Rikkaita on kyllä ihan turha rinnastaa pitkää päivää tekevään, niin ei ole missään hallitusmuodossa.

  • author avatar
   Hetkinen 1 vuosi ago Vastaa

   Ei Suomessa mikään oikeusajattelu ole ollut voimassa ainakaan sisällissodan jälkeen. 2000-luvulla on ehkä siirrytty äärivasemmistolaisesta johtamisesta maltillisemmin vasemmalle, mutta oikeistoon tai edes mihinkään poliittiseen keskustaan on vielä pitkä matka.

   • author avatar
    FutuDrama 1 vuosi ago Vastaa

    Pitäisikö seuraavasta sitten vetää se johtopäätös, että äärivasemmistolainen johtaminen on ollut tavallisen suomalaisen näkökulmasta menestyksekästä?

    ”Suomessa hyvinvoinnin ja talouskasvun kehitykset erkanivat toisistaan 1990-luvun alun laman myötä: kun bkt kääntyi jo 1990-luvun alkupuolella takaisin nousevalle kehitysuralleen, jäivät ISEW- ja GPI-mittarit alhaiselle tasolleen. Kun vielä 1970- ja 1980- luvuilla bkt:n kasvulla mitattu talouskasvu kohensi selkeästi ihmisten hyvinvointia, ei talouskasvu ole enää 1990- ja 2000-luvuilla juurikaan edistänyt tavallisen suomalaisen hyvinvointia. GPI:llä mitattu suomalaisten kestävä taloudellinen hyvinvointi on luontoon kasautuvien ympäristöhaittojen vuoksi jopa laskenut.”

    http://www.stat.fi/artikkelit/2011/art_2011-03-07_004_002.jpg

    Lähde: Tilastokeskus

    • author avatar
     Markus-setä 1 vuosi ago Vastaa

     Höpötilöp. YK:n tilaaman onnellisuusraportin mukaan olemme maailman 5. onnellisin kansakunta. Ja sama sija säilyi edellisvuodesta. Oikeistoliberaali politiikka tuntuu tepsivän aika hyvin.

     • author avatar
      FutuDrama 1 vuosi ago

      Hetkisen mukaan ”2000-luvulla on ehkä siirrytty äärivasemmistolaisesta johtamisesta maltillisemmin vasemmalle”. Jos tämä pitää paikkansa, niin
      – tilastokeskuksen mukaan äärivasemmistolaisuus on ollut tavalliselle suomalaiselle taloudellisesti menestyksekästä
      – onnellisuusraportin mukaan suomalaiset ovat todella onnellisia vaikka/kun Suomessa toteutetaan vasemmistolaista politiikkaa

      Vai haluatko sanoa että Hetkinen ja monet muut jotka väittävät että Suomessa ollaan vasemmistolaisia ja ajetaan vasemmistolaista politiikkaa ovat väärässä? Jos Suomessa ollaan nyt oikeistoliberaaleja, kuten kirjoituksesi antaa ymmärtää, niin eikös silloin haukuttu kuoliaaksiverotus ole oikeistoliberaalien syytä?

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.