Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Sanna Ukkola oikeassa Aamulehdestä ja feministeistä – hölynpölyn aika loppua

By | 18.9.2017
6 Comments
 • author avatar
  Rainer Bergman 1 vuosi ago Vastaa

  Hear, hear!

 • author avatar
  Katamambo 1 vuosi ago Vastaa

  Onko PB huomannut että feministisen puolueen asialistalla on asepalvelus sekä miehille että naisille? Jännää muutenkin että ”liberaalisen” PBn piti ottaa asiaan kantaa. Mitä merkitystä asialla on teille? Koetteko sen loukkaavaksi tai syrjiväksi?

  • author avatar
   Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

   Äläpä huijaa ihmisiä suora quote:
   ”Pitkällä tähtäimellä tavoitteena tulee olla aseeton maailma. Nykyisellään Suomen lainsäädäntö ei anna miehille oikeutta kieltäytyä asepalveluksesta edes pasifistisen vakaumuksen nojalla. Maan -puolustuksessa on siirryttävä malliin, joka sallii jokaiselle sukupuoleen katsomatta mahdollisuuden valita palvelusmuotonsa tai kieltäytyä siitä rangaistuksetta vakaumuksensa mukaisesti.”

   Feministien puolueen tavoite on tehdä siitä täysin vapaaehtoista kaikille, mikä ei sinänsä ole huono asia mutta täysin naivi, paras tapa olisi varmaan luoda palkka-armeija (jota tosin pitäisi käyttää operaatioissa eli vaatisi varmaan NATOon liittymistä) ja pitää rinnalla vapaaehtoista reserviä mistä palkittaisiin esim. opiskelupaikka pisteillä, verotuksella yms.

 • author avatar
  Jartsi 1 vuosi ago Vastaa

  Ei kai Aamulehden esiin tuoma ajatus naurettava ole, vaan enemmänkin juuri puolitiehen jäänyt. Tasa-arvo-ongelmana tuo on toki aika vähäinen (vrt. mainittu asevelvollisuus), mutta samalla myös aihe, jonka korjaaminen ei olisi keneltäkään pois.

  Ukkolan kritiikki on nyt vähän hölmön yliampuvaa. Siitä olen aivan samaa mieltä, että nuo nais- ja mies- etuliitteet olisi syytä monesti jättää pois. Näkisin, että nämä naispiispa ja asemies -kuvailut ovat ihan yhtä lailla huonoa kielenkäyttöä kuin sukupuolitetut ammattinimikkeet.

  Eduskunnan puhemies voisi aivan yhtä hyvin olla puheenjohtaja, ilman että tittelinvaihdos rapauttaisi kyseisen position arvovaltaa lainkaan. Toivoisin, että Aamulehden avaus voisi ideaalisti johtaa siihen, että näitä titteleitä heräisivät miettimään ne, jotka niistä päättävät. Ainakin Maria Lohelan kommentti vaikuttaa minusta erinomaiselta reaktiolta aiheeseen: ”Minulle sopii sekin, että puhemiehestä puhutaan puheenjohtajana, kunhan käytäntö pysyy samana myös sitten, kun tehtävää hoitaa taas seuraavan kerran mies. Ennen pitkää aika tekee tässäkin tehtävänsä ja myös puhemiehen tittelin muuttaminen tulee ajankohtaiseksi.”

 • author avatar
  Eila Ahlroth 1 vuosi ago Vastaa

  Luin ja ajattelin, että löytäisin pakinnolle älykkäitä perusteita. Olen pettynyt: löytyi vain kiihkoilua feministejä vastaan.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 1 vuosi ago Vastaa

  Ihmiset ovat nauraneet kun olen varoittanut heitä tästä modernista feminismistä joka on täysin sekoboltsia, tämän Aamulehden artikkelin luettua ja vähän keskutelua seurannut ovat monet sanoneet ”Olit oikeassa nehän on aivan sekaisin”.

  Seuraava askel termien muuttamisen jälkeen on alkaa puhua miehistä ja naisista kuin meillä ei ole olisi biologisia eroja,

  Se että pitäisikö termejä muuttaa? No miksei varsinkin uusia termejä, mutta ei vanhoja kielessä olevia sanoja voida noin vain alkaa muuttamaan tai sitten pitää muuttaa kaikki kuten PB sanoi.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.