Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: LEI-tunnuksesta huomaamatta lisää kuluja ja byrokratiaa

By | 8.10.2017
5 Comments
 • author avatar
  Leila 2 vuotta ago Vastaa

  Osingot ymmärtääkseni juoksevat ilman LEI:täkin. Itse en aio ottaa ennenkuin joskus myyn osakkeita. Lisäksi ulkomailta löytyy halvempia operaattoreita, tosin ei ihan ilmaisia nekään. Mielestäni tuollaisen rekisteröinnin hinta pitäisi olla nettidomainin luokkaa, eli semmoinen alle 10 euroa.

  Osaako byrokraatti kertoa, minne rahat lopulta menevät? Ei kai PRH saa kaikkia pitää?

 • author avatar
  Tuomas Jaanu 2 vuotta ago Vastaa

  GREIF-niminen keskusjärjestö perii myöntäjiltä (esim PRH) 20€/vuosi per tunnus. Loput menee sitten myöntäjän omaan taskuun eli toiminnan pyörittämiseen.

  Itse hankin tunnuksen KDD nimiseltä taholta Sloveniasta (mikään pakko ei ole PRHlta hankkia!), maksoi 73€ ja vuosimaksu neljänkympin luokkaa. Voin suositella, halvemmalla en mistään löytänyt.

  Turhakehan tämä on, siitä ei pääse mihinkään.

 • author avatar
  ksee 2 vuotta ago Vastaa

  Jos EUta ei olisi olemassa ja joku kirjoittaisi scifi-dystopian kuvaten siinä nykyisen EU:n toimia, niin taatusti kirja tyrmättäisiin epäuskottavana ja mielikuvituksettomana sepustuksena – kyllähän dystopian valtaapitävien pitäisi olla ilkeitä, suunnitelmallisia ja ovelia – ei pelkästään typeriä idootteja.

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 2 vuotta ago Vastaa

  Tämä kuten kaikki mahdolliset kortit mitä pitää uusia ovat mahdollisuus kerätä veroja, eivät mitään muuta. Ne ovat ylimääräisiä mutta veroihin verrattavia maksuja, joita voidaan määräillä, korottaa yms. ilman että kenelläkään menee hermot.

 • author avatar
  Jackster 2 vuotta ago Vastaa

  LEI-tunnuksen voi hankkia eri paikoista ja sitä kannattaa kipailuttaa. PRH:lla se maksaa 110 € (ALV + toimituskulut), Nordlei.org hinta on 107 € + alv ja LEI-tunnus.fi 89 € + alv. Vastaavasti vuosimaksut näyttäisivät olevan PRH 70 €, Nordlei 89 € ja LEI-tunnus.fi 60 €.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.