Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Suomi jämähtää, mutta sen ansiosta vanhat Hannu Karpot pysyvät ajan tasalla!

By | 11.11.2017
5 Comments
 • author avatar
  Paavo Ojala 3 vuotta ago Vastaa

  Onko Pekka Puska esittänyt tukensa tälle, että pitää olla omat sisäänkäynnit kahvilaan ja kioskiin. Käsittääkseni hän on maininnut, että alkoholilain uudistukselle on tarvetta ja vanhentuneita epätarkoituksenmukaisia säädöksiä pitää poistaa, mutta vastustaa nelosoluen tuloa kauppoihin. Ovat siis eriasioita, eikä pidä Puskaa syyttää vääristä asioista. Jos toivoo nelosolutta kauppoihin ja on valmis kestämään siitä johtuvat alkoholihaitat, niin se on ok juttu. Miksi harhaanjohtaa ja syyttää alkoholihaitoista huolestuneita vanhan lain kummallisuuksista.

 • author avatar
  Paavo Ojala 3 vuotta ago Vastaa

  Eikö Puskalla ole ihan hyviä pointteja: http://pekkapuska.fi/kirjoitukset-linkit/pekka-puska-alkoholilain-lahetekeskustelussa-eduskunnassa-19-9-2017/

  ”Nyt on esillä hanke, jonka tarkoituksena on yhtenäistää ja modernisoida alkoholilainsäädäntöä ja vähentää turhaa byrokratiaa. Siitä ollaan pitkälti yhtä mieltä.”

  Mielellään voitte hänen pointtinsa kumota, itse niistä vakuutuin. Ei vaikuta fundamentalistilta tai hihhulilta, vaan kansanterveydestä tietävältä ja välittävältä ihmiseltä.

  viisitähteä on lobbarijulkaisu ja moni keskustelija tuntunut omaksuneen alkoholilobbarien talking pointsit. Valitettavasti. Keskustelu on huonoa kun vapaampaa alkoholia toivovat rakentelevat olkiukkoja. Voi sitä ihan asiallakin puolustaa nelosolutta kauppoihin.

 • author avatar
  Eeropekka Rislakki 3 vuotta ago Vastaa

  Paavo Ojala, kerropa minulle Viiden Tähden päätoimittajana, miten me olemme lobbarijulkaisu. Olisin jopa iloinen, jos saisimme alkoholialalta rahaa uutisointimme ja mielipiteidemme tueksi, mutta kun ei saada. Tai jos sinulla on parempi tieto asiasta, niin kerro meillekin mille tilille rahat ovat menneet, niin tiedämme nostaa palkkiot. Olkiukkoideaasi en viitsi edes kommentoida. Osoitapa lisäksi, miten Pekka Puska on lainsäädännön norminpurkutalkoissa vähentämässä naurettavia lakeja.

 • author avatar
  Paavo Ojala 3 vuotta ago Vastaa

  Hei vaan Viiden tähden päätoimittaja. Ettekö saa mainosrahaa alkoholialalta? Ettekö ole ravintoalan etuja ajava julkaisu. sellaiselta vaikuttaa, mutta pahoittelen, jos olen väärässä. väärä mielikuva syntynyt kun tunnun törmäävän teidän alkoholilobbya myötäileviin teksteihin.

  Linkittämässäni artikkelissa ja siitä lainaamassa kohdassa Pekka Puska osoittaa myönteisyytensä alkoholialan turhan byrokratian poistamiselle. Se, että vastustaa nelosoluen tuomista kauppoihin ei tarkoita, että vastustaisi lainsäädännön järkevöittämistä. Pistänpä teille todistustaakkaa, että onko Pekka Puska kannattanut kioski-kahvila säätelyä.

  Entä mikä on teidän käsityksenne, että lisäisikö nelosolut kaupoissa alkoholin kokonaiskulutusta? entä haittoja? saa kertoa hyödyistäkin, niitäkin epäilemättä olisi kuten nelosoluiden parempi saatavuus, mutta entä haitat.

  • author avatar
   Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

   Alkoholin saatavuus on vaan parantunut mutta sen kokonaiskulutuslaskenut, ns. ongelma käyttäjät juovat kovia Alkohon juomia. Minä laitan sinulle todistustaakan siitä, että miten 99% maailmasta pärjää ilman monopolejä ja säädöksi, mutta jostain syystä Suomi ei.

   Puska on sanonut, että kaikki vapauttaminen lisää myyntiä näin ei kuitenkaan käynyt kun kauppojen aukiolot vapautettiin vaan päin vastoin trendi on laskeva… OOPS.

   Puskaan ja Jeesukseen uskominen ovat tunnettuja Kepulaisia mielenhäiriöitä se miksi muita ihmisiä pitää kytätä on yhä mysteeri.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.