Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala sooloilee taas, nyt suurmoskeijahankkeessa

By | 9.12.2017
14 Comments
 • author avatar
  nih 4 kuukautta ago Vastaa

  On suunnattoman erikoista, että suomalainen vihervasemmisto ei kummastele lainkaan miksi lähi-idällä on satoja miljoonia euroja taskunpohjalla rahoittamaan moskeijahankkeita pohjolaan, mutta senttiäkään ei heru perustamaan tyttökouluja lähi-itään ja pohjois-afrikkaan.

 • author avatar
  ceterum censeo 4 kuukautta ago Vastaa

  Jälleen on syytä esittää samat vanhat kysymykset. Mikä on asiaa valmistelleiden virkamiesten ideologinen tausta. Vaihtoiko raha kättä. Saattaisiko Hesarin ja Koneen suuromistaja Herlinin hissikaupuolla Saudi-Arabiaan olla joku kytkös Hesarin uutisointiin.

 • author avatar
  R. W. Bergman 4 kuukautta ago Vastaa

  Anni johtaa hiirenhiljaa julkisuudelta piilossa, kaupunkiympäristön toimialan virkamiehet ym. Helsingin kaupungin & vihreiden väki pyörittää käytännön korruptiokuviot. Aivan kuin rakennusalalla/kaavoituksessa.

  Sitten ulkomaan reissuilla piilossa eletään leveästi, ihan kuin Kiinalaiset ja Venäläiset virkamiehet.

  Muslimiveljeskunnalla sekä lähi-idän valtioilla on vielä enemmän voitelurahaa kuin rakennusalalla.

 • author avatar
  R. W. Bergman 4 kuukautta ago Vastaa

  Ai niin ja rakennusala saa moskeijahankkeessa myös omansa, ja tunnetusti osaa suunnitella vihreiden kanssa näitä kuvioita. Yhteistyö pelaa, ovat kehittäneet omaan maksimointiin kuvionsa.

  Anni vaan esittää maltillista tässä kuten nykyään muutoinkin nykyään tekee sen jälkeen kun on huomannut osuneensa kultasuoneen.

 • author avatar
  Taito 4 kuukautta ago Vastaa

  Jos tuo jonnekin pitää välttämättä rakentaa niin eikö eräs Sanoman suuromistaja voisi antaa vähän maata kartanonsa vierestä Espoosta?
  Vai eikö HS mitenkään myötäile hänen näkemyksiään? Että sitten se on ihan puhdas ahneus (jonkun sadan millin perinnön jälkeen) kun saa sallimaan Suomen 100 v. kansan degeneroimisen uskomattomn surkella ja vastuuttomalla n.s. journalismilla.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 4 kuukautta ago Vastaa

  Suurmoskeijat myös Töölöntorille, Temppeliaukiolle, Kaivopuistoon, Lehtisaaren, Kuusisaareen, West-Endiin, Kauniaisiin, Narinkkatorille, Rautatientorille, Kesärantaan ja muihin kulttuurikehtoihin. Tasapuolisuuden varmistamiseksi sekä sunneille että shioille omansa kivenheiton päähän toisistaan.

  • author avatar
   Caritas. 4 kuukautta ago Vastaa

   Sen verran vaan tarkennusta, että palestiinalaisterroristeilla on tapana nakella kiviä lingon avulla, jolla saadaan heittoon merkittävästi lisää mittaa. Tuntien shiia- ja sunnimuslimien lämpimät välit, niin tuleeko tämä (lingon käyttö) ottaa huomioon rakennusten välisen etäisyyden arvioinnissa? Esimerkiksi Töölöntorilla tämä saattaa aiheuttaa muutaman rakennuksen purkua, että saadaan tarpeeksi etäisyyttä väliin. Tosin konvertoimalla Tölö Gymnasiumin moskeijaksi ja moskeijakouluksi, saadaan ympäristöön kivasti välimatkaa.

   • author avatar
    Veijo Hoikka 4 kuukautta ago Vastaa

    Hyvä huomio! Linkoratkaisu tarjoaa arkkitehtoonista joustoa pyhään projektiin.
    Mehiläisen ja Eliten voisi yhdistää liittäen ne toisiinsa halal-minareetilla. Ja samantien jatke Hietsun uimarannalle, saataisiin ne siveettömän seksikkäät bikinipyllyt pois häiritsemästä mohammedien selibaattikilvoittelua.

 • author avatar
  Seppo Makkonen 4 kuukautta ago Vastaa

  Julkaiskaa kaikkien Helsingin kaupunkiympäristön toimialan virkamiesten valokuvat ja sähköpostiosoiteet. Kansalaiset voisivat sitten kertoa mielipiteensä viranhoitajien tavasta toimia kaupunkilaisten edun mukaisesti. Valokuvat olisi hyvä julkaista, koska kaupungilla kulkiessaan pystyisi tunnistamaan viranhoitajan ja voi sitten antaa suoraa kansalaispalautetta.

  • author avatar
   R. W. Bergman 4 kuukautta ago Vastaa

   Hyvä idea, kannatetaan.

  • author avatar
   R. W. Bergman 4 kuukautta ago Vastaa

   ”Toimialajohtaja Mikko Ahon alaisuudessa toimialalla työskentelee noin 1 700 henkilöä. Toimialan toimintaa ohjaa ja valvoo kaupunkiympäristölautakunta jaostoineen.”

   Tuhat. Seitsemän. Sataa. Työntekijää. Uskomatonta. Plus tietenkin ohjaavat ja valvovat lautakunnat sekä niiden jaostot, sitten poliitikkojen sihteerit, avustajat, toimistopäälliköt, sitten kaikki peruspalvelut vielä noiden päälle kun ne on ulkoistettu, ja arvatkaa paljonko kallista (tietenkin ydinkeskustan paraatipaikalla, sehän on selvä) toimitilaa tuo väkimäärä vaatii, plus heidän virkistykseksi ja työhyvinvointia edistämään järjestetyt palvelut, tapahtumat, kulttuuririennot, juhlatilaisuudet…

  • author avatar
   R.W. Bergman 4 kuukautta ago Vastaa

   Esittelijä: Mikko Aho.

   Aho Mikko
   toimialajohtaja
   09 31031064, 040 577949,0 mikko.aho@hel.fi

   Ilmeisesti Tonttupäällikkö, eikun siis Tonttipäällikkö Sami Haapanen on asiaa aktiivisesti ajava myös, ehkä nimenomaan hanketta pääasiallisesti eteen vievä mutta Mikko Aho on ottanut nimensä alle jottei pikkuvirkamiestä arvosteltaisi, tai ehkä Sami on vaan nakitetty infoamaan asiasta. Kuitenkin hänet on merkitty hankkeen lisätietojen antajaksi, puhelin: 09 310 36437 sami.haapanen(a)hel.fi

   https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Esitys/2017/Kymp_2017-12-12_Kylk_17_El/141DE541-83D1-C9B2-ADB3-6030E7B00010/Kaupunkiymparistolautakunnan_esitys_kaupunginhalli.pdf

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 4 kuukautta ago Vastaa

   Sitä me emme tee, mutta julkaisemme kyllä vastuussa olevan virkamiehen nimen, jos tällaista sooloilua tapahtuu. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala näyttää ottaneen sellaisen poliittisen roolin, joka sille ei kuulu.

 • author avatar
  ceterum censeo 4 kuukautta ago Vastaa

  Alkaa näyttää siltä, että tämä tarina saa yhtä onnellisen lopun kun se toinenkin Hesarin puffaama kusetusyritys, eli Guggenheim. Kun kaupunkiympäristölautakunta päätti yksimielisesti olla suosittelematta suunnitteluvarausta, tuskinpa kaupunginhallituskaan sitä myöntää. Jopa vihteät katsoivat viisaammaksi olla tekemättä tässä poliittista itsemurhaa. Tietysti tässäkin tapauksessa voi odottaa, että jotakin toista takporttia tullaan innolla virittelemään, mutta tuskin kuitenkaan enää tällä valtuustokaudella.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.