Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Hesarin toimittajien tuomio on jo melkein kirkossa kuulutettu

By | 20.12.2017
11 Comments
 • author avatar
  Zuibbadui 10 kuukautta ago Vastaa

  NYT-liitteen lakkautus olisi tervetullut toimenpide, mutta kyllä siinä päälehdessäkin ideologiaa tuputetaan. En muista yhtäkään viikkoa jolloin HS.fi pääsivulla ei olisi ollut juttua jossa tuputetaan veganismia tai feminismiä. Parhaillaan (tai pahimmillaan) niitä on riittänyt joka päivälle uusi.

  • author avatar
   ceterum censeo 10 kuukautta ago Vastaa

   Veganismi ja vaginismi liittyvät toisiinsa kuin paita ja peppu.

   • author avatar
    Zuibbadui 10 kuukautta ago Vastaa

    Ja molemmat sellaisia aiheita joita tungetaan nykyään joka tuutista. Kuka nyt vapaaehtoisesti haluaa vielä maksaakin siitä? En minä ainakaan.

 • author avatar
  Markus-setä 10 kuukautta ago Vastaa

  Aikamoinen ”sattuma”, että ensinnäkin uutisten kommentointi on ”teknisen vian” vuoksi esim. IS:ssä pois päältä. Samalla Suurilla kirjaimilla kiinnitetään kansalaisten palava silmä Hakkaraiseen, valtakunnansyyttäjään, jouluruokaan jne. Liki inhoan salaliittoteorioita, mutta kellotkin joskus kilkattavat.

  Nasiman kommentti olisi mukava ottaa kevennyksenä, jos hän ei olisi niin tosissaan… Huhhuijaa.

 • author avatar
  Bogreol 10 kuukautta ago Vastaa

  Helsingin Sanomat on kulkenut Voima-lehden suuntaan, samat teemat: vähemmistöt positiivisesti tai uhrin asemassa esitettynä, feministiset kannanotot, Trumpin vastaisuus; perussuomalaisten perusteeton arvostelu toissijaisista kysymyksistä; asenteellinen, yksipuolinen näkökulma kulttuuriin yleensä; islam-myönteisyys – lopetin vuosia sitten tilauksen, tänä vuonna naapurini antaa lehden ja saatan sen joskus lukea, taso on muutamassa vuodessa pudonnut siitäkin ajasta, kun pettyneenä lehteen luovutin.

  Itsevarmuus paistaa toimittajista, jotka julkaisevat salaista tietoa, mikä voi vaarantaa kansallista turvallisuutta, eivätkä pelkää avoimesti puolustaa laittomasti maassa olevia, joiden aiheuttama turvallisuusuhka on todennäköinen. Isänmaa ei merkitse näille toimittelijoille kuin leikkikenttää, missä voi ylpeillä suvaitsevaisuudestaan ja nousta populistien yläpuolelle. Vastuuta tuntevat vain globaalisti.

  Uskomaton tuo Nasiman kommentti. Tietämättömyys on suurta. Naispoliitikkojen keskustelua tietovuodosta odotellessa. Nasima puhuu ollakseen esillä, ei sanoakseen jotain merkittävää.

 • author avatar
  anonym 10 kuukautta ago Vastaa

  Tai kuten MV-lehdessä folioitiin, tässä poistettiin toimittaja joka uskalsi kyseenalaistaa Nato toimittajien virallisen agendan jossa Venäjä on yhteinen vihollinen kun eliitti mokaa.

  Paljastettu tieto oli sopivan vanhaa, mutta sillä saatiin epämieluisa toimittaja kuseen. Nato agendaa kun ei sovi kyseenalaistaa ja media on vain osa eliitin propagandaa.

 • author avatar
  Pohdiskelija 10 kuukautta ago Vastaa

  Vaihteeksi jeesustelua ja mutulla asioista selittelyä, kuten 95% päivän byrokraatin ”totuutena” tekemistä jutuista. Kaikki tieto mitä Hesarin jutussa oli on löytynyt jo kauan mm. Wikipediasta. Ainoa julkinen taho jolle jutussa on ollut jotain salaista on ollut puolustusvoimat, joille tämä asia on pelkästään arvovaltakiista, kun kyseinen taho joutuu jatkuvasti esittämään ”uskottavaa”. Mikään taho ei tässä ainakaan ole heikentänyt kansallista turvallisuutta.

  • author avatar
   Aleksanteri Sumiloff 10 kuukautta ago Vastaa

   Salainen asiakirja on salainen asiakirja, piste. Tämän tietää jokainen sotilasvalan vannonut ja lukiossa käynyt kansalaisoikeuksien lukenut kansalainen. Toki asia tavataan varmaan myös ammattikoulussa. Itse en sitä ole käynyt, joten en voi sanoa suoralta kädeltä.

   Lyhyesti ilmaistuna jokainen suomen kansalainen tietää oikeutensa ja velvoitteensa ja vastineeksi meille on annettu reiluin järjestelmä päällä maan. Itse olen taloudellisista syistä joutunut asumaan ulkomailla nyt kohta kaksi vuotta ja sydämeni vuotaa verta nähdessäni kodittomia kadulla ja elämässä hävinneiden tyhjiä katseita.

   Suomi on puolustamisen arvoinen maa ja tätä ei sano patriootti vaan humanisti. Ihmiskunnalla ei ole varaa menettää tuumaakaan sellaisen maan turvallisuudesta, jonka kansalaisoikeuksilla ja sosiaalipolitiikalla voisi avata kultaisen portin uudelle valistuksen aikakaudelle.

 • author avatar
  torspoilija 10 kuukautta ago Vastaa

  Pohdiskelija voisi nimimerkkinsä mukaan hieman pohdiskella eikä vain toteuttaa agendansa mukaista ulinaa joka tuuttiin: salaiseksi määritellyn tiedon julkaisu on rikos, ja sen tiedon merkityksellisyydellä ei ole tässä yhtään mitään tekemistä.

  Kaikista vähiten se on jonkin amatöörin siviilin tehtävä arvioida mikä tieto on vaarallista ja mikä ei. Tämä jos mikä on sitä mutuilua joista muita syytät.

  Herää ja katsele ympärillesi. Asia on aivan päivänselvä, tässä ei ole mitään tulkinnanvaraa.

 • author avatar
  ceterum censeo 10 kuukautta ago Vastaa

  PB tuntuu pitävän Hesarin toimittajien tuomiota jo lähes kirkossa kuulutettuna. Enpä olisi niinkään varma, en edes syytekynnyksen ylittymisestä. Kyse kun on käytännössä lain tulkitsijoista silloinkin, kun laki on maallikon silmissä yksikäsitteisen selvä. Ja lain tulkitsijoiden kantaan taas vaikuttavat tutkinnan kohteen asema ja taustavoimat. Joskus kauan sitten oli tapana sanoa, että kun muissa maissa valtiolla on armeija, Preussissa armeijalla on valtio. Hesarisa on vallalla sellainen hybris, että se kuvittelee olevansa lehti, jolla on valtio ja että se niin muodoin voi käyttää niin poliittista kuin tuomiovaltaakin. Saa nähdä kuinka lujalla pohjalla tämä usko on. Mutta maassa, jossa valtakunnansyyttäjä selviää korruptiosta eli tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta rangaistuksella joka vastaa keskinkertaista nopeusrajoitussakkoa yllättävätkin asiat ovat mahdollisia.

 • author avatar
  ksee 10 kuukautta ago Vastaa

  Hesarin puuhastelut ovat lasten leikkiä sen rinnalla, mitä hallituksen viher-kiimaiset ”ei penaalin terävimmät kynät” harrastavat:

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712212200623564_pi.shtml

  ”EU-maat sopivat ilmastotavoitteiden jaosta – Ministeri Tiilikainen: ”Suomen päästövähennysvelvoite yksi EU:n tiukimpia”

  – Sopu on merkittävä askel Pariisin sopimuksen toimeenpanemiseksi EU-tasolla. Suomen päästövähennysvelvoite on yksi EU:n tiukimpia. Tarvittavia toimia on kuitenkin jo hahmoteltu ilmastolain edellyttämässä keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmassa, joka on nyt eduskunnan käsiteltävänä, ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sanoo ministeriön tiedotteessa.”

  Eurooppa tappaa itsensä tällä hihhuloinilla – ja valitettavasti sata vuotias Suoli tulee olemaan yksi ensimmäisistä paikoista, jossa sammutetaan sähkövalot ja vetäydytään maakellareihin järsimään jäätyneitä kaskinauriita. Naurettavinta / surullisinta tässä rituaali-itsemurhassa on se,, ettei EUn tai Suomen teoilla ole paskaakaan väliä päästöjen suhteen – johan joku Kiina käynnistää enemmän uutta hiilivoimaa viikossa, kun Suolessa päästellään yhteensä koko vuodessa. Puhumattakaan siitä, että EUn hyväksymät viher-ortodoksiset ”päästövähennykset” itseasiassa lisäävät päästöjä.

  Maailma on nykyään niin absurdi, ettei oikein tiedä, että pitäisikö lähteä rasvaamaan köyttä – vai pitäisikö liittyä muiden klovnien joukkoon tässä sirkuksessa ja antaa mennä vaan ilman mitään pidäkkeitä…

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.