Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Helsinki sotkee, hallinto-oikeus korjaa

By | 6.1.2018
6 Comments
 • author avatar
  Pohdiskelija 3 vuotta ago Vastaa

  Näköjään ei markkinatalous ja klassinen liberalismi kelpaa päivän byrokraatille kun kyseessä on yritys josta eivät henkilöt itse tykkää.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Ei kyseessä ole markkinatalouden tai klassisen liberalismin kritiikki, eikä kaverikapitalismi ole myöskään niiden ilmentymä. Päinvastoin. Sitä paitsi päätöksenteossa pitää tietysti ottaa huomioon myös luontoarvot. Tässä Päivän Byrokraatti on aina ollut johdonmukainen. Helsingin virkistysalueiden – toisena loistavana keskustelun alla olevana esimerkkinä Kivinokka – arvoa ei riittävästi ymmärretä, eikä myöskään sitä, kuinka paljon niitä vielä tullaan kaipaamaan 30 vuoden päästä, jos suunniteltu väkiluvun kasvu toteutuu ja viheralueet nyt hävitetään.

   Kyse on vähän samanlaisista arvovalinnoista kuin 60-luvun pöljyydestä, jonka aikana hävitettiin kaunista jugend-arkkitehtuuria. Silloinkin betonikansa vauhtisokeudessaan ei arvostanut mitään muuta kuin neliötehokkuuksia ja minimalististen laatikoiden rakentamisen edullisuutta.

   • author avatar
    Maurizio 3 vuotta ago Vastaa

    ” jos suunniteltu väkiluvun kasvu toteutuu ja viheralueet nyt hävitetään.”

    Juuri näin. Ja ikävän koirankoppimais-persläpidystooppisiltahan ne KSV:n viherpolitrukkisuunnitelmat näyttävät jo nyt. Mutta entäs sitten, jos nämä kaiken maailman Lisää betonifetisistejä Helsingistaniin-riemuidioottiryhmät saavat täystuhounelmansa läpi???

    • author avatar
     Null Name 2 vuotta ago Vastaa

     Jos tästä puoluepuoliittinen kysymys halutaan tehdä, olisi kiva tietää, mitä puoluetta Maurizio itse äänesti/äänestää. Tuota kaavamuutostahan vastustivat lähinnä laitavasemmistolaiset, joten Maurizio on joko kommari tai sitten haukkuu väärää puuta.

     • author avatar
      Maurizio 2 vuotta ago

      Eli jos vastustaa maksimidensiteetillä toteutettua mikroasunto- ja betonilaatikkodystopiaa, on kommari? No kuule kiitos mielipiteestäsi, ei tuohon oikein muutakaan voi sanoa :D

 • author avatar
  Null Name 2 vuotta ago Vastaa

  Tyypillistä kokoomuspersulaisten ja oikeistovihreiden suhmurointia. Kummallista tosin, että PB tätä vastustaa.

  Tuosta näkee, ketkä päätöstä kannattivat (Kokoomus, PS ja noin puolet vihreistä): https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2015-009106/kvsto-2017-3/

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.