Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Muuttoliike kääntyi Suomesta takaisin Viroon

By | 27.1.2018
3 Comments
 • author avatar
  Nettomaksaja 2 vuotta ago Vastaa

  Virolaisen tekijämiehen palkkaus suomeen ei onnistunut, vaikka olisin maksanut 5k€ kuukausipalkkaa.

  Sain alkuviikosta tiedon, että kaveri jää mieluummin paria tonnia pienemmällä palkalla perheineen viroon ja kysyi voisiko duunit hoitaa sieltä käsin.

  Suomen verot ja pääkaupunkiseudun neukkukuutioiden vuokrat + muut elinkustannukset käänsivät vaa-an siihen asentoon, että Eesti veti voiton. Ja jos totta puhutaan, ymmärrän hänen päätöksen hyvin, koska suomalaisen palkansaajan euro on virolaisen silmissä ostovoimaltaan alle 60 senttiä.

  Eli pientä kikyloikkaa tarvitaan, jos haluamme täällä Suomessa pysyä globaalissa oravanpyörässä kunnialla mukana.

 • author avatar
  Poro 2 vuotta ago Vastaa

  höpöhöpö, nyt jutun tekijä on vain lukenut medioita ja tekee johtopäätökset siitä, tai tilastoja jotka eivät Virossa ole olleet koskaan aitoja(vrt EUn tekemiä tilastoja vs Viron Statametin tekemiä tilastoja). Todellinen keskipalkka on Virossa edelleen noin 600€/kk, vaikka tilastotieteilijät ovat sen hilanneet päälle 1000€, johtuu laskentatavasta joka Virossa on toinen kuin esim Suomessa. Viron paljon kehuttu it-osaaminen on kupla, joka kaatuu viimeistään perusvirolaiseen ahneuteen, maassa kun on sanonta,joka pitää myös käytännössä paikkansa eli ”ruttu rikkaks” – nopeaseti rikkaaksi. Ja se periaate ei tuo talouteen vakautta eikä pitkäjänteisyyttä. Hyvänä esimerkkinä Skype, jonka virolaiset tekivöt, ahneuksissaan sitten myivät ruotsalaisille jotka tahkoivat miljoonia kun myivävät sen edelleen Microsoftille. Ja vieläkin virolaiset kysyvät ”missä on Viron Nokia”, ei sitä koskaan tule virolaisella mentaliteetilla. EUn arvion mukaan virolaisista 80% elää köyhyydessä, mitä sitä sellaista yhteiskuntaa ihannoimaan tai kiittämään.? Itse asun Virossa, joten tiedän mistä puhun…

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Parahin poro, Päivän Byrokraatin palkintokomiteasta iso osa asuu Virossa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.