Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Punakapinan alusta 100 vuotta

By | 28.1.2018
2 Comments
 • author avatar
  ceterum censeo 9 kuukautta ago Vastaa

  Sisällissodan eli punakapinan eli vapaussodan tragedia oli siinä, että johtajat pettivät työväestön kahteen kertaan. Ensin möivät vasta julistetun itsenäisyyden Venäjän bolsheviikeille, kaappasivat vallan Sosialidemokraattisessa puolueessa ja aloittivat kapinan. Sitten, kapinan kukistuessa, he livistivät Venäjälle ja jättivät työväestön maksamaan laskut ja kantamaan seuraukset. Ei tämä epärehellisyys ole vierasta tämänkään päivän laitavasemistolle, mutta onneksi nyt ei ole odotettavissa yhtä äärimmäisiä ilmenemismuotoja. Nyt tyydytään panemaan kapuloita taloudellisen nousun rattaisiin ja vastustamaan työllisyyden parantumista.

  • author avatar
   Oikea suunta 9 kuukautta ago Vastaa

   Tämä tuplapetos on oiva esimerkki siitä, kuinka tosivasemmistolaisille ainoastaan aatteen edistämisellä on merkitystä. Jos se edellyttää tovereiden pettämistä, niin sitten toverit petetään. Jos se edellyttää maajussien näännyttämistä nälkään, niin sitten maajusseilta viedään siemenviljatkin. Jos se edellyttää luvatun vapauden sijasta orjuutta, niin sitten tulee orjuus.

   On suuri virhe odottaa tosivasemmistolta mitään inhimillisyyttä, reilua peliä tai edes lupausten pitämistä. Tosivasemmisto ei uskontoja kumarra – ja heittää samalla silppuriin porvarillisen moraalikoodiston. Aivan liian moni on saanut maksaa herkkäuskoisuudestaan vapaudellaan tai hengellään. Porvareille kun on luontaista uskoa hyvää lähimmäisistään.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.