Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Palkkaa ei määritä ay-teatteri tai mielipiteet, vaan työn arvo työnantajalle ja asiakkaalle

By | 13.2.2018
3 Comments
 • author avatar
  Laissez-faire 6 päivää ago Vastaa

  Otsikossa on virhe: asiakkaat eivät maksa työn arvosta (marxilainen teoria) vaan työn tuotoksesta.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 6 päivää ago Vastaa

   Erittäin totta! Muotoillaan asia näin; meillä ja Marxilla on hieman eri käsitys siitä, miten työn arvo määräytyy. :)

  • author avatar
   ceterum censeo 6 päivää ago Vastaa

   Tämä voidaan myös esittää muodossa ”palkan maksaa asiakas”. Jos asiakas ei katso tuotetta tai palvelua hinnan arvoiseksi, hän ei maksa ja silloin näppejään jäävät nuolemaan niin firma kuin duunarikin. Duunari voi tietysti ajatella, että firma vie liikaa välistä, mutta siihen on yksinkertinen ratkaisu, duunarin täytyy perustaa firma ja ruveta yrittäjäksi. Toisaalta, firma voi todellakin vetää liikaa välistä, mutta silloin duunari voi hakeutua paremmin maksavaan firmaan, ellei halua perustaa omaa.

   Jostakin kumman syystä nämä palkkakeskustelut harvoin etenevät siltä tahtoo-tahtoo tasolta edes sinne asti, että funtsittaisiin, mikä on oikea, kohtuullinen ja mahdollinen palkkataso. Toki niitäkin asioita työmarkkinapöytien taustaselvityksissä puidaan, mutta julkiseen keskusteluun ne harvoin pääsevät. Niinpä niissä neuvotteluissa sitten hirttäydytään niihin populistisiin vaatimuksiin ja odotuksiin, joita on ensin itse lietsottu.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.