Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Kangaskassia pitää käyttää yli 7 000 kertaa ennen kuin se on muovikassia ekologisempi

By | 19.3.2018
10 Comments
 • author avatar
  Jouni Kokkonen 2 vuotta ago Vastaa

  On todella hämmästyttävää miten heikoilla tiedoilla Vihreät ajavat ideologisesti oikeina pitämiään asioita. Sillä ei ole enää mitään tekemistä järjen kanssa. Ja valitettavasti joudun toteamaan että siihen syyllistyvät myös teknisen koulutuksen saaneet Vihreät, kuten esimerkiksi Satu Hassi.

  Tällä hetkellä matrana on sähkön varastointi, mutta useimmilla Vihreillä ei ole pienintäkään ymmärrystä sen vaatimista resursseista. Se ei kuintenkaan estä heitä vaahtoamasta. Toinen suosikkiaihe on ”kysyntäjousto”. Minulle ei ole selvinnyt miten se voitaisiin heidän mielestään toteuttaa.

 • author avatar
  Joonas Virtanen 2 vuotta ago Vastaa

  Ei jatkoon. En väitä, etteikö Vihreä liike olisi palkintoaan ansainnut, mutta muovipussien ongelma taitaa olla ihan jossain muualla kuin mitä kyseisessä tutkimuksessa on otettu huomioon. Toki muovipussi on varsin ekologinen tuote jos sen kierrättää, mutta valitettavan usein näin ei taida tapahtua. Seuraukset näkyvät sitten mm. valtamerissä.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Ei Suomesta kulje muovipusseja valtameriin, vaan syylliset löytyvät lähes yksinomaan Afrikasta ja Aasiasta. Jos nämä korjaisivat asenteensa, eivätkä heittäisi muoviroskaa viemäriin/jokiin, ei meillä myöskään olisi muoviongelmaa valtamerissä. Mitä muuten jätteiden hävittämiseen tulee, artikkelissa mainittu jätteidenpoltto on käytössä olevista ratkaisuista ylivoimaisesti ekologisin.

  • author avatar
   Haerski 2 vuotta ago Vastaa

   En tunne Suomessa ketään, joka heittäisi säännönmukaisesti muovipussit edes roskiin, saati sitten viemäriin, josta ne teoriassa voisivat päätyä vesistöihin. Melkein aina muovipussi saa vähintään toisen elämän vielä esim. roskapussina tai muuna väliaikaisena kanto-/säilytyskassina, ennen kuin se tulee käyttöikänsä päähän. Esimerkiksi roskapussin ominaisuudessa sen itse pussin merkitys on mitättömän pieni verrattuna kaikkeen jätteeseen mitä se pussi yleensä sisältää.

   Tosin jopa Suomen viemärivedestä erotellaan vedenpuhdistamoissa kaikki kiinteä aines pois ennen kuin vesi palaa vesistöihin, joten uskoisin meidän järviemme ja meriemme olevan aika hyvin turvassa, vaikka muovia päätyisikin enemmän esim. wc-pönttöihin. Toisin on tietyissä edellä mainituissa Afrikan ja Aasian maissa.

   • author avatar
    Per 2 vuotta ago Vastaa

    Jokainen muovipussiin on päätynyt aina roskiin – roskapussi ja, jona se varmaankin poltetaan. Roskiin päätyminen ei ole Suomessa ongelma. Vihreät ovat hyvin tuhoisia maapallolle mutu-ideologioineen. Pitäisi Laila kieltää.

 • author avatar
  Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

  Tässä vielä pyydetty linkki itse tutkimukseen: https://www2.mst.dk/Udgiv/publications/2018/02/978-87-93614-73-4.pdf

 • author avatar
  ksee 2 vuotta ago Vastaa

  Vihreiden täytyy pitää kiirettä muovikieltojensa kanssa, koska meret eivät näytäkään täyttyvän muoviroskasta vaan 90-99% siitä katoaa ”jonnekin”:

  ”Plastic. There should be hundreds of thousands of tonnes of the stuff floating around in our oceans. But we are finding less than expected – perhaps because living organisms are evolving the ability to break it down.”

  https://www.newscientist.com/article/2132650-newly-evolved-microbes-may-be-breaking-down-ocean-plastics/

  No, tämän voi tietysti kontrata sillä, että aletaan spekuloimaan siitä, että muovien nopea hajoaminen onkin itseasiassa vielä kamalampaa…

 • author avatar
  Timo Espo 2 vuotta ago Vastaa

  Jätteen poltto riittävän korkeassa lämpötilassa on se juttu :)

 • author avatar
  Seppo Haavisto 2 vuotta ago Vastaa

  Pitäähän sitä aina päteä ja ahkerilla ihmisillä pitää olla tekemistä ! Tämä muovivastaisuus antaa taas molempia ! Se on vaan kumma, että se tuli just nyt vihreiden agendaan, kun on just saatu kierrätys pelaamaan, ja todelliset ongelmat ovat kadonneet! Se on todella kaukaa, eli maapallon toiselta puolelta haettu tekosyy, että joissakin alikehittyneissä maissa kierrätys ei vielä pelaa ja paikat ovat täynnä muoviroskaa! Menkää helkkarin viherpipertäjät sinne järjestämään asioita, kun paikalliset diktaattorit eivät viitsi, koska kansan riistäminen vie ajan ja huomion!

 • author avatar
  Jokeri Pokeri Pox 2 vuotta ago Vastaa

  Laskin tuossa, että pitää 19,17 vuoden ajan käydä joka päivä ostoksilla 1 uuden muovikassin verran, että pääsee tuohon 7000 kangaskassin käyttökertaan.

  Puhumattakaan siitä, jos muovikassin kierrättää likapyykkikassiksi / roskakassiksi / tyhjien kaljatölkkien palautuskassiksi / jne…

  Tosin kassi, ja myös pussi tuntuvat kovasti miehisen etuoikeuden termeiltä. Ja kovasti myös.
  Pitänee kehittää tasa-arvoisempi termistö, jota myös vihreät naisoletetut voinevat käyttää?

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.