Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Puolet aktivoitui – se on väärin!

By | 2.4.2018
10 Comments
 • author avatar
  Petteri 2 vuotta ago Vastaa

  ”Nämä aktiivisuusvaatimukset täyttyivät osalla työttömyysetuuden saajista jo vuonna 2017. Kelan työttömyysetuuksien saajista reilu 40 prosenttia ja ansiopäivärahan saajista noin joka kolmas täytti vuoden lopussa aktiivimallin aktiivisuusehdon.”

  Ja tällöin 46% aktiivisuus ensimmäisellä tarkastusjaksolla on vain 15% nousu, eli noin yksi kuudesosa aktivoitui, ei suinkaan puolet.

  Toivoisin, että tulevaisuudessa voitaisiin vähän enemmän perehtyä asiaan, ettei tule tämmöisiä Stubbimaisia virheitä.

  https://yle.fi/uutiset/3-10105507

  • author avatar
   Fidel Kastro 2 vuotta ago Vastaa

   Mikä virhe? Ei PB ole puhunut mitään aktiivisuuslukujen muutoksesta. Keksit sen itse.

 • author avatar
  Kausityötön 2 vuotta ago Vastaa

  Suoritin ammattitutkinnon työttömyysjakson (6kk) aikana, mutta koska opiskelu oli osa-aikaista, niin aktiivisuus ei vain täyttynyt. Työt alkavat vapulta, joten kärsin kurituksesta vain kuukauden verran.

  Kiitti neuvoistasi – tervetuloa oppimaan lisää tänne osallisuuden huonommalle puolelle. Siperia opettaa. Tämä pikaisesti taottu laki on linjassa kaikkien muidenkin The Hallituksen rustaamien pikakaistojen kanssa. Laadultaan ei poikkea muista tekeleistä.

  Ja vinkkinä – älä ikinä suosittele yrittäjäksi ryhtymistä Suomessa yhtään kenellekään. Minä olin 10 vuotta, enkä enää ikinä ala samaan . Mitta verotetuksi tulemista tuli täyteen viimeinkin. Kun myyt osaamista, etkä osta juurikaan mitään vähennyskelpoista, niin yrityksen veroaste on noin 60% sis alv. 24%. Pienyrittäjä ei juurikaan voi kikkailla verosuunnittelussa. Se on hienompi nimi veron kierrolle.

  Muutoin kiitoksia hienosta blogista – luen tätä säännölliseti, mutta nyt poikkeuksellisesti kommentoin, kun osui niin tuohon omaan kokemuspotentiaaliin. Hyvää jatkoa vain!

 • author avatar
  Anarkokapitalisti 2 vuotta ago Vastaa

  Vastauksena kausityöttömälle: Itse olen ollut 15 vuotta yrittäjänä ja maksan 1500-4000 euroa arvonlisäveroa kuukaudessa, kun teen alvivähennyksenä 15-100 euroa. Mitä enemmän arvonlisää sitä enemmän palkkaa tai tuottoa. Mitä enemmän tuottoa sitä enemmän veroa.

  Eihän se verojen maksaminen ole mukavaa, mutta kaikkien on se tehtävä, joten maksun voi huoletta lätkäistä asiakkaan maksettavaksi.

  Yksi yrittäjän ongelma ja selvä markkinahäirikkö on palkaton työharjoittelu. Tarjouspyynnön voittaja tuntuisi usein olevan se, jolla on hommissa palkaton harjoittelija.

 • author avatar
  Heikki 2 vuotta ago Vastaa

  Kunpa Suomalaiset ottaisivat näistä neuvoista vaarin ! Mutta ei, suomalaiset ovat ihan liian mukavuuden haluisia ja vaativat kaiken kultaisella lautasella tarjoiltuna pistämättä itse tikkuakaan ristiin. Itse olen ollut pitkään työttömänä ja tehnyt kaikkeni: perustanut oman yrityksen (joka meni nurin), muuttanut useita kertoja lyhyidenkin pätkätöiden perässä ja tehnyt lukemattomia palkattomia harjoitteluita. Olen joutunut ottamaan lainaa ja pikavippejä pahimpina aikoina elättääkseni itseni ja maksaakseni firmani velat pois. Mutta sosiaalitukiin en todella ole sortunut, enkä sorru ! Olen ehkä loppuelämäni veloissa ja elätän itseni pelkästään pätkätöillä ja teen lisää palkattomia harjoitteluja mikäli en vakituista saa, ja perheen perustamis ja omistusasuntounelmista olen jo luopunut. Mutta ei elämä ole ruusuilla tanssimista, eikä kuulukaan olla !

  • author avatar
   Kaiken kokenut 2 vuotta ago Vastaa

   Itse olen ollut yrittäjänä, töissä, työttömänä, työkyvyttömänä työttömänä sekä rekisteritiedoissa olevan virheen seurauksena myös jonkin aikaa ilman mitään statusta jolloin olin kaiken sosiaaliturvan ulkopuolella työkyvyttömänä ja ilman työtä tai tuloja.

   Ollesani normi työtön tai työkyvytön työtön, nostin kyllä työmarkkinatukea eli se joku 550€ kuussa. Se on ollut sitä sosiaalitukiin sortumista. Sitten on kyllä ollut vuosia elämässä jossa on oltu täysin ilman tuloja ja velkaantumista.

   Vain kerran on tullu käytettyä toimeentulotukea ja silloin varallisuus ei olisi riittänyt edes tonnikalapurkin ostamiseksi velaksi ja pilaantuneetkin ruoat oli jo syöty. Katsoin että silloin on parempi kerjätä raha sieltä kuin varastaa.

   Kyllä sitä sitten töissä ollessa maksaa kaiken takaisin verojen muodossa toki.

   • author avatar
    Heikki 2 vuotta ago Vastaa

    Miksi nostit tukia sen sijaan, että olisit voinut vaikka lainata rahaa esim. ystäviltäsi tai olisit myös voinut saada rahaa myymällä turhaa omaisuuttasi pois, tai keräämällä pulloja ?
    Sitten tuo, että ”työkyvytön työtön” on kyllä täyttä puppua. Kyllä ihminen kykenee tekemään edes jotain työtä vaikka olisi minkälaiset sairaudet, masennukset tai muut taustalla. Minäkin kävin pohjalla ja vajosin ties mihin itse sääliin kun aikanaan menetin luottotiedot ja firma meni nurin erosin vaimostani, ja jatkuva eikiitos työnantajien puolelta on myös vaikuttanut minun itsetuntoon. Olen tehnyt töitä niin kovassa kuumeessakin kuin toinen käsi paketissakin. Mutta en silti lopettanut töiden hakua ja tekoa vaikka kuinka otti päähän mennä taas pomon haukuttavaksi !
    Minkään yhteiskunnan tukien nostaminen ei ole missään tilanteessa hyväksytävää itsensä elättämiseksi. Työttömyyden varalta tulee olla säästettynä palkasta jollekkin tilille sen verran rahaa että sillä pärjää, kunnes saa jotain uutta työtä. Tai sitten ottaa pikavippejä ja lainoja elättääkseen itsensä. Luottotietojen menetys on loppu peleissä aika pieni paha verrattuna siihen, että nostaamuiden veronmaksajien rahoja saadakseen leivän pöytäänsä. Luottotiedot kyllä tulee ajanmittaan takaisin, yhteiskunnan taso ei tule jos elätät itsesi tuilla etkä työllä.

 • author avatar
  M. Latja 2 vuotta ago Vastaa

  Päivän byrokraatti voi antaa sen yksityisviesti mailinsa kyselen kuinka töitä saa, em. on kokeiltu pitsi palkaton harjoittelu, joka ei ole työtä, eikä mitään kuulunut? Vinkit ovat paskaa 20v:n työnhakukokemuksella?

  • author avatar
   Heikki 2 vuotta ago Vastaa

   https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/
   Siitä. Reippaasti yli 20-tuhatta typöaikkailmoitusta, josta valita. Ja on niitä muitakin työnhaku sivustoja, saat kyllä etsiä ne ihan itse.

   Miksi väität ettei palkaton harjoittelu ole työtä ? Kyllä se on työtä siinämissä palkkatyökin, et vain saa siitä rahallista korvausta vaan palkkasi on työkokemus jolla sitten saat niitä palkkatöitä’ tulevaisuudessa.

   Et selkeästikään ole hakenut riittävän aktiivisesti töitä, jos olet hakenut 20-vuotta saamatta mitään. Yksi hakemus viikossa ei todellakaan riitä mihinkään, eikä edes yksi päivässä sinun tulee päivittäin lähettää kymmeniä hakemuksia ja soittaa firmoihin ja käydä paikanpäällä. Et taida olla sitä tehnyt ollenkaan. Jos et saa töitä laitat oman yrityksen pystyyn, ja työllistät itsesi. Ja lopetat kaikkien tukien noston tähän paikkaan !

 • author avatar
  Hillomies 2 vuotta ago Vastaa

  ”Aiemmin työttömyysturvan on sentään saanut tekemättä mitään.”

  Työttömyysturva on aiemminkin ollut vahvasti vastikkeellinen. Työttömyysturvan saadakseen pitää noudattaa työllistymissuunnitelmaa. Jos ei suostu osallistumaan tiettyyn palveluun, tulee karenssi. Karenssissa viedään koko tuki, eikä vain 4,65%.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.