Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Ei Black Mirror -jakso S3E1, vaan Suomi ja Kiina 2018: valtio pisteyttää kansalaiset

By | 12.4.2018
3 Comments
 • author avatar
  Kepun suojatyöpaikkaa odottava 6 kuukautta ago Vastaa

  (Tämä hanke kuuluu osaksi normitalkoita.)

  Hlökohtaiset Sote pisteet + kanta.fi tietopankki + valtava määrä dataan käsiksi pääseviä terveydenhuollon ihmisiä + valtion hallinnoimat it järjestelmät + todella hankalaksi tehty omien tietojen valvonta (kuka katsellut).

  Hiphei. Jos tuossa ketjussa joku lenkki ei petä, se on ihme. (Vai onko jo pettänyt?)

  Tietoja katsellaan salaa, käytetään väärin ja parhaimmillaan joku hakkeroi koko kannan sisällön itselleen.

  Mutta kaikki tuo on ihan foliohattuhuuhaata, kunhan lopulta vain saadaan maakuntahallinto aikaiseksi.

 • author avatar
  Haerski 6 kuukautta ago Vastaa

  Varmaan tälläkin hetkellä Mehiläinen, Terveystalo ja kumppanit sormet syyhyten laskee, millaiset henkilöt tuovat sisään maksimisummat ja aiheuttavat minimimäärän kustannuksia. Voidaan sitten asianmukaisesti suosia näitä kuningasasiakkaita ja hellävaraisesti sysiä muita muualle.

  Mallihan on kuin suoraan kommunismin oppikirjasta: Valtio käytännössä hinnoittelee terveyspalvelut valmiiksi kuin vanhassa kunnon suunnitelmataloudessa konsanaan. Tämä ei kannusta tehokkuuteen, innovaatioihin tai kilpailuun; hinnoittelun ollessa byrokraattien ohjauksessa se laahaa auttamatta jäljessä ja systeemistä tulee kankea. Asiakkaan ei tarvitse ajatella sekuntiakaan tuotetaanko hänen valitsemassaan sotekeskuksessa palvelut järkevästi ja tehokkaasti vai syydetäänkö siellä rahaa käytännöllisesti katsoen paperisilppuriin, jotta edellä mainitut byrokraatit eivät vain saa päähänsä alentaa sotekeskuksille maksettavia korvauksia. Näinkö niitä säästöjä synnytetään?

  On aivan käsittämätöntä, että nimenomaan Kokoomus ja Keskusta ovat tämän uudistuksen aivot. Kaipa se on vain hyväksyttävä nyt, että kokoomuksella ei ole enää mitään tekemistä markkinaliberalismin kanssa ja ns. normipurkutalkoot oli aprillipila. Tarkoitus ei ollutkaan synnyttää säästöjä, vaan ohjata verorahoja tehokkaammin yksityisille terveyspalveluiden tuottajille ja bonuksena vielä luoda terveyspalveluiden valtiojohtoinen kartelli. Tästä on valtion ja kansan paras kaukana.

 • author avatar
  ihanaa 6 kuukautta ago Vastaa

  Saattaa olla että pakolaisilla on automaattisesti täydet pisteet ja aatelisen edut.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.