Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: 30 minuutin video silkkaa parhautta: Jordan B. Peterson puolustaa sananvapautta

By | 15.4.2018
17 Comments
 • author avatar
  Thomas A C Newton 2 vuotta ago Vastaa

  Fanako-näennäis-suvaitsevainen stalinistinen totalitarismi on pelottavinta mitä olen toistaiseksi 45 elämänvuoteni aikana kohdannut.
  Se on myös aivan selvästi ihmiskunnan ja ihmisyyden suurin uhka. Nyt ollaan hyvinvointia ja todellista tasa-arvoa sekä tieteellisyyden ja järjen ääntä vetämässä kovaa vauhtia vessasta alas näidn sos-dem-puna-viher-kommunisti-stallareiden toimesta.

  Todella synkkiä tulevaisuuden näkymiä on luvassa jos näitä järkensä, logiikkan ja kohtuuden menettäneitä ”suvakkeja” ei laiteta kovalla kädellä ruotuun ja pian.

 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Oli kyllä otsasuonta pullistava haastattelu. Jos jotain Petersonin luonteessa ihailen, niin tuota rauhallisuutta ja rationaalisuutta, jonka tämä pystyy säilyttämään vaikka koko haastattelun tämä joutui käytännössä vain oikomaan haastattelijan tekemiä vääriä tulkintoja.

  Katsojana tekisi jo mieli raivota Newmanille päin naamaa, mutta Peterson vain istuu rauhassa tuolissaan ja torjuu hyökkäyksen toisensa jälkeen silkalla logiikalla.

 • author avatar
  JN 2 vuotta ago Vastaa

  Mielenkiintoista että jätit kokoomuslaiset pois listalta. En ymmärrä miksi. Siinä eivät ne muutamat vastarannankiisket willerydmanit ja hjallikset paljoa paina kun enemmistön muodostavat feministicuckservatiivit ajavat ”järkensä, logiikan ja kohtuuden menettänyttä” linjaansa täysillä fantsutellen.

 • author avatar
  Pasi Pulkkinen 2 vuotta ago Vastaa

  Oikeistolainen älykkö on kuin ”neitsythuora”, yhtä todennäköinen, ja tässä sellainen on. Peterson illa on annettavaa yksilölle hänen ongelmissaan, eikä häntä vastaan kannata lähettää keskinkertaista väittelijää. Yhteiskunnan kehittämiseen hänen aatteillaan ei kuitenkaan ole juuri arvoa, kuten ei talousliberaalilla ideologiallakaan.

  Yksilöllisyyden korostaminen ja yhteisöllisyyden luoma kehitys pitää olla tasapainossa. Tätä Peterson ei edusta.

  • author avatar
   Urho Murjanen 2 vuotta ago Vastaa

   ”Yksilöllisyyden korostaminen ja yhteisöllisyyden luoma kehitys pitää olla tasapainossa. Tätä Peterson ei edusta.”

   Käsittääkseni tuota edustaa hyvin suuressa määrin hänen esikoisteoksensa (ja siitä tehty kurssisarja) Maps of Meaning. Yksilön asemaa kulttuurin muokkaajana, sitä miten yhteiskunnan normien tyrannia/suojelu ja luonto/kaaos/vapaus vuorovaikuttavat.

 • author avatar
  Jaska 2 vuotta ago Vastaa

  En tiedä on medioilla tapana valita yleisölle sopivat uutiset ja jättää julkaisematta sopimattomia , mutta Petersonin nimen mainitseminen erään blogitekstin kommentointiosuudessa johti kyllä koko kommentin deletointiin. Kommenttini ei ollut millään lailla mahdollista tulkita loukkaavaksi , ehkä se olikin tylsä….

 • author avatar
  LR 2 vuotta ago Vastaa

  Veikkaan että Petersonin käsittely on tällä hetkellä aika korkealla valtamedian agendalla. Mutta viimeiseen asti vaietaan ja sitten isketään täyslaidallinen ajan vaivalla rakennettuja fasismisyytöksiä yms miehen suuntaan, monen suomalaisen ”asiantuntijan” suulla. Tai tämä on minun veikkaukseni.

 • author avatar
  Dupont 2 vuotta ago Vastaa

  Tyypillinen toimittaja sinänsä. Yrittää jatkuvasti työntää Petersonille sanoja hänen suuhunsa. Tosin saa verbaalisesti turpiinsa.

 • author avatar
  Jaakko Jaakkola 2 vuotta ago Vastaa

  Mieleeni tuli Halla-aho pressiklubissa aikoinaan jossa 2 vanhaa stalinistia puhui mitä sattuu ja JH-A tyrmäsi stalinistit noin 100-0

 • author avatar
  Bogreol 2 vuotta ago Vastaa

  Valtamedia välttelee näin ison ilmiön esilletuomista, jordanpetersonit ovat raja, minkä takana poliittinen korrektius ei enää toimi, eikä leimakirveet osu kohteeseensa. Parasta pysyä erossa niin saa kuplassa kellua ja hyvesignaloida. Kun joku puolustaa perinteistä länsimaista sivilisaatiota, arvostaa juutalais-kristillisiä perinteitä ja on arvokonservatiivi, ja osaa vielä pitää puoliaan median ylimielisiä hyökkäyksiä vastaan ja vaatii sananvapautta itselleen siinä missä toimittajallekin, on se liikaa perinteiselle nuo arvot hylänneelle ja täysin turmeltuneelle ideologiselle medialle, joka haluaa vain pakkosyöttää omaa totuuttaan.

  Meillä puhutaan paljon polarisaatiosta, netissä on sosiaalisia alustoja, joista ihmiset poimivat ajattelua, mitä eivät koskaan kuule yleisradiokanavilta, mutta eivät pääse niistä julkisilla areenoilla puhumaan, koska julkiset tiedotusvälineet eivät ole kiinnostuneita noilta alustoilta tulevasta sisällöstä, ellei se ole jotain tyhjänpäiväistä, muotiblogeja, julkkistubettajia, paheksuttavaksi nostettuja ”vihapuhujia”. Valtamedia tuomitsee niin herkästi valheeksi sellaistakin mikä on faktaa, eikä saavuta Jordan Petersonin tasoisen tekijän laatua ja syvällisyyttä.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 2 vuotta ago Vastaa

  No olihan tuon naisen ajatuksen juoksunopeus aivan eri luokkaa kuin samantapaista työtä tekevien suomalaistoimittajatarien.
  Mutta sekään ei riittänyt tällä kertaa kovatuloiselle miehelle.

  • author avatar
   Juha 2 vuotta ago Vastaa

   Joo…

   Ihan sain ajoissa kiinni siitä pohjalla olevasta ajatuksesta, kun toimittaja kyseli, että miksei sitten yritykset suosisi enemmän feminiinisiä piirteitä. Se oli oikeasti pätevä kysymys, ja haastateltavan vastaus oli myös pätevä todetessaan vain, että tähän mennessä ei voi osoittaa, että piirteet ennustaisivat menestystä. Tuossa oli mielestäni menetetty paikka hyvään jatkokeskusteluun.

   Mikäli Newman olisi valmistautunut paremmin, niin keskustelu olisi oikeasti ollut hedelmällisempää, mutta tuo oli esimerkiksi hyvä kysymys. Tässä oikeasti kaipaa vanhal liiton (mennään varmaan 1800-luvulta aina antiikin aikaan) filosofiseen väittelyyn.

   Hyvä filosofinen kysymyksenasettely tuntuu olevan katoavaa kansanperinnettä, ja toivoisi edes journalistien pitävän tätä yllä.

   • author avatar
    Kimmo Korpijaakko 2 vuotta ago Vastaa

    Peterson oli ehfottanut jatkokeskusteluja haastattelun jälkeen.
    Hän olisi halunnut todistaa faktoilla, omat vastauksensa ja korostaa ettei halunnut ” voittaa” Newmania, vaan ainoastaan oikaista väärät johtopäätökset jne.
    Tapaaminen ei kiinnostanut Newmania.

 • author avatar
  Jamppa 2 vuotta ago Vastaa

  Kiitos tästä! Näitä Petersoneja vois joku kääntää urakalla enemmänkin. Tekis siinä ison palveluksen, On se niin älykäs, tarkkasanainen, jäsentää kuulijoiden ajatuksia, avaa kirurgin tarkkuudella tätä uusvasemmiston peliä. Tekis Suomalaisille hyvää kuulla, jonkun näin kovan proffatason jäbän ajatuksia.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.