Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Terestroika: Rasistiset lastenohjelmat ja Heinämäkigate

By | 28.4.2018
13 Comments
 • author avatar
  PH 2 vuotta ago Vastaa

  Hyvä kirjoitus. Alkaa olla todella epätervettä meininkiä.

  ”Ehkäpä eniten minua huolestuttava asia tässä koko tapauksessa on se, että tiedonvälityksen avoimuutta ja kansalaiskeskustelua edistävä Yle teki hätiköidyt johtopäätökset ilman syvempää kriittistä analyysiä saati minkäänlaista kansalaiskeskustelua.” Tässä tiivistyy se suurin ongelma. Kuka tahansa saa toki loukkaantua mistä haluaa, mutta että Yle menee HETI mukaan moiseen touhuun. Olisi jo aika ajaa kyseinen laitos alas, ja käyttää verorahat johonkin muuhun. On jo lähtökohtaisesti muutenkin käsittämätöntä että pakollisella verolla voidaan rahoittaa esim. viihdeohjelmia.

 • author avatar
  aavee 2 vuotta ago Vastaa

  Viisaammat ovat puhuneet ja hyllyttäneet.Valtaväestö sai ansionsa mukaan. Todisteita rasistisuudesta ei tarvitse esittää. Tämä päivä oli hyvä päivä kuolla. Ugh.

 • author avatar
  herkkäkorva 2 vuotta ago Vastaa

  …antoivat asiasta palautetta? kuuntelemme heitä? .ja ylessä ollaan niin n#####riä. että,,,,,
  milloin tavis-suomalainen saa äänensä kuuluviin ? milloin yle on huomaavainen ja siirtää kaikki kellarista nostetut ja sataan kertaan näytetyt natsi-ohjelmat kaatopaikalle?

 • author avatar
  Heino Naumanen 2 vuotta ago Vastaa

  YLE on korostanut olevansa eduskunnan media. Ja toimii verovaroin TV-lupamaksun poistuttua. Siis toiminta pitäisi olla demokraattista. Nyt yksi tapakiukuttelija määrää mitä tehdään.
  Luodun käytännön mukaan YLE:n pitää poistaa ohjelmistostaan kaikki ohjelmat missä näyttelijä esittää hahmoa mitä ei todellisuudessa ole. Jokin näyttelijän esittämän hahmon edustaja saattaa pahoittaa mielensä ja pillahtaa itkuun.
  Herra Heinämäki olisi kohta poistettu muutenkin. Maanviljelijät loukkaantuvat esitetystä hahmostaan.

 • author avatar
  IU 2 vuotta ago Vastaa

  Voisiko joku tehdä kansalaisaloitteen ”YLE pitää lakkauttaa”.

 • author avatar
  Sakke 2 vuotta ago Vastaa

  Kun nyt kulttuurisesta omimisesta puhutaan.
  Eikö kaapuihin pukeutuneet, kristittyyn perheeseen syntyneet ja muslimiksi ”palanneet” keski-ikäiset naiset ole nimenomaan niitä kulttuurin omijoita?

  • author avatar
   Dennis P Trump 2 vuotta ago Vastaa

   Ei kato kun se on juhlittava asia, että siirtyy vauvakoneeksi keskiaikaiseen kulttiin jossa ei ole reformia näkyvissä, mutta mietis jos vaikka sanotaan Saudeista pelastettaisiin muutama nainen suomi-ukkolle ja kaavut pois ja tasa-arvo voimaan, siitähän se poru nousisi ”länsimainen indokrinointi”.

 • author avatar
  LF 2 vuotta ago Vastaa

  . . . kuuntein radiosta (4.5. YLE) aihetta käsittelevää ohjelmaa ja kiitän luojaoletettuani, etten ole saamelainen enkä intiaani, jonka oikeuksia kokisin tarpeelliseksi ohjelmassa esiintynyneen naisenkaltaisen puolustavan. Sitäpaitsi lähes kaikki USA:n reservaateissa tapaavani intiaanit olivat enemmän tai vähemmän kännissä ja pahoin pelkään, että ihan syystäkin. Lappalaisista en tiedä mitään muuta kuin, että ne vihaavat susia ja ahmoja ja taitavat myös tykätä viinasta.

 • author avatar
  Petri Timperi 2 vuotta ago Vastaa

  Aivan mahtava analyysi kohusta, kiitos Tere. 95 % suomalaisista on asiasta samaa mieltä mutta onhan ennenkin nähty että tuo pieni vähemmistö pyörittää yhteiskuntaa juuri mainitsemiesi mekanismien kautta.

 • author avatar
  Intiaanikansaa olemme 2 vuotta ago Vastaa

  Suomalaisten alenpirotuisuuden osoittaminen valkoiseen germaaniseen rotuun nähden (pseudo) tieteellisesti oli 1800-luvulla Ruotsissa kehitettyjen rotuoppien kivijalka case. Suomalaiset, oiekastaan usein vain suomenkieliset, olivat liian samannäköisiä, joten tarvittiin kehittyneempää teoriaa ja tutkimusta. Myöhemmin saksalaiset sitten adoptoivat nämä teoriat ja sovelsivat laajemmin yhteiskuntapolitiikkaan tunnetuin seurauksin.

  Mm. Yhdysvalloissa nämä opit omaksuttiin siten, että suomalaisia ei pidetty alunperin valkoisina.

  Suomalainen tai suomen kielinen ei oikein pysty uskottavasti esiintymään muuna kuin vähemmistökansallisuutena, alkuperäiskansana. Meitä pitäisi verrata esimerkiksi Etelä Amerikan intiaaneihin Boliviassa. Enemmistökansaa määrällisesti, mutta vähemmistön ja alkuperäiskansan asemaa ei kukaan kiistä.

 • author avatar
  Mika Vähäkangas 2 vuotta ago Vastaa

  Ruotsissa asuvana törmään lähes päivittäin humoristisiin puukko- ja viinajuttuihin. En loukkaannu niistä, mutta kieltämättä esim. Bastuklubben-ohjelman stereotyyppiset Suomi-hahmot särähtivät korvaani vaikken niistä loukkaantunutkaan. Yksikään ohjelman tekijöistä ei muuten ole tietääkseni suomalaistaustainen. Voin ymmärtää, että moni ruotsinsuomalainen saattaa (!!!) loukkaantua ohjelmasta enkä ihmettele vaikka puukko- ja viinajutut loukkaisivat. Näin on varsinkin silloin jos arjessa kokee tai on kokenut rasismia ruotsalaisten taholta. Tässä on taustalla pitkä rasismin (mm. y.m. rotuluokituksia tehdessä muutamien ruotsalaisten ”tiedemiesten” tavoite oli todistaa, että suomalaiset ja saamelaiset eivät ole valkoisia) ja siirtomaavaltasuhteiden historia. Suomalaisten ja saamelaisten välillä on samankaltainen riiston, sorron ja rasismin historia, jossa suomalaiset ovat olleet sortavana osapuolena. Vastaavalla tavalla Pohjois-Amerikassa alkuperäisväestö on kärsinyt kolonialistisesta väkivallasta, maiden ryöstämisestä ja elinmahdollisuuksien viemisestä. Siinä määrin kun suomalaiset osaavat ammentaa historiallisista ja nykyhetken (esim. Ruotsi) kokemuksistaan syrjinnästä voisi kuvitella, että pystyisimme eläytymään muiden rasismin ja kolonialismin kohteeksi joutuneiden asemaan. Jos emme siihen pysty, meidän on parasta jättää kommentoiminen niille jotka siihen pystyvät. Se johtaa siihen, että meiltä keski-ikäisiltä heteromiehiltä kielletään monia asioita: emme enää saa hakata vaimoa, antaa remmiä lapsillemme, heittää lyhytkasvuisia ihmisiä pubissa emmekä edes parjata homoja.
  Micke

  • author avatar
   Jalle 2 vuotta ago Vastaa

   Mika. Lainaus tekstistäsi: ”Taustalla on pitkä rasismin, kolonialismin ja ”tiedemiesten” …historia”.

   Kun taas ideologia vähemmistöjen ja sitä sortavan valkoisen enemmistön, ja tästä konfliktista synnytettävän luokkataistelun taustalla on marxismi. tarkemmin uusmarxilaisuus. Uusmaxilaisen ajattelun keskiössä on juuri tämän asetelman kärjistäminen., jossa ei lupaa vähemmistöiltä tarvitse juuri kysyä, eikä siinä mitään logiikkaakaan tarvitse olla. Uusvasemmiston agressiivinen vähemmistöjen puolustamisen perimmäiset tavoitteet löytyvät itse aatteesta, jonka tuottamat inhimilliset kärsimykset lähihistoriassa ovat valtavat.

   Sananvapauteen, demokratiaan ja länsimaisiin arvoihin kuuluu se, että keski-ikäisellä heteromiehellä on oikeus heitellä kääpiöitä pubiissa, jos siihen on kääpiöltä saatu lupa. Hyviin tapoihin se ei tietenkään kuulu. Nuo muut, ”keski-ikäisen heteromiehen oikeudet”, mitä luettelit, vaimon hakkaminen ja lapsen väkivaltainen kohtelu on (kaikissa länsimaissa) laissa kiellettyä. Ollut jo pitkään.

   • author avatar
    Tom 2 vuotta ago Vastaa

    Tässä intiaani-vähemmistön ja valtaväestön välisessä konfliktissa erä-voitto meni vasemmistolle, uusmarxilaiset -demokraatit 100-0. Olisi hyvä, jos demokraattien joukkueeseen saataisiin lisää väkeä, koska parhaat pelaajat ovat vielä vaihtopenkillä ihan hiljaa.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.