Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Virittikö Yle ansan kansanedustaja Susanna Koskelle?

By | 31.7.2018
15 Comments
 • author avatar
  Eerikki 2 vuotta ago Vastaa

  Mainio, asiallinen ja tutkiva kirjoitus, kiitos PB.

  Valitettavasti ei voi Yleen luottaa, vaan kannattaa lukea myös muita lähteitä.

  Tässä eräs tapaus:
  http://www.ansa.it/english/news/2018/07/30/osakue-attacked-racism-was-the-motive-says-athlete_54a6ae07-bdc0-4920-b162-6f2e1bf42314.html
  Ja Ylellä urheilijan silmä jo leikattiin:
  https://yle.fi/urheilu/3-10329770

  Muutama mätä peruna pilaa koko sadon ja niin on valitettavasti myös Ylellä käynyt. On turha kuvitella, että vastuullinen journalismi -logo pelastaa enää, koska internetin aikakaudella tiedon saa helposti muualta ja valheista jää kiinni.

 • author avatar
  Tyrmistynyt 2 vuotta ago Vastaa

  Tämä on mielestäni erittäin merkittävä paljastus, ja siksi haluan esittää kolme huomiota:

  1) Tällaisissa asioissa on aina hyvä miettiä asiaa päinvastoin: Yle käyttäisi maahanmuuton asiantuntijoina persuaktiiveja ja ns satunnaiset kadunkulkijat olisivatkin hommaforumin väkeä, miltä kuulostaisi?

  2) Suurella kunnioituksella blogistia kohtaan, mutta kertoo mielestäni jotain suomalaisista ammattijournalisteista, että tällainen paljastus tulee nimimerkillä tehtävässä blogissa eikä ns varsinaisessa mediassa, vaikka tapaus herätti aikanaan melkoisen valtakunnallisen haloon. En vain vielä ole varma, kertooko tämä enemmän toimittajien ammattitaidosta vai tahtotilasta. Vanha sanonta ei korppi korpin silmää noki muistuu myös mieleen.

  3) Paljastus tulee kiusalliseen aikaan, kun rapakon takana kina valeuutisista on taas pinnalla ja meilläkin tiedotusvälineet ovat leimanneet puheet median puolueellisuudesta harhaisiksi puheiksi. Minkälainen mahtaa olla tässä tilanteessa toimittajien motivaatio ryhtyä tekemään näistä esimerkeistä uutista, se kun tekisi kaikille selväksi, että Suomen mediakin on vähintäänkin selvästi puolueellinen, ellei suorastaan harhaanjohtava.

 • author avatar
  Joopajoo 2 vuotta ago Vastaa

  Hyvä kirjoitus. Senverran härskiä toimintaa verovaroin kustannetulta mediatalolta (joka vielä lätkii niitä ”vastuullista propagandajournalismia”-leimojaan joka paikkaan kuin DDR:ssä konsanaan) että kannattaa laittaa juttuvinkkinä ainakin kilpaileviin (MTV, Iltalehti, Iltasanomat yms) toimjoihin.

  Sinänsä ei olisi mikään yllätys vaikka eivät vaivautuisi nolaamaan ammatti- ja aatetovereitaan, mutta yrittää pitää kuitenkin.

 • author avatar
  joonas 2 vuotta ago Vastaa

  Tyrmistyneelle vastaheitto:
  …”paljastus tulee nimimerkillä tehtävässä blogissa eikä ns varsinaisessa mediassa,”

  En pidättäisi henkeäni että kirjoituksessa olleita paljastuksia (tai ehkä vain pitäisi sanoa tosiasioita) tuotaisiin julki ns. vastuullisessa mediassa (vai millä nimellä yle, hs etc. itseään nyt nimittivätkään ). Joten ainoaksi julkaisukanavaksi jää vaihtoehtoinen media. Sitä paitsi tuota samaa on yritetty jo aiemmin, jonka seurauksena sivustolla on nyt virallinen, sisällöstä vastaava päätoimittaja. Ei tämä mikään täysin anonyymi paikka ole.

 • author avatar
  Väärä Tili 2 vuotta ago Vastaa

  Eikös tuon Anja Arvackan facebook-tili kannattaisi ilmiantaa, koska on todistetusti keksitty nimi.

 • author avatar
  Journalistisen objektiivisuuden puolesta 2 vuotta ago Vastaa

  Huoh. Olipa nillitystä tämä artikkeli. Pata kattilaa soimaa jne. Pb:n artikkelin asiasisältö olisi mahtunut kahteen lauseeseen: ”Pimittääkö / ylenkatsooko Yle haastateltavien taustoja? Ylen käytäntöjä tulee parantaa”. Loppu 99% Pb:n artikkelista oli niin tolkuttoman tylsää poliittisideologisesti värittynyttä mässäilyä ja noitavainoparanoian lietsontaa, että Pb ampui itseään jälleen jalkaan sillä, että vei artikkelin journalistiselta objektiivisuudelta kokonaan uskottavuuden. Ts. vähän sellainen pata kattilaa soimaa meno, jossa Pb ei ainakaan omalla esimerkillään kajasta Ylelle toivoa paremmasta. Mikä on aidosti harmi sillä artikkelin ydinpointti (Ylen journalistinen objektiivisuus) on puoluepoliittisesti neutraalistikin tarkasteltuna varsin tärkeä esiin nosto.

  • author avatar
   MAGA 2 vuotta ago Vastaa

   Vähän pointti missattu… PB on lähinnä harastus pohjalta oleva ns. Klassisten liberaalien satiiri sivusto joka ei saa senttiäkäään valtiolta…
   Parempaa journalismia täällä on kuin 90% Suomen mediassa, jopa YLEllä saa nykyään lukea 2/3 jonkun blogia ennen uutista.

 • author avatar
  Kyllästynyt 2 vuotta ago Vastaa

  Twitterissä: Yle teki sen taas. Eilistä lentokonespedeilyä kommentoimaan otettiin studioon ”tutkijana” Erna Bodström, joka on tunnetusti Right to live/Stop deportations -piireissä pyörivä ”ihmisoikeusaktivisti”. Tämä ei ollut todellakaan ensimmäinen kerta.

 • author avatar
  Jussi Saramo 2 vuotta ago Vastaa

  Todellisia paljastuksia teillä!

  JHL-aktiivi oli tv:ssä JHL:n paidassa ja Susanna Kosken kanssa ollut pukeutui Ylelle ”kuka kuuntelee köyhää” -paitaan.

  YLE:n salailu ja ansojen teko vaikuttaa melkoisen amatöörimäiseltä, tuon näyttävämmin on vaikea kertoa mihin sijoittuu. Taitaa sittenkin olla niin, että teidän äärioikeistolainen sivustonne on lopullisesti vajonnut MV-lehden ja Suomen Uutisten tasolle.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Parahin Vantaan kaupunginvaltuutettu Jussi Saramo (vas.), ikävää että mediaa ei saisi sinun mielestäsi kritisoida. Mieleeni tulee montakin aatesuuntaasi edustavaa maata, joissa on ajateltu samoin.

   Me Päivän Byrokraatissa arvostamme kuitenkin enemmän vapaata mielipiteen muodostusta ja sen ilmaisua. Vaikka juuri kommunistina/sosialistina (mitä ilmaisua itse mieluiten käytät?) todistit mukavasti oikeaksi tämänpäiväisen, niin ikään Yleisradiota koskevan kirjoituksemme aksiooman vasemmiston rakastamien leimakirveiden käytöstä, vastaanpa kuitenkin kohteliaasti tuohon väittämääsi. Ei, Päivän Byrokraatti ei ole ääri- yhtään mitään, vaan edustaa aatesuuntana klassista liberalismia, ja rakennamme juttumme yksilönvapauksien, sananvapauden, tasa-arvon ja vapaan markkinatalousyhteiskunnan puolustamiselle. Jos nyt kuitenkin ääriliikkeistä puhutaan, niin se Vasemmistoliitto…

   No, eipä mennä siihen nyt, palataan aiheeseen vaikka joskus myöhemmin. Mukavaa hellepäivää, muista hakeutua varjoon – olet ehkä sen tarpeessa!

 • author avatar
  Hoki 2 vuotta ago Vastaa

  Tämäkin juontaa hyvin juurensa, toimittaja koulutuksesta, nähtävästi sinne hakeutuu suuri osa vasemman puolen kulkijoita kuten myös opetussektorille onneksi niin sanottu 5th estate eli UUSmedia kuten PB tunkee läpi, koska ihmiset tunnistavat että hetkinen eihän nämä jutut nyt näin voi olla.

 • author avatar

  Olen miettinyt pidempään Patek Philippe kellon hankintaa, taidan ostaa sen ihan piruillakseni Anna Tikkanen/Arvackalle, kellosta kuva hänelle sitten kun se on ranteessa.

 • author avatar
  Miina Harava 2 vuotta ago Vastaa

  Anja Arvacka on näköjään muuttanut profiilinsa nimeksi Kata Kovacs.
  Kata on kova tyttö jakamaan julkaisuja, viimeisen vuorokauden aikana yli 40 kpl. Kova homma ilman tietokonettakin.

  • author avatar
   Kari Vatanen 1 vuosi ago Vastaa

   Onko ay-aktiivi jotenkin vääränlainen työtön? Minulle ei ole selvinnyt syytä, miksi en mielestänne olisi voinut osallistua A-studiossa keskusteluun, joka koski minua, työtöntä miestä. Verkkouutisten kanta oli myös yhtä erikoinen kuin teidänkin.

 • author avatar
  Jure 2 vuotta ago Vastaa

  Kovacs on kade.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.