Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Mikko Kärnän kansalaisaloite: lisää veroja suomalaisille, lisää tukia Keskustan kannattajille

By | 16.9.2018
6 Comments
 • author avatar
  Mika 2 vuotta ago Vastaa

  Eli jokaista panostettua kahta euroa kohden tulee tuloverotettavaa tulosta yhden euron verran? Eli ilman tukea tuo yhden euron tulo olisi yksi euro tappiota. Eli teidän mielestä tuet pitäisi poistaa ja viljelijöiden pitäisi maksaa siitä, että saavat viljellä vai kenties ruuan hintaa pitäisi nostaa kaupassa 30-50%? EU:hun liityttäessä ruoan hinta puolitettiin ja tuo maanviljelijän tulonmenetys korvattiin maataloustuilla, tämä vain ja ainoastaan siksi, että ruoka olisi kuluttajalle halvempaa. Tänä päivänä maataloutta tuetaan samaisesta syystä ympäri maailmaa ja näin ollen yhdessä maassa maataloustuista luopuminen tuhoaisi maan elintarvikkeiden kilpailukyvyn ulkomaisiin verrattuna. Ja sittenpä loppuisi alkutuotanto täältä ja iso osa välillisistä 300000 työpaikasta..

 • author avatar
  John H 2 vuotta ago Vastaa

  Mika: Jos perustan kahvilan ja myisin kahvia 1€ tappiolla. Kuuluisiko minun A) Itkeä valtion tukien perään B) miettiä pitäisikö myydä kahvia voitolla vai lopettaa koko myyminen?

 • author avatar
  Ollie 2 vuotta ago Vastaa

  Mika: Jos oikein muistan, tukiaisia maksettiin jo ennen EU:ta.

  Miksi viljelijät eivät perustaisi tilakauppaketjua ja osuustoiminnallista tuotantoa, kuten meijereitä ja lihavalmistetehtaita?

  • author avatar
   ksee 2 vuotta ago Vastaa

   Että ihan osuustoimintaa pitäisi panna pystyyn… ketkähän mahtavat omistaa vaikkapa Valion?

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Valio#Omistajat

   • author avatar
    ksee 2 vuotta ago Vastaa

    Ehkä voisi ihmetellä miten maanviljelijät ovat joutuneet halpuutusten riivaamiksi ja maatilojen kannattavuus on vähän sitä sun tätä – kun merkittävä osa suomalaisesta elintarviketeollisuudesta on tuottajien osuustoiminnasta lähtöisin ja monissa tapauksissa edelleenkin tuottajaosuuskuntien omistuksessa tai ainakin määräysvallassa.

    No, ehkä kyseessä on vain se, että maajussit hoitavat busineksiaan samalla rautaisella liike-elämän taidolla, jolla tilatkin on saatu varsinaiseen kukoistukseen. Tietysti, kun on tottunut toimimaan vuosikymmenien ajan suljetuilla markkinoilla osana korporatistista tulonautomaattia, niin eihän sitä heti opi markkinatalouden tavoille (kuten vaikka Valion seikkailut Kilpailuviraston kanssa osoittavat…)

    Ehkä olisi jo aika räjäyttää nykyinen maatalous- ja elintarviketeollisuuskombinaatti – mitään uudistumiskykyä kun ei näytä olevan näköpiirissä.

 • author avatar
  Heino Naumanen 2 vuotta ago Vastaa

  Eipä ole lappilaisen varakansaedustajan ensimmäinen möläytys.
  -Oli lähdössä Venäjälle vaalitarkkailijaksi kun tuli uskottavan näköinen kutsu. Lähettäjä oli Venäjä-mielinen Puolalaisjärjestö.
  -Poltteli metsässä nuotiota metsäpalovaroituksen aikana.
  -Kiukuttelu kun Paavo V. tuli takaisin eduskuntaan.
  -Katalonian itsenäisyyden tunnustaminen

  Milloin Sipilä sanoo Kärnälle: ””Mikko, kun sinulla on asiaa, pidä kädet taskuissa ja suu kiinni.”

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.