Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Helsinki haluaa kaventaa Lauttasaaren siltaa, jotta kalastajien perkuujätteille tulee tilaa

By | 14.10.2018
39 Comments
 • author avatar
  ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

  Muualla maailmassa rahaa käytetään liikenneyhteyksien parantamiseen, Helsingissä liikenneyhteyksien huonontamiseen. Lauttasaaren kohdalla tulos saattaa loulta olla myönteinen, jos asia viedään johdonmukaiseen päätökseensä. Liikenneyhteyksien huonontamisen tuloksena työpaikat poistuvat Helsingin niemeltä, Melkoinen osa niistä siirtyy Espooseen. Kun lauttasaarelaisista melkoinen osa käy jo nyt töissä Espoossa, loputkin suuntaavat työmatkansa sinne. Tämän jälkeen Lauutsaari voidaankin luontevasti liittää Espooseen ja silta voidaan jättää kokonaan kalastajien onkipaikaksi.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Lauttasaaren liittäminen Espooseen on tutkimisen arvoinen ehdotus. Todennäköisesti se saisi myös saarelaisten keskuudessa kovasti kannatusta.

   • author avatar
    Ossi Hjelt 2 vuotta ago Vastaa

    Ei ikinä. Ainoa espoolaista ällöttävämpi olento on rantaespoolainen.

    Tietullit eurooppalaiseen tapaan Koivusaareen. Siinä tutkimisen arvoinen ehdotus.

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

     Tähän kuuluisi varmaankin vastata samaan ylimieliseen tapaan kuin mitä vihreät yleensä itse: ”jos ei kelpaa, niin muuta muualle”.

     • author avatar
      Ossi 2 vuotta ago

      Riittää että vastaus on oikeamielinen. On vähintäänkin oikeudenmukaista helsinkiläisille että espoolaiset edes jollain muotoa osallistuvat niin innokkaasti käyttämänsä infran kustannuksiin

    • author avatar
     Maurizio 2 vuotta ago Vastaa

     ”Ainoa espoolaista ällöttävämpi olento on rantaespoolainen.”

     Ja vielä näitäkin ällöttävämpi on keskiverto helsinkiläinen soijalattevihreä pseudointelletkuelli jalkakäytäväjopoilija.

 • author avatar
  anomuumi 2 vuotta ago Vastaa

  Hei, mielenkiintoinen kirjoitus. Huomauttaisin nyt vain lyhyesti liikennemääristä ja väestönkasvusta. Viittaat tuossa v. 2015 liikennemääriin sillalla (reilu 16000 ajon/vrk), virasto ilmeisesti tämän vuoden määriin. Viime vuonna ajoneuvojen määrä oli sillalla n. 13000/vrk (Liikenne Helsingissä 2017). Vertailun vuoksi 2010 ajoneuvoja kulki sillalla 18500/vrk. Samanaikaisesti, vuodesta 2010 vuodenvaihteeseen 2017/2018 Lauttasaaren asukasluku on kasvanut n. 4000 asukkaalla (Helsinki alueittain 2016, Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2017/2018). Lähitulevaisuudessa odotettu asukasmäärän kasvu saarella on 3000-4000:n luokkaa.

  Toki uudessa yleiskaavassa on edellytykset suurempaan asuinrakentamiseen ja väestönkasvuun, joka toivottavasti toteutuu – kysyntää riittää – mutta realistinen aikaperspektiivi tämän kasvun toteutumiselle lienee sillan tätä nyt suunniteltavaa seuraavan korjauksen aikoihin, jolloin tarpeita voidaan taas tarkastella uudelleen. Todennäköisesti yleiskaavan toteuttaminen edellyttäisi monien muidenkin uusien liikenneratkaisujen tarkastelua, erityisesti nykyistä raskaampia julkisen liikenteen yhteyksiä saareen.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Samaten on laskenut polkupyöräilijöiden määrä. Yksittäisten vuosien lukuihin vaikuttaa Helsingissä kulloinkin käynnissä olevat tietyöt, ja vertailukelpoisuus on siksi heikkoa. Liikenne ohjautuu välillä eri uomille, kun autoilijat koettavat välttää liikenteen tukkoja. Viittaamissasi luvuissa vaikuttaa mm. Mechelininkadun remontti.

   Se on kuitenkin selvää, että kun väkiluku kasvaa, kasvaa samaa vauhtia myös liikenne. Kaupungin vihreä liikennesuunnittelu toki väitti toisin, mutta oli taas väärässä Jätkäsaarenkin osalta.

 • author avatar
  Tomppa 2 vuotta ago Vastaa

  Olisikohan perusteltua ottaa polkupyörävero käyttöön kun polkupyöräilijöille tehdään näinkin paljon infraa?

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Harvoin PB mitään uusia veroja ehdottaa, mutta nyt on aika lähellä.

 • author avatar
  joni 2 vuotta ago Vastaa

  Jos suunnitelmaan tekee muistutuksen, niin pitääkö muistutuksen perustua johonkin kaupunginmenettelyvirheeseen tms. vai voiko muistutus olla yksinkertaisesti vain mielipiteenilmaisu: ”Sillan kaventamisessa ei ole mitään järkeä, vastustan sitä ehdottomasti”?

  Tuli tässä juuri vastaan konkreettinen esimerkki siitä kuinka kaupungin liikennettä terrorisoidaan. Ulkopaikkakuntalainen tuttava tuli ruoholahdesta itähelsinkiin. Navigaattorin tarjoama nopein reitti meni länsiväylä-kehä 1 kautta. Kilometrejä tuli tuplaten verrattuna kaupungin läpi ajamiseen. Siinä vihreyttä kerrakseen kun ajetaan tuplakilometrit sen takia että keskusta ja muu kaupunkialue on tehty tahallaan ajokelvottomaksi.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Muistutus on vapaamuotoinen ja koskee mitä tahansa muutosta, jonka kansalainen haluaa suunnitelmaan. Kaupungin puolelta ei siis tarvitse olla mitään virhettä, vaan muistutuksessa voidaan käsitellä suunnitelmaa esimerkiksi yksinkertaisesti siltä kannalta, miksi se on huono, ja miksi esimerkiksi tässä tapauksessa autokaistat tulisi säilyttää. Muistutuksista tulee osa päätöksentekoaineistoa.

  • author avatar
   Kökkö 2 vuotta ago Vastaa

   Sieltä sen ulkopaikkakuntalaisen kuuluukin ajaa: ei autoja kaivata lisää kaduille.

   Se autoton alue pitäisi saada vaan sen edellytyksenä olisivat kehämetro, pisararata ja autotunneli. Plus autolautat pois katajanokalta, eteläsatamasta ja jätkästä.

 • author avatar
  VarttiHullu 2 vuotta ago Vastaa

  Aika paljon Lauttasaaren siltaa(kin) pyöräilevänä, ja itseasaissa ympärivuotisesti fillaroin, en ole koskaan kokenut siltaa ahtaana tai muutenkaan vaikeana. Ja kas, kun se kokonaismäärä ei pyöräile siellä yhtaikaa.

  Ja talvella? Hah, kun Baanakin tippuu tuolloin muutamaan sataseen, niin aika ideologiselta liikkeeltä vaikuttaa taas kerran. Fillarointi on toki mukava tapa liikkua, mutta se on vain yksi tapa, jolla pääsee paikasta A paikkaan B. Siihen väliin ei ainakaan itsellä mahdu mitään ideologista statementtia.

  Olen siis petturi näiden aktivistipyöräiljöiden keskuudessa. En siis selvästi kuulu myöskään Otso Kivekäs -fanikuntaan, ja hyvä niin.

 • author avatar
  Maurizio 2 vuotta ago Vastaa

  Siis voi jumalauta. Tämä Helsingistanin byrokraattipaskasakki pitäisi saada oikeuteen, tai vähintäänkin poliittiseen vastuuseen muuttamalla virat äänestäjien mandaattiin perustuviksi luottamustehtäviksi. Siis ei saatana. MISSÄÄN sivistysvaltiossa EI VOIDA toimia näin!

  Mutta eihän tässä tietenkään ole kuin yksi ongelma. Ja se on se, ettei Suoli ole mikään sivistysvaltio taikka länsimaa. Samaa ryssää ollaan edelleen kuten silloin siirtomaanakin!

  • author avatar
   härmää 2 vuotta ago Vastaa

   kyllä täysin samaa mieltä.
   espoolaisilta voidaan kysyä miltä tuntuu istua ja savuttaa Ruoholahden sillalla joka aamu kun suunnittelijat väkisin raiskasivat ennen niin toimivan Ruoholahden kadun. nyt ruuhkat ulottuu länsiväylän päähän saakka.

   Ei kaupunkia tällatavoin suunnitella.
   vihreät ja etenkin sinnemäki tulisi esiin ja ottaisi vastuun mutta kun ei ole niitä kuuluisia.m…..ia niin sekin jää näkemättä.
   Helsingin kaupungisuunnttelijat ovat haihattelijoita ja todella ammattitaidottomia tuhertajia.
   Maailman metropoleissa tehdään liikenteen sujuvoittamiseksi paljon hyviä asioita. Täällä Suomessa mennään peräpää edellä.

 • author avatar
  Topi Enroos 2 vuotta ago Vastaa

  Yksi tarkentava kysymys: linkkaamassasi kaupungin selvittelyaineistossa todetaan, että sillan ylittää vuorokaudessa noin ”16 300 ajoneuvoa”, ja toteat liikenneinsinöörin todenneen, että yleensä yksi kaista riittää enintään 12 000 autolle vuorokaudessa. Viittaako tuo 16 300 siis pelkästään kaupunkiin päin menevään autoliikenteeseen? Jos ko. luku koostuisi sekä keskustaan menevästä että sieltä tulevasta autoliikenteestä, tarkoittaisi tämä tietenkin, että kumpaankin suuntaan kulkisi keskimäärin 8150 autoa vuorokaudessa, mikä puolestaan takoittaisi, että yhden kaistan kapasiteetti riittäisi enemmän kuin hyvin. Tekstistä ei tällä hetkellä saa selkeää kuvaa tässä suhteessa.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   16 300 on vertailukelpoinen luku ja yli sen määrän, jolla tie kuuluu suunnitella nelikaistaiseksi.

   • author avatar
    Topi Enroos 2 vuotta ago Vastaa

    Vastauksesi muistuttaa epäselvyydessään haukkumasi liikenneinsinöörin kapulakieltä, joten voisit paitsi vastata esittämääni kysymykseen, niin myös kertoa mitä tarkoitat sillä, että 16 300 on ”vertailukelpoinen luku” (verrattuna mihin siis), ja että se on ”yli sen määrän, jolla tie kuuluu suunnitella 4-kaistaiseksi”.

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

     Ei se ole mitään kapulakieltä. Liikennemäärä on ko. tiellä liikkuvien autojen määrä ilmoitettuna ajanjaksona. Ei siis mittaa yhtä suuntaa tai yhtä kaistaa, vaan suunnasta riippumatta autojen määrää ko. mittauskohdassa. Sama koskee pyöräliikenteen laskentatapaa.

     • author avatar
      Topi Enroos 2 vuotta ago

      Eli sillan ylittää vuorokaudessa keskimäärin 16300 autoa, mikä tarkoittaa, että yhden kaistan kapasiteetti riittää hyvin, jos 12000 autoa per kaista on sujuvuuden edellytys. Kannattaisi olla tarkka kun vetoaa lukuihin, varsinkin jos syyttää vastapuolta harhaanjohtavien lukujen käyttämisestä.

      Toisaalta vuorokauden keskiarvo ei kerro mitään siitä vetäisikö liikenne hyvin ruuhka-aikoina, jos kaupunkiin menisi vain yksi kaista. Kaikki tietävät, että silta on suurimman osan ajasta käytännössä tyhjä, joten ainoa relevantti kysymys lienee miten paljon autoja menee keskimäärin kaupunkiin päin nyt ja tulevaisuudessa ruuhka-aikoina, ja hidastuuko liikenne yksikaistaisuuden takia vai ei. Olen samaa mieltä siitä, että virkamiesten perustelut ykskaistaisuudelle (kalastajat/pyöräilijät jne.) eivät kestä päivänvaloa, mutta jos asia pitäisi ratkaista sen perusteella miten yksikaistaisuus vaikuttaa autoilun sujuvuuteen ruuhka-aikoina, sen voi selvittää vain toteuttamalla Mia Nygårdin ehdotus. Tosin tämäkin kokeilu pitäisi toteuttaa tilastotieteellisesti uskottavalla tavalla, nettikommentaattorit (niin vasemmalla kuin oikealla) kun katsovat asiaa ideologisesti värittyneiden lasien läpi.

     • author avatar
      Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago

      Ei ole 12 000 per kaista, vaan tieosuudella, jossa liikennemäärä ylittää 12 000 autoa / vrk, tie pyritään rakentamaan nelikaistaisena.

     • author avatar
      Ernest Hemingway 2 vuotta ago

      Koska tämä lukuihin nojaava keskustelu on hieman epäselvää, niin katsoin nopeasti kaupungin dataa koskien Lauttasaaren sillan autoliikennettä. Vuonna 2017 mittauspäivänä (arkipäivä syys-lokakuussa, jonka valinta perustellaan kaupungin sivuilla) kaupungin suuntaan meni 7687 autoa ja toiseen suuntaan 6873 autoa eli yhteensä noin 14 500 autoa. Ruuhkaisimpaan aikaan kaupunkiin meni enimmillään 276 autoa 15 minuutin aikajaksolla. Koska en ole liikenneinsinööri en osaa sanoa miten jouhevasti 276 autoa ylittäisivät sillan kaupunkiin päin 15 minuutin aikana, jos käytössä olisi vain yksi kaista. Tuli myös mieleen, että jos jonkinasteisia jonoja syntyisi Kaunin Kampelan valoihin/Lauttasaarentien poikkikatuihin yksikaistaisuuden takia, liikennevalojen ohjailulla jonoja voisi tehokkaasti purkaa niin että ruuhka syntyisi vasta Ruoholahdessa, kuten nyt tapahtuu. Ennen kuin yksikaistaisuuden suhteen voisi tehdä perusteltua päätöstä automäärien perusteella, pitäisi myös tietää miten metron käyttöönotto on vaikuttanut automääriin ruuhka-aikoina.

     • author avatar
      Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago

      Sanotaan se nyt suoraan: vain täysi idiootti poistaisi sillalta yhtään kaistaa, kun tilaa ei edes tarvita mihinkään muuhun. Lauttasaaren sillan liikenne jakautuu saaren puolella kahtia: puolet autoista jatkavat eteenpäin Lauttasaarentietä ja puolet menevät Meripuistotielle. Ruuhka on varma jo nykyliikenteellä, ja kun saarelle rakennetaan kymmeniä tuhansia uusia asuntoja, tehtävä moka on vielä suurempi kuin Jätkäsaaren suunnittelussa.

      Ylitin muuten sillan vartti sitten. Tilannekatsaus: 1 pyöräilijä, 5 onkijaa, 6 jalankulkijaa ja 18 autoa. Pyöräilijät luettelossa ensimmäisenä, koska heillä on Helsingissä erityisasema.

 • author avatar
  Manu Tupala 2 vuotta ago Vastaa

  En ole itse asiasta oikeastaan mitään mieltä, mutta liikenneviraston ennusteisiin yksityisautoilun lisääntymisestä suhtautuisin sillä varauksella, että ko. lisääntyminen perustuu spesifeille oletuksille, jotka olisi hyvä tuoda esiin siinä määrin kuin se on mahdollista. Lisäksi on selvää, että autoilun lisääntyminen ei tule jakautumaan tasaisesti valtakunnan tasolla ja yksittäisten kaupunkienkin kohdalla tulee olemaan isoja sisäisiä tässä suhteessa, jos lisääntyminen nyt ylipäätään toteutuu. Suhtautuisin siis liikenneviraston esittämiin lukuihin yhtä kriittisesti kuin PB suhtautuu stadin virkamiesten löyhiin puheisiin.

 • author avatar
  Kimmo Raitio 2 vuotta ago Vastaa

  Kuinka kapeaksi aiotaan purkaa?

 • author avatar
  seppo makkonen 2 vuotta ago Vastaa

  Byrokraatti, vastaa nyt Topi Enroosin asialliseen kysymykseen. Minä ihmettelin ihan samoja leväperäisiä ilmaisuja.

  • author avatar
   Maurizio 2 vuotta ago Vastaa

   Vastasi, kts. ylle.

 • author avatar
  'sillanrakentaja' 2 vuotta ago Vastaa

  Olen miettinyt monet kerrat, miksi tullimaksut (esim. silloilla) ovat tässä maassa niin vaikeita soveltaa ja käyttää…?! Mielestäni ’se maksaa, joka käytää’, oli se sitten lähes mitä tahansa, ja varsinkin yksityisautoilussa… – Veikkailen, että se tulisi ohjaamaan liikennekäyttäytymistämme enemmän kuin yhsessä mielessä tehokkaampaan, ekologisempaan ja mielekkäämpään suuntaan…, niin silloilla kuin ’turuilla ja toreilla…’! Luonnollisesti tämä vaatisi myös jo suuremman luokan remonttia verotuksessamme, mutta se on taas jo oma luku sinänsä… ;)

 • author avatar
  Nihilisti 2 vuotta ago Vastaa

  Lauttasaarelaiset on semmoista urpoa hipsteri porukkaa (jotkut parhaita ystäviäni), jotka elävät kuplassaan siksi ehdotan, että kielletään saarelta autot ja lyödään heille iso vastaanottokeskus ja iso kasa vuokrakämppiä. Lauttasaaren ”vihreä” kannatus on varmaan 90% mutta esimerkiksi kouluissa diversiteetti on muutaman tokenin luokkaa, missä vika?
  Siellähän jo nyt pyöräilijät ajelevat miten sattuu omilla säännöillään.

  Oikeasti kyllä ajattelin, että PB vetää aprillia väärässä kuussa mutta ei juma tottahan tuo oli, siis oikeasti kalastajia, miten kukaan kehtaa pokalla edes ehdottaa tota.

  Kaikille näille ”tullimaksu apinoille”, Suomessa on monta asiaa josta voisi ajatella ”miksi minä tästä maksan?” mutta kun olemme yhteisesti päättäneet kerätä kolehtia kaikilta yhteisen ”hyvän” puolesta. Veikkaanpa, että me vihatut espoolaiset maksetaan ihan tarpeeksi bensoissa ja autoveroissa, että pääsette tukkimaan tiet pyörillänne (kesäkuukausina).
  Mutta jos ihmiset haluavat avata kapitalistiselle ”sinä kulutat, sinä maksat” ajattelulle oven niin avataan sitten kunnolla.

  Onkohan ne miettineet edes sitä miten käy Helsingille kun etätyö yleistyy ja tulee halvemmaksi pamauttaa Espooseen teollisuushalli mihin on hyvät liikenneyhteydet itseohjautuvalla sähköautolla ja sinne jengi virtuaalilaseilla koppeihin töihin? Taitaa artisaani kahvilat ja vegaani-ruokalat jäädä ilman asiakkaita, mutta onpahan tilaa pyöräillä.

 • author avatar
  Janne Niemensivu 2 vuotta ago Vastaa

  Tämän linkin takaa löytyy Helsingin kaupungin edustajan haastattelu pyöräilijöiden määrästä sillalla.

  https://www.facebook.com/409268306202883/posts/523294534800259/

 • author avatar
  autoilija 2 vuotta ago Vastaa

  Ekologisuudesta: Polttoainevero kohdistuu tismalleen siihen, kuinka paljon autoilija saastuttaa. Lisäksi nykyaikainen henkilöauto aiheuttaa päästöjä suunnilleen saman verran kuin kaupunkiliikenteen bussit Helsingissä.

  Ruuhkamaksuja vastaan on monia syitä: 1) ihmisten valvonta lisääntyy, 2) järjestelmät maksavat, 3) Helsingin niemellä automäärät eivät ole kasvaneet kymmeniin vuosiin, ruuhkia ei juurikaan ole, vaan ne on saatu keinotekoisesti aikaan huonoilla liikennejärjestelyillä ja remonteilla, 5) autoilijat maksavat jo huomattavan suuria veroja autoilustaan, eikä veroista käytetä kuin pieni osa autoilijoiden hyväksi.

  Ennen kaikkea: Ei kukaan siellä pienessä ”ruuhkassa” huvikseen omassa autossaan istu, vaan sille on hyvin usein jokin järkevä peruste. Maksujen lisäämisellä varmasti saadaan vähennettyä liikennettä, mutta onko samalla laskettu hyvinvoinnin alentuminen kun tietyt ajot ja työt jäävät tekemättä?

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Juuri näin.

  • author avatar
   fdsjkarrekj 2 vuotta ago Vastaa

   Ei muuten kohdistu, ainakaan jos saasteiksi katsotaan myös ihmisille koituva haitta. Helsingin Mechelininkadusta asuu sadan metrin säteellä ehkä sata kertaa enemmän porukkaa kärsimässä melusaasteesta ja katupölystä kuin Tohmajärven Risteentiestä, mutta kuinka paljon enemmän edellisellä ajaminen kuluttaa polttoainetta?

   • author avatar
    Maurizio 2 vuotta ago Vastaa

    Joo, mutta silti autolijat maksavat ajelustaan huomattavasti enemmän kuin mitä saavat esim. tienhoitokustannuksina takaisin, eli ulkoishaitoista rahastetaan jo nyt aika kovalla kädellä. Mutta sekään ei tietenkään riitä autonvihaajapuolueelle!

    Ja tätä en sano siksi, että itse autoilisin keskustaan oikeastaan koskaan. Ei ole tarvetta, koska ruuhka-aikaiset työmatkat sujuvat julkisilla puolessa tunnissa, vaikka omakotialueelta tulenkin. Mutta kun niitä autonkäyttötapauksia on muunlaisiakin…

   • author avatar
    Puskarossi 2 vuotta ago Vastaa

    Kannattaa muuttaa takaisin Risteentielle, Mecelininkatu on kaupungissa. Lisäksi se on Länsisatamaliikenteen pääväylä pohjois/itä-suuntaan.
    Tyhmempi kuvittelisi, että liikennettä Mechelininkadulla ja siitä kolmos- ja nelostielle yritettäisiin sujuvoittaa, mutta nykyisillä viisailla järjestelyillä maksimoidaan paikalliset päästöt autojonojen seisoessa.

    Auoilijoiden verotaakka on jo yli järkevyyden ja varmasti yksi merkittävä syy Suomen korkeaan kustannustasoon, kertautuessaan tuotanto- ja ylläpitoketjussa. Muistakaa että _jokainen_ ostamanne tuote on vähintään kerran kumipyörien päällä ennen päätymistään ostoskoriinne. Eikä pesukoneenkorjaaja tule luoksenne sporalla.

   • author avatar
    fdsjkarrekj 2 vuotta ago Vastaa

    Maksavat tai eivät, pointtini oli, että polttoainevero on edellä mainitusta syystä kehno keino hinnoitella autoilua. Enkä ole kieltämässä autoilua vaan vaatimassa sen hinnoittelun järkevöittämistä.

    Mauriziolla tai Puskarossilla lienee joku vakuuttava lähde liittyen aiheeseen, kattavatko autoilun verot kaikki autoilun kustannukset. Pelkät valtion ja kuntien tienrakennusmenot eivät riitä, koska niihin ei lasketa maan markkinahintaa, liikennemelua, katupölyä tai kasvihuonekaasuja. Valtakunnanlaajuisesti ehkä kattavatkin, mutta tällöin melko turvallinen johtopäätös on, että Helsingissä autoilua tuetaan ja Tohmajärvellä verotetaan.

    Totta on, että kumipyöräliiikenteellä on tärkeä rooli tuotannossa ja yllläpidossa, mutta sen alihinnoittelun vastustaminen ei tarkoita tuotannon ja ylläpidon vastustamista sen enempää kuin maataloustukien vastustaminen ruoan vastustusta. Raitiovaunuja en maininnut missään, ja käsitykseni onkin, että kiskot ovat henkilöliikenteessä vanhentunut tekniikka.

    • author avatar
     R.W.Bergman 2 vuotta ago Vastaa

     Modernien henkilöautojen paikalliset päästöt ovat merkityksettömiä. Merkityksettömiä. Ne ovat niin pienet. Edes itsemurhaa ei onnistu tekemään laittamalla autotallin oven kiinni ja pitämällä auton käynnissä. Ei ole voinut pitkään aikaan.

     Jos parilla tienpätkällä Suomessa eli Mechelininkadulla, Mannerheimintiellä ja ehkä parilla muulla parin sadan metrin pätkällä on lieviä ilmanlaatuongelmia, nekin pääasiassa bussien, raskaan liikenteen, autoverotuksen aiheuttaman autokannan iän sekä liikenteen ruuhkauttamisen seurausta niin missä ongelma?

     Ihmiset voivat tehdä omat päätelmänsä ja valita asuinpaikkansa aika vapaasti, jos juuri noihin koko maan pariin harvaan ilmanlaatuongelmaiseen paikkaan muuttaa niin siinä vaiheessa kyllä kuulet minulta ilmaisun jota käytän erittäin harvoin: sitä saa mitä tilaa. Aika lahjakas täytyy olla että onnistuu juuri noihin paikkoihin muuttamaan, verottamaan autoilun iäkkääksi saastekannaksi, ja vielä ruuhkauttamaan liikenteen sekä sitten asiasta muita syyttää! Siinä on ihan turha syyttää autoilijoita.

     Modernien autojen päästöt ovat erittäin pieniä ja ne eivät käytännössä edes vaikuta ihmisiin ellei niitä kerää todella tehokkaasti pieniin keskittyneisiin kaupunkibulevardiränneihin.

     Ainoat henkilöautojen päästöt mistä ehkä oikeasti kannattaa enemmän välittääkin nykyään sekä nykykehitys huomioonottaen on CO2-päästöt, mutta niistäkin hihhuloidaan jo moninkertaisesti niiden alle 10% päästöosuuteen nähden, ja siihen nähden että autoala on käytännössä ainoa ala joka on vähentänyt radikaalisti kaikkia päästötasojaan viimeisten 40 vuoden aikana ja mikä uskomattominta jopa viimeisten 20 vuoden aikanakin vielä! Autoteollisuus on hoitanut tonttinsa, ja yhä vähentää päästöjään koko ajan radikaalisti. Ja täysin ilman Suomen viranomaisten tekoja, jotka faktisesti ovat haitanneet päästökehitystä.

     Hybridit, sähköautot, maakaasu- ja biokaasuautot ovat jo olemassa ja ne tulevat yleistymään. Jo bensiiniautot ovat riittävän vähäpäästöisiä jotta paikallisten, ihmisille suoraan haitallisten päästöjen osalta niiden voi sanoa olevan ongelmattomia sekä ok vaihtoehto muille kuin heille jotka asuvat törkeästi ihmisten hyvinvointi sekä tarvittava infra laiminlyöden rakennetuissa kaupunkien ylitiiviissä keskustahelveteissä.

     Henkilöautojen päästöjä on verrattu täysin valheellisin päästötiedoin: oikeasti modernit henkilöautot ovat julkisia vähäpäästöisempiä muutoin kuin aivan tiiveimmissä kaupunkikeskittymissä tietyillä massiivisesti käytetyillä reiteillä tiettyinä kellonaikoina. Ja ylitiiviit kaupunkikeskittymäthän ovat erittäin typeriä. Julkisten päästöihin ei ole laskettu niiden tien kuluttamisen ja metron osalta kiskojen ym. tekijöiden kautta aiheutuneita hiukkaspäästöjä. Eikö tutkimuset ole osoittaneet että metroasemalla seisoessa altistuu suuremmille saastepäästöille kuin tavallisen Suomalaisen tien laidalla seisoessa? Julkisilla ei pääse todellakaan suorinta reittiä, se nostaa kuljettu matkaa huomattavasti. Puhumattakaan siitä massiivisesta määrästä ’päästöjä’ ja haitasta mitä syntyy kun julkisilla hukkaantuu matka-aikaa sekä peruuntuneita suunnitelmia, harrastuksia sekä liikuntaa jätetään väliin, ja yleisesti ihmisten tehokkuus vähenee. Ei ole sattumaa että USA:n talouskasvuun tuli buumi henkilöautoilun myötä. Tiesitkö että Euroopassakin ennen henkilöautoja ihmisten keskimääräinen elinpiiri oli vain 20 km säde (tosin junaratojen ansiota on osa elinpiirin kasvusta, mutta huomattavasti vähemmän)!!!

     Henkilöautoilun vastaisuus on todella typerää ja täysin järjenvastaista. Se on lisäksi ihmisten vapaan tahdon vastaista ja pääosa nykyajatuksista kansankin keskuudessa on vuosikymmenten täysin valheellisen propagandan rummuttamisen tulosta (ja näiden ihmisten omalla kustannuksella syydetty tuota propagandaa!). Varsinkin nykyaikana kun minäkin olen jo yhden sähköauton omistanut ja ehtinyt myydäkin!

    • author avatar
     Puskarossi 2 vuotta ago Vastaa

     Alihinnoitteluväitettä en kyllä ymmärrä. Autoilusta perityt verot ja maksut kattavat jo 10% valtion budjetista. Ja ajattele, että jopa liikenteen sakkotulot oli Suomen valtion budjetissa 2018 172 M€…

     Mielestäni kaikki tuo on jo kohtuutonta, mutta sosialisti jatkaa kunnes muiden rahat on loppu.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.