Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Innostava tarina

By | 17.10.2018
13 Comments
 • author avatar
  Kalle 2 vuotta ago Vastaa

  Tässä kirjoituksessa on niin paljon räikeitä ja rumia kirjoitusvirheitä, että todellakin kirjoittaja on keskinkertainen ihminen. Mutta ihan hyvä, että nuori mies on elämässään onnistunut.

  • author avatar
   Vesseli 2 vuotta ago Vastaa

   Kirjoitusvirheet tekevät keskinkertaisen ihmisen?

   -Mitä tämä väite kertoo ja kenestä?

   • author avatar
    Kalle 2 vuotta ago Vastaa

    En väittänyt, että tekisivät.

    Maailma koostuu ihmisistä, jotka ovat alhaalla, keskellä ja ylhäällä. Siihen on kaikki rakennettu. Tilastollisesti ne ketkä ovat ylhäällä, osaavat kieliopin ja osaavat jopa kirjoittaa.

    Vesselin kyky ymmärtää luettua tekstiä viittaa siihen, että hänkin kuuluu keskinkertaisiin ihmisiin.

    • author avatar
     Nihilisti 2 vuotta ago Vastaa

     Kallella tuntuu olevan jonkun spectrumin autismi, koska lukiessasi inspiroivan kirjoituksen huomiosi kiinnittyy mitättömään asiaan jolla pystyit vielä vähättelemään toista ihmistä, kertoo empatian puutteesta (lievä sosiopatia?)

     Säälin sinua, toivottavasti autismiinkin saadaan jossain vaiheessa geenihoito tai oikeat lääkkeet.

     Mihis tilastoon sinä muuten oikein viittaat?

     Kyllä tässä universumissa se laskupää merkkaa enemmän kuin kirjoitetaanko sanat yhteen ja mihin tulee pilkut.

    • author avatar
     Reijo 2 vuotta ago Vastaa

     Tarkottaako ”ylhäällä olo” tässä kontekstissa sitä, että ao. ylhäisempi osaa paremmin jakaa esim. alhaisempien ja kieliopillisia virheitä tekevien, paremman tienaavien ja kaikilta muilta osin paremmin suoriutuvien rahat paremmin kuin henkilöt itse?

     Juuri tämä röyhkeä, ylimielinen, elitistinen ja näin muodoin typeryydessään surkea asetelma on vasemmistointellektuellismissa kaikista sietämättömintä.

     Ollaan täysin lillukanvarsissa itse asian suhteen, mutta tehdään joutavuudesta suurin hyve.

    • author avatar
     Jamie Norris 5 kuukautta ago Vastaa

     Ymmärrän ajattelutapasi Kalle. Olet mukavasti lokeroissasi. Lääkäreinä työskentelee paljon näitä oletettuja ylhäällä olevia, innottomia, vain työtään tekeviä. Heistä suurin osa on ammattinsa valinneet rahan takia ja lahjakkuuden mahdollistamana. Iso osa lääkikseen hakijoista pohtii lääkiksen ja oikiksen välillä. Kahden ihan erilaisen ammatin välillä. Intohimosta ei tietoakaan.

  • author avatar
   ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

   Jotkut näkevät tarnan, toiset näkevät kirjoitusvirheitä, kukin ominaislaatunsa mukaisesti

  • author avatar
   Reijo 2 vuotta ago Vastaa

   Jep.

   Parempi kuitenkin keskinkertainen ja menestynyt ja tienaava ihminen, kuin erehtymättömästi koulutettu ja virheetöntä tekstiä tuottava omasta mielestään parempi, mutta jonka kompetenssi ei yllä edes naulan lyömiseen puuhun.

 • author avatar
  seppo makkonen 2 vuotta ago Vastaa

  Kirjoituksessaan Vili Palola osoitti oikeaksi vanhan sanonnan ”kun ajattelee suuria, joskus saa aikaan suuria, kun ajattelee pieniä ei koskaan saa aikaan suuria”. Rohkee tyyppi tämä Vili, onnitteluni upeasta onnistumisesta.

  Mene sinä Kalle himaan saivartelemaan kirjoitusvirheistä, ei sulla ole kuitenkaan oma nahka pelissä missään jutussa

  • author avatar
   Kalle 2 vuotta ago Vastaa

   Ohhoh! Sinä siis tunnet minut? Kenties olen viisaimpia ja keskeisimpiä henkilöitä kansakunnassamme. Mistä sitä tietää…

   • author avatar
    Nalle 2 vuotta ago Vastaa

    Melkoinen pelle tämä Kalle. Pelle=Kalle. Kalle=Pelle. Aika hyvin rimmaakin. Ah autuutta.

 • author avatar
  juhani vinberg 2 vuotta ago Vastaa

  voikun kaikki entiset jääkiekkoilijat jaksaisivat thdä niinkuin vili palola, mutta tunnen monta, joille eivät opinnot eikä työelämä maistuneet,muttasitä paremmin maistui alkoholi muttaonnistumisen huumassa, olen itse lääkäri ja nyt eläkkeellä, lääkäriys on antoisa, mutta äärimmäisen rasittava työ

 • author avatar
  Nimeton 2 vuotta ago Vastaa

  Mukava tarina. Tiedätte hyvin ettei yksi tarina vahvista silti sitä, että menestyminen olisi edes pääosin kiinni yksilöstä itsestään.

  Oletteko muuten ajatelleet että lääkärit menestyvät”eriryisen hyvin lähinnä siitä syystä että heillä on taustalla vaikutusvaltainen ammattiliitto. Tässäkin mielessä esimerkki on mielestäni huono. Käytännössä tyypit sanelevat työehtonsa, koska tarjontaa lääkäreistä on liian vähän. Koulutusmäärät taas ovat pieniä, koska lääkäriliitto lobbaa ahkerasti ammatin vaativuudesta (vain parhaat kelpaavat lääkäriksi, homma on niiin vaativaa) ja poliitikot nielevät tuon moskan. Toisaalta ei hyväksytä että sairaanhoitaja voisi uusia triviaaleissa caseissa reseptejä ja vähentää näin lääkäreiltä työkuormaa. Sairaalassakin lääkärin tulee aina johtaa lääkäriä, lääkäreitä kun ei voi pomottaa ekonomi/DI, vaikkei lääkärin koulutus varsinaisesti noihin hommiin valmista (eipä tarvitse ihmetellä miksi sairaalat tuntuvat usein toimivan kovin tehottomasti…).Terveyskeskuslääkärinähän pärjää mainiosti myös ilman muodollista pätevyyttä (Laiho), n. tusina lääkevalmistetta ja vaikeissa caseissa jatkotukimuksiin. Koulutuspaikkoja vaikka aluksi +30% lisää, saadaan tämäkin rakenteellinen ongelma ratkaistua. Tällä hetkellä lääkärien menestystä maksavat kaikki veronmaksajat

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.