Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Lumi katosi, brittituristien kone kääntyi takaisin ja Enontekiölle annettiin yleisvaroitus

By | 5.12.2018
2 Comments
 • author avatar
  Namaste 2 vuotta ago Vastaa

  Tämä on jo jotenkin parodista, arvon PB.

  Tapauksen aikana Lapissa ei ollut yhtään lunta ja matkustajat maksoivat useita tuhansia yhdestä yöstä Lapissa, johon sisältyisi kaikennäköistä toimintaa joka edellyttäisi lunta. Ehkä Päivän Byrokraatille tämä tulee vähän yllätyksenä, mutta kelkkailu esimerkiksi vaatii lunta.

  Matkatoimisto tarjosi kaikille asiakkailleen vaihtoehtoisen päivän tulevaisuudessa (kun siellä Lapissa on lunta) matkallensa tai sitten täysimääräisen korvauksen.

  Nyt, jos ymmärrän oikein, Päivän Byrokraatin mielestä yksityisen yrityksen kannalta oikea ratkaisu olisi ollut se, että lentokone olisi jatkanut vain kohteeseensa matkaa ja matkustajat olisi jätetty lumettomaan Lappiin nauttimaan lumettomasta lomastansa. Tämä olisi luonut varmasti todella hyvää PR:ää matkatoimistolle eikä olisi ollut lainkaan kuluttajasuojalakeja vastaan Briteissä. Asiakkaat olisi olleet tyytyväisiä kaikin puolin ja niin edelleen.

  Täytyy sanoa, että julkisen sektorin kannalta ilmeisesti toiminta on aika tehokasta jos Päivän Byrokraatti ei enää kykene kuin antamaan palkintonsa yksityiselle taholle jonka toiminta oli vielä kaikkien muiden (paitsi Päivän Byrokraatin) kannalta täysin loogista. Aiheesta voi lukea lisää esimerkiksi täältä: https://metro.co.uk/2018/11/22/winter-holidays-to-lapland-cancelled-because-theres-hardly-any-snow-8165406/

 • author avatar
  Anna 1 vuosi ago Vastaa

  Sitä lumen määräähän ei mitenkään voinut tarkistaa ennen ku lähtee lentelemään, vaan oli pakko sekoittaa muu lentoliikenne ja lennonjohto tekemällä uukkari vähän ennen kohdetta. Tässä tuhlattiin lentäjän, lennonojohdon ja matkustajien aikaa aivan turhaan. Äly hoi älä jätä.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.