Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Yhteisöveron voisi poistaa, jos yritystuista luovuttaisiin

By | 3.2.2019
2 Comments
 • author avatar
  Nihilisti 1 vuosi ago Vastaa

  Kolmen suuren konsensuspolitiikka taas takaa sen ettei kukana tee mitään liian radikaalia (tämäkään oikeistohallitus ei uskaltanut koskea AY-liikkeisiin) ja jaetaan vuorotellen omille lemmikkiprojekteille rahat.

  Irlanti ja Luxemburg ovat käytännössä veronkierto maita joiden tapojen salliminen onkin mielenkiintoista EUn sisämarkkinoilla.

  Valtiontuet ovat vaikeita, koska niitä ei varsinaisesti pitäisi juurikaan olla mutta kun niitä kerta on pitäisi tukien olla ruokkia kasvavia pieniä yrityksiä.
  Isossa maailmassa (Amerikka) jaetaan hirveä määrä kaiken näköisiä tukia mutta kilpailu on kovaa
  ja siksi ihmiset palkkaavat entisiä virkamiehiä jotka päättivät tuista tekemään hakupapereita ja se toimii tietysti niiden yritysten
  kustannuksella jotka oikeasti hyötyisivät ja tuottaisivat eniten lisäarvoa tuista. On jopa osavaltioita, jotka käyttävät koko systeemiä hyväkseen lupaamalla 50-100% siitä mitä FED antaa mutta vain jos raha käytetään osavaltiossa.
  Veikkaan, että homma toimii Suomessa enemmän ”saunadiileillä” kuin paperisodalla, tosin moni pieniyritys ei edes varmaan
  tiedä että voisi hakea tukia.

  Koko systeemi kaipaisi ison remontin, mutta ei kukaan konsensuspoliitikassa halua edes koskea tikulla tähän ennen kuin rahat loppuvat, koska AY-liikkeiden verottomuus pitäisi ottaa tähän mukaan.
  Yritystuista suoraan luopuminen olisi kyllä huono asia koska tiedämme vasemmiston pistävän tämän herkun heti jakoon kaiken näköiseen julkiseen hömppään mikä tekisi uuden loven tulevaisuudeen budjetteihin.

  Jos Suomi meinaa kilpailla veroilla on tehtävä leikkauksia ja nostettava veroja muualla ja meidän poliitikkojen pikku palleilla näin ei tule tapahtumaan, koska kaikkia haluavat nauttia vallasta ja turvallisesta työstä ja jos tulee pikku stressi voi aina levätä puolivuotta ennen kuin palaa taas kyselytunnille riehumaan.

 • author avatar
  Maurice McTigue 1 vuosi ago Vastaa

  Tässä on PB:lle linkki vielä Irlantiakin paremmin hoidetusta hallinnon järjestämisestä.

  https://imprimis.hillsdale.edu/rolling-back-government-lessons-from-new-zealand/

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.