Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

EUROPARLAMENTTIVAALIT 2019 SUOSITUSLISTA

By | 14.5.2019
3 Comments
 • author avatar
  kainuulainen 11 kuukautta ago Vastaa

  Erikoista, että Kimmo ”Sharia” Sasi on tällä listalla.

  Muistin virkistämiseksi:”Eduskunnan perustusvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) kannattaa sharia-lain osittaista käyttöönottoa, Kotimaa-lehti kertoo.”

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010112612771042

  • author avatar
   Haerski 11 kuukautta ago Vastaa

   Sasi on yrittänyt korjata otsikoiden väärää mielikuvaa useampaan kertaan, mutta koska moni ei viitsi lukea ajatuksella otsikkoa pidemmälle, harhakäsitykset elää vielä vuosikausien päästäkin. Alkuperäinen uutinen on jo kadonnut bittiavaruuteen, mutta mitä myöhemmissä uutisissa olen nähnyt suoria lainauksia Sasin sanomisista, niin ei tämä niissä mainitse itse Sharia-lakia lainkaan, vaan puhuu mahdollisuudesta sovitella siviilioikeudellisia asioita muslimiyhteisön sisällä tietenkin Suomen lain rajoissa. Jos Sharia-lakia noudatetaankin Suomen lain rajoissa, niin eikö se silloin tarkoita, että menettelyssä noudatetaan Suomen lakia, ei Shariaa?

   Ongelma on siis korkeintaan periaatteellinen: Olisihan se aika hölmöä sanoa, että Suomeen muuttavat Virolaiset saavat noudattaa Viron lakia Suomen lain rajoissa… Selkeämpää ja turvallisempaa olisi vain sanoa, että noudatetaan Suomen lakia ja piste, koska asiasisältö on pohjimmiltaan sama. Toisaalta jos toimittaja nimenomaan kysyisi Viron lain noudattamisesta, niin aika helposti siinä päätyy sanomaan jotain tällaista harkitsematonta ja klikkiotsikko on valmis.

   Ei tällainen takeltelu ole kuitenkaan ainakaan minulle sellainen kynnyskysymys, jonka takia tarvitsisi jättää henkilöä äänestämättä. Sanottakoon toki, että en kannata tuota Sasin ehdotusta lievennetyssäkään muodossaan, mutta asia ei ole niin iso, että vaikuttaisi laajemmassa kokonaisuudessa.

   Etupäässä ehdotus on minusta täysin turha: Jos riita-asia ei ole yleisen edun kannalta merkittävä, niin senhän saa sopia halutessaan täysin virallisten prosessien ulkopuolella ja asiassa saa konsultoida kaikki mahdolliset imaamit, papit, pastorit, satanistit, vapaa-ajattelijat, yms. hiippakuntalaiset, mutta jos tyydyttävää ratkaisua ei löydetä, niin virallinen oikeusprosessi palvelee kaikkia uskontokuntia samalla tavalla. Mihin tässä uskontojen omia sovittelijoita enää tarvitaan?

 • author avatar
  Raimo 11 kuukautta ago Vastaa

  Eija-Riitta Korhola on monopolien kannattaja.

  Toisella kaudella Eija-Riitta onnistui kaatamaan komission aikeet avata rahapelimarkkinat vapaalle kilpailulle. Ratkaiseva taistelu käytiin parlamentin suurimmassa ryhmässä, jonka kannasta vastannut Eija-Riitta taisteli enemmistön puolelleen. Suomalaiset saavat edelleen käyttää rahapelituottonsa itse: 1,2 miljardilla vuodessa tuetaan hyviä hankkeita.

  http://www.korhola.com/lang/fi/2019/05/nayttoja-15-vuoden-ajalta/

  Suomalaiset saavat edelleen käyttää rahapelituottonsa itse: 1,2 miljardilla vuodessa tuetaan hyviä hankkeita.

  Tarkoittaa suomeksi Veikkauksen edunsaajien korruptio ja Veikkauksen Mafia toiminta saa jatkua yhä. Suomi on ainoa EU maa jossa on pelimonopoli.

  Oletko itse koskaan hyötynyt Veikkauksen rahoista? En minäkään, mutta Eija-Riitta Korhola ja moni muu poliitikko on.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.