Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Naiskansanedustajat pätevöityvät ministereiksi 13 vuotta nuorempina kuin miehet?

By | 11.6.2019
9 Comments
 • author avatar
  Jörgen Jörgensen 10 kuukautta ago Vastaa

  No juu, kun näiden ikäjakautumien normaalisuuksista ja keskihajontojen samankaltaisuudesta ei ole tietoa, niin tekisin testin kyllä mielummin ei-parametrisellä versiolla; esmes Mann-Whitneyllä. Johtopäätös ei luultavasti kyllä muutu miksikään.

 • author avatar
  Nihilisti 10 kuukautta ago Vastaa

  Tämä moderdi feminismi on sitä ”populismia” pahimmillaan. Miten nämä mimmit eivät huomaa ironiaa siinä, että ovat ylipuolue rajojen itkemässä ”huomaatkaa minut olen nuori nainen”…

  Voisiko joku kertoa miten Suomessa ei tasa-arvo toimi? (ai niin se armeija….), miettikääpä hetki tätä, että Suomessa ei ole ollut koskaan parempi aika tehdä lapsia, mutta suurin valitus on se ettei ole tarpeeksi hyvä, koska ei voi saada superuraa ja perhettä, sen jälkeen ollaan valittamassa miten työpaikat ovat liian rankkoja.
  Pitäisikö lopettaa se muiden ihmisten rahojen jako ja prioritisoida mikä on tärkeää?

 • author avatar
  kuha paatti 10 kuukautta ago Vastaa

  Politiikon ammatti on retoriikka, tai ainakin se muodostaa merkittävän osan vaadittavasta ammattitaidosta.

  Kun sitten tarkastelee muutaman vastavalitun naisen ammattitaitoa ja luetun ymmärtämistä, ei voi kovin paljoa vakuuttua heidän varsinaisesta subtanssiosaamisestaan.

  Annan esimerkin, jottei menisi pelkäksi ryhmää koskevaksi huuteluksi.

  Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela pöyristyi (IL)siitä että kanssaedustajaa nälvittiin ”jääprinsessaksi”. Tämä siitä huolimatta että jääkuningatar esitettiin IL kolumnissa positiivisena terminä, järjen äänenä.

  Muutenkin on hankalaa nähdä termissä jotain merkkejä sovinismista. Prinsessa nyt ei ainakaan ole negatiivinen termi ja jää-mies on termi, joka on esitetty positiivisessa valossa esim Kimi Räikkösestä.

  Muutenkaan termi ei voi olla negatiivinen, jos pitää noin paljon kaivaa siitä negatiivisen konnotaation löytääkseen.

  Eli Suomela siis loukkaantui vähintäänkin neutraalista termistä, jota käytettiin vieläpä positiivisessa valossa;
  -Joko ei ymmärrä lukemaansa tai todennäköisemmin loukkaantuu tahallaan turhasta luodakseen itselleen uhripääomaa.

  Näin naurettavasti käyttäytyviä ihmisiäkö meidän pitäisi ottaa ihan tosissaan ja vielä erityisesti luoda heille jotain uraa kansallisesti merkittävimmille johtopaikoille?

  Lisäksi hän itse käyttää termejä kuten ” setämies” tarkoituksenaan hiljentää sedät ainakin siksi aikaa, että intersektionaalisesti tärkeämmät eli nuoret naisehdokkaat saavat mikrofonin.

  Hänen omassa retoriikassaan on siis ihan kiistämätön sukupuoleen ja ikään kohdistuva syrjinnän tarkoitus.

  Vaikkei siis itse sillä setämies- termin käytöllä mitään varsinaisia seuraamuksia pidäkään olla, niin kaksinoismoralismi kukkii taas vihreiden toimintakulttuurissa.

 • author avatar
  Haerski 10 kuukautta ago Vastaa

  Onhan näissä jutuissa vähän samanlainen sävy kuin jos joku miljonääri valittelisi kurjuuttaan koska Björn Wahlroos on vieläkin rikkaampi. Itse asiassa tuokin on jo liian kärjistetty vertaus, koska nyt yksi noista naisista on jo ministeri, eli sitä korkeammat virat koko Suomessa voi laskea melkein yhden käden sormilla. Sanna Marin sijaitsee kirjaimellisesti kansakunnan top 1%:n vaikutuvaltaisimmassa promillessa ja silti on sorrettu olo. Joko tuossa kohtaa saa sanoa, että se sorto taitaa löytyä ihan sieltä omien korvien välistä?

  Toisaalta ymmärrän Marinia oikein hyvinkin. Tuo kuviteltu sorto lienee merkittävin yksittäinen syy, joka hänelle on mahdollistanut tuon urakehityksen, joten kaipa sitä meteliä on sitten pakko pitää koko rahan edestä.

 • author avatar
  Bogreol 10 kuukautta ago Vastaa

  Hyvä näkökulma. Nuorena ministeriksi valitsemisen luulisi olevan poikkeus, nyt näyttää siltä, että se on naisten etuoikeus. Substanssiosaamista ”oikeista töistä” ei ole ehtinyt kertyä, ei elämänkokemusta ylipäätään. Innostusta maailman muuttamiseksi ihanteidensa mukaiseksi kyllä riittää. Puheet planeetan pelastamisesta suomalaisten veronmaksajien avulla ovat osa todellisuudesta vieraantunutta nuorta vihreää naisenergiaa. Nämä naiset ovat niin täynnä itseään, ja moraalista ylemmyyttään, että kuvittelevat kaatavansa reaalimaailman esteet pelkällä retoriikalla.

  Valitellaan seksismistä, syytellään edustajatovereita naisten väheksynnästä, valitaan kovapalkkaisiin valtiosihteerien virkoihin hyväveli-periaatteella, kannatetaan (haitta)maahanmuuttoa, jopa miesvaltaista muuttoa naisia alistavista maista. Nämä ulkomaan miehet nähdään kärsivinä raukkoina. Osallistamisen kuvitellaan olevan helppoa kunhan vain hyviä projekteja kehitellään ja rahaa heitellään ideologisin perustein.

 • author avatar
  Epsome 10 kuukautta ago Vastaa

  Kun hallituksen taival alkaa pääministerin petetyllä vaalilupauksella, virheministerien kiukuttelulla, ympästöministerin antamalla, heti korjatulla lausunnolla ja oletuksiin perustuvalla tulopohjalla, jään popcornien kanssa odottelemaan seuraavia vaaleja.

  • author avatar
   Haerski 10 kuukautta ago Vastaa

   Tuo Krista Mikkosen takinkääntö on kyllä ehkä tiukin vähään aikaan nähdyistä ja pakko myöntää, että tuntui hyvältä. Ensin tultiin reteänä tuoreena ministerinä kameroiden eteen julistamaan, että puu ei millään riitä ja uudet sellutehtaat ei toteudu, koska on nämä hallituksen hiilinielu- ja monimuotoisuustavoitteet.

   Oletettavasti jokusen ei-julkisen harjaussession jälkeen sitten tultiin nöyränä tyttönä kertomaan, että itse asiassa alan toimijat ovat itse paras taho arvioimaan raaka-aineen riittävyyttä. Selitteli kuitenkin, että lausunto olisi muka alunperin tullut metsäteollisuudelta itseltään, mikä olisi kyllä omituista, koska Mikkosen sanomaan sisältyivät mainitut hallituksen omat hiilinielu- ja monimuotoisuustavoitteet. Tarkoitus oli siis ilmiselvästi paukutella vihreitä henkseleitä ja pistää metsäteollisuudelle luu kurkkuun nyt kun saivat nämä kirjaukset hallitusohjelmaan.

   Keskustelut kulisseissa lienee kuitenkin olleet ministerille kylmä suihku koska eihän hallitus ilmiselvästi voi estää yksityistä sektoria myymästä metsiään tai teollisuutta rakentamasta tehtaitaan, jos ne täyttävät lain vaatimukset. Sinällään keskustelu hakkuiden lisäämisestä tai vähentämisestä on siis ollut hallitusneuvotteluiden aikana suurelta osin silmänlumetta, johon Mikkonen ehkä itse saattoi uskoakin. Ympäristöministerimme on siis nyt etsittävä hiilinielunsa jostain muualta, kuin tavallisten suomalaisten metsäomistuksista, jotka kattaa yli puolet koko maan metsäpinta-alasta. Omistussuoja on meillä kumminkin aikalailla pyhä asia.

   Pakko nostaa Keskustelle tästä hattua, jos tosiaan onnistuivat tämän pikku yksityiskohdan muiluttamaan ohi Vihreiden silmien.

   • author avatar
    Epsome 10 kuukautta ago Vastaa

    Kepu, vaalien häviäjä, joka pettää aina, on tämän hallituksen viejäpuolue. Rinneonnettomuus on ainoastaan kepun varassa. Rinteen oli saatava hallitus, koska oli ainutkertainen tilaisuus pääministeriksi.
    Seuraavaksi suurin, persut oli ulosmitattu demokraattisesti jo ennen äänestystä. Kokkareista ei hyvää kokemusta edellisisetä kerrasta, ulos.
    Jää kepu. Kun hallitus ja pääministeriys on pakko saada, ei vaihtoehtoja ole. Tämän kepu tietää ja sanelee ehtonsa. Ja saa ne. Takiaispuolueet tulevat mukaan kun saavat ministerinsä.
    Historiaan tämä hallitus jää keskustavetoisena rinneonnettomuutena.

 • author avatar
  Super-Duper 9 kuukautta ago Vastaa

  ”Täytyy siis olla olemassa jokin mekanismi, joka pätevöittää naiset ministerin tehtäviin yli vuosikymmenen nuorempina kuin miehet.”

  Vittu Valmentaa Virkoihin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.